Reklama

Reklama

Na lovu

(pořad)
Soutěžní
Česko, 2021, 45 min

Režie:

Michael Čech

Kamera:

Jozef Halász

Účinkují:

Ondřej Sokol (moderátor), Dagmar Jandová, Aleš Háma, Ester Geislerová, Jakub Prachař, David Svoboda, Ondřej Gregor Brzobohatý, Adéla Elbel (více)
(další profese)

VOD (1)

Obsahy(1)

Světově úspěšný televizní kvíz, ve kterém si můžete porovnat své znalosti s nejlepšími kvízovými mozky Česka! Tým soutěžících se pod taktovkou Ondřeje Sokola snaží uprchnout lovci a vyhrát peníze. (TV Nova)

Recenze (134)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

K soutěži jsem se dostal skrze jednoho z lovců (Doktor vševěd), kterého osobně znám, a tak jsem byl zvědav, jak mu to v TV půjde. No, stát proti němu bych asi nechtěl... Narážky na to, že je to podvod jen ukazují, jak je nás národ omezený, a nedokáže si přiznat, že je prostě blbej, a že jsou lidi, kteří mají mnohem lepší obecný přehled. Celá koncepce je jinak vesměs sympatická, není to krom lovců něco zrovna originálního, otázky někdy zbytečně sklouzají k bulváru, a u Sokola je to s jeho vtipy vždy tak 50/50, ale jako pozadí k večeři je to ideál, a někdy se dozvíte i něco nového. ()

KuceraJohny 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době vědomostní pořad, který má šťávu. Je to rychlý, je tam spoustu otázek a má to tři kola. Na lovu je překvapivě velmi příjemný pořad na volný večer, kdy chce člověk vypnout a možná si i trochu zasoutěžit. Samozřejmě je to jiné než být přímo v pořadu, tam je to úplně o něčem jiném. (Vím to moc dobře). Ale třeba i na soutěžení s kamarády u televize je to příjemný oddech. Ondřej Sokol není úplně můj nejoblíbenější moderátor, ale je fakt, že zrovna tahle pozice je velmi náročná. Jeho vtipy mě příliš nebaví, ale co se týče čtení otázek, tak mu to jde moc dobře. Největší legendou je tu pravděpodobně Doktor vševěd, jenž zvedá úroveň soutěže, ale i ostatní Lovci jsou vcelku zábavní. Pane Lišáka jsem, však nikdy neviděl, takže nemůžu hodnotit. Je mi známý fakt, že jakákoliv soutěž, kterou komerční česká televize udělá je automaticky pro každého na ČSFD minimálně pod tři hvězdičky, ale Na Lovu se dle mého názoru povedlo. Sice se nejedná o žádný majstrštyk, ale oproti tomu co vzniká, je vysoko nade všemi. ()

Reklama

Dadel 

všechny recenze uživatele

Viděno cca 5 dílů. Vždycky jsem měl rád kvízové pořady, ale tenhle má nastavená pravidla hodně komplikovaně a ve výsledku dost nepřátelsky vůči soutěžícím. Ti se můžou snažit jak chtějí, vybudují si nějakou částku a náskok do závěrečné fáze, ale ve výsledku často odejdou s prázdnou, protože proti nim stojí autista, co si pamatuje všechno, co si kde přečetl, ten odpoví na 10 jednoduchých otázek a soutěžící nemají žádnou šanci nepříznivý vývoj zvrátit. To pak dost snižuje motivaci se něčeho takového účastnit. A upřímně, ty výhry na dnešní dobu nic moc.________ EDIT: když čtu, jak tu každý druhý spekuluje, že je to určitě podvod... no jo, kdo v hlavě nic nemá, tak nevěří tomu, že tam někdo jiný něco mít může. Ty otázky v soutěži jsou poměrně jednoduché a povrchní, málokdy přesahují hranice gymnaziálního učiva nebo všeobecného rozhledu. Kdybyste se líp učili, budete ty odpovědi znát taky. Lovci jsou samozřejmě hodně dobří a jejich rozhled je vynikající, ale jak říkám, takoví lidé skutečně existují, není to nic nemožného. ()

balcazar 

všechny recenze uživatele

Keď už na Slovensku trvala relácia len pár mesiacov (aké príznačné pre túto krajinu), sledujem ju v českej verzii. A bavím sa, hoci o otázkach týkajúcich sa Česka na 99% nemám páru.:) Ondřej Sokol je fajn, pre mňa neokukaný, lovci sú vtipní. Relácia je predvídateľná v tom, že keď tím vyhrá, ďalšie tri časti vyhrá lovec, to je už údel Na lovu. Samotný obsah však vyvažuje spomínanú predvídateľnosť. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Doktor Vševěd začal trpět samomluvou, protože je prý fajn promluvit si s inteligentním člověkem." Vědomostní soutěže mám rád a tady je otázek fakt hodně. To mě baví. Vyhrát je však hodně těžký, protože záleží na délce otázek a rychlosti čtení otázek. Moderátor se sice tváří, že soutěžící jsou jeho tým, ale s lovci to má natrénovaný a ti odpovídají dřív, než přečte celou otázku. To se fakt nedá vyhrát, pokud není lovec po mejdanu nebo tam nestojím já. Já totiž vím, že vzorec kyseliny pentahydrogenjodistý je H5IO6, rozeznám fotbalistu od hyperbolickýho paraboloidu a ovládám i novelizaci Ohmova zákona: Čím je dívka lehčí, tím je menší odpor. To je sice všechno, co bezpečně umím, ale na Doktora Vševěda by to mohlo stačit. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (20)

  • Lovkyně Dagmar „Kvízová dáma“ Jandová absolvovala Přírodovědeckou fakultu Univerzity Karlovy v Praze. Přezdívku „Kvízová dáma“ dostala proto, že právě kvízy jsou jejím velkým koníčkem a též druhým povolání. Spolupracuje zejména se společností Albi. Už dříve se jako soutěžící zúčastnila pořadu Nejslabší, máte padáka (od r. 2002). (Olík)
  • Lovec Jiří „Doktor Vševěd“ Martínek vystudoval historii a geografii na Univerzitě Karlově v Praze. Doktorát získal v roce 2014 na Univerzitě Hradec Králové. V roce 2006 začal pracovat v Historickém ústavu Akademie věd ČR. Kromě toho přednášel na několika školách, mj. na Přírodovědecké fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Je také autorem či spoluautorem řady knih pro děti a turistických průvodců. (Olík)

Reklama

Reklama