Reklama

Reklama

Rozpaky kuchaře Svatopluka

(seriál)
  • Československo Řekni ano, řekni ne (pracovní název)
Československo, 1984, 13 h 41 min (Minutáž: 52–73 min)

Kamera:

Jiří Lebeda

Hrají:

Josef Dvořák, Kateřina Macháčková, David Matásek, Josef Bláha, Dagmar Havlová, Zuzana Bydžovská, Stella Zázvorková, Jiří Vala, Karel Augusta, Jiří Bruder (více)
(další profese)

Epizody(13)

Populární cyklus televizních komedií z kuchařského prostředí z roku 1984, který byl výjimečný v tom, že diváci měli možnost rozhodovat o dalším ději a jednání hlavních hrdinů. Využití tohoto principu při premiéře bylo novátorské a vzbudilo tehdy velký ohlas. (Česká televize)

Recenze (211)

Paity 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrá záležitost, která i po letech neztrácí nic na své zábavnosti. Dnes by se sice hlasovalo asi přes smsky nebo před internet, ale tehdy prakticky jeden z nejúčinějších nástrojů zjištění vůle diváků. Navíc Pepa Dvořák jako Kuřátko - kuchař, který si nakonec se všemi nástrahami velmi hravě poradí. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Tento seriál je ukázkou impotence našeho zábavního průmyslu před pádem komunismu. Masová zábava ve formě nejšílenější. Geniální nápad zapojení národa do tvorby seriálu a životních osudů Sváti Kuřátka se roztříštil o naprostou neschopnost televizních tvůrců vyplodit alespoň průměrný scénář. Přesto dosáhl seriál masové popularity a národ jím žil. Sám si pamatuju, jak jsme blikali....Po letech jsem viděl už většinu seriálů znovu a musím říci, že tenhle je jeden z nejméně povedených, ačkoli mohl být skvělý, po několika dílech jsem měl pocit, že podstupuji lobotomii.... ()

Reklama

baroko 

všechny recenze uživatele

Bohužel jeden z těch seriálů, kde zhruba od poloviny každý další díl sráží celkový dojem. Od zpočátku normálního, sympatického a lidového kuchaře se postupně stává uvědomělý soudruh vedoucí, jehož charakterové klady jsou už značně předimenzované a nevěrohodné. Z prvních pěti hvězdiček jsem tak postupně došel až s bídou ke třem a i to jen kvůli zajímavým záběrům normalizačního pohostinství na "nejvyšší úrovni", které tehdy běžný člověk mohl jen sotva znát. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Čert vem politický podtext. Ve své době ojedinělý projekt, navíc skvělé herecké výkony, humor a navíc pohled do zákulisí profesionální kuchyně, co víc si přát. Za mne nejlepší díly byly ty poslední, nejen k vůli ukázce toho, jaké to je vařit v tak velké kuchyni, ale díky nesmrtelnému výkonu vynikajícího herce pana Haničince. ()

Slimak 

všechny recenze uživatele

Kuuuchař je umělec a psychológ a stratég....kinoautomat na který jsem moc rád koukal...Sváťa Kuřátko maká po kuchyních a dějou se mu blbosti....a my mu musíme poradit třebas jestli kopnout do hrnce nebo z něj vylejt vodu na ředitele cirkusu co stojí vo pár čísel dál..nebo jestli má spíš se na to vykvajznout a jít radši nosit dříví do lesa..kuuuchař je umělec a psychológ a koumes,u stolu každá naše trampota má svou mez... ()

Galerie (68)

Zajímavosti (41)

  • Pani Kolášková, ktorú hrá Stella Zázvorková, nepríde do práce, pretože si zlomí nohu. Napriek tomu ju v 45. minúte môžeme vidieť prechádzať v pozadí scény z kuchyne. (javlapippi)
  • Natáčanie prebiehalo aj v Paláci kultúry alebo v Grandhoteli Moskva v Karlových Varoch za plnej prevádzky. (Zdroj: ceskatelevize.cz) (Raccoon.city)
  • David Matásek (čašník z hotelu Slovan) v dobe natáčania a vysielania seriálu ešte nemal televíziu. [Zdroj: iDnes] (Raccoon.city)

Související novinky

Zemřel režisér František Filip

Zemřel režisér František Filip

09.01.2021

Ve věku 90 let zemřel český režisér a scenárista František Filip. Zprávu o úmrtí plodného tvůrce televizní produkce přinesla Česká televize. Absolvent pražské FAMU má k dnešnímu dni na svém kontě na… (více)

Reklama

Reklama