Reklama

Reklama

Rozpaky kuchaře Svatopluka

(seriál)
  • Československo Řekni ano, řekni ne (pracovní název)
Československo, 1984, 13 h 41 min (Minutáž: 52–73 min)

Kamera:

Jiří Lebeda

Hrají:

Josef Dvořák, Kateřina Macháčková, David Matásek, Josef Bláha, Dagmar Havlová, Zuzana Bydžovská, Stella Zázvorková, Jiří Vala, Karel Augusta, Jiří Bruder (více)
(další profese)

Epizody(13)

Populární cyklus televizních komedií z kuchařského prostředí z roku 1984, který byl výjimečný v tom, že diváci měli možnost rozhodovat o dalším ději a jednání hlavních hrdinů. Využití tohoto principu při premiéře bylo novátorské a vzbudilo tehdy velký ohlas. (Česká televize)

Zajímavosti (40)

Rozpaky kuchaře Svatopluka - Svíčková (1984) (epizoda) (E03)

  • Na začátku epizody přichází Ferda (David Matásek) a děvčata zpátky z kina a dostanou na schodech hlad. Rozhodnou se tedy jít do kuchyně, která je při pohledu na recepci vpravo hned pod schody. Později však přijde ráno šéfkuchář do práce, bere si klíč a jde do dveří vlevo od recepce (tedy spíše do sálu) a v další scéně rozsvítí v kuchyni. Kuřátko (Josef Dvořák) ho v následující scéně následuje stejně. Později, když se Kuřátko vrátí s ukradenou svíčkovou, tak už jde zase správně do kuchyně dveřmi napravo. (Vrasty)

Rozpaky kuchaře Svatopluka - Recepce (1984) (epizoda) (E13)

  • Na poradě řeší, že tisíc porcí pro kuchyň na chystanou recepci je moc, přitom v předchozí epizodě Špalek (1984) zazní, že kapacita je téměř dva tisíce porcí, přesně šest set pro závodní kuchyni a tisíc pro hosty hotelu. (sator)
  • V druhej epizóde s názvom Omáčka sa poreže pomocná kuchárka Milada (Zuzana Bydžovská) pri krájaní cibule do ľavej ruky. Keď sa do kuchyne vráti z ošetrenia, má ale obviazanú pravú ruku. V neskorších záberoch už má zase obviazanú ľavú ruku. (mbk19)

Související novinky

Zemřel režisér František Filip

Zemřel režisér František Filip

09.01.2021

Ve věku 90 let zemřel český režisér a scenárista František Filip. Zprávu o úmrtí plodného tvůrce televizní produkce přinesla Česká televize. Absolvent pražské FAMU má k dnešnímu dni na svém kontě na… (více)

Reklama

Reklama