Reklama

Reklama

Kdo přežije

(pořad)
  • Česko Poslední trosečník (více)
Rozhovor 1
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2000

Režie:

Don Roy King

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Amber Mariano, Richard Hatch, Judd Nelson, Kimmi Kappenberg, Rudy Boesch, Jenna Lewis, Sugar Kiper, Jenna Morasca, Jerri Manthey (více)
(další profese)

Série(46)

Survivor je televizní reality show, která je v různých podobách vysílána v mnoha zemích na světě. Hlavním principem této soutěže je vysazení soutěžících na izolovaném místě v divočině, kde soupěří o různé odměny a hlavní výhru v hotovosti. V soutěži se využívá systému postupného vyřazování, kdy soutěžící hlasují proti dalšímu členu v kmeni dokud nezůstane poslední soutěžící, který kromě výhry získá i titul "Poslední trosečník" ("Sole Survivor"). Soutěž je také obrovským sociálním a psychologickým experimentem, kdy je možné pozorovat různé typy lidí, jak se k sobě navzájem chovají za různých okolností a v různých podmínkách. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele Drky k tomuto seriálu (4)

Panama (2006) (S12) 

Soutěž při které ne vždy vyhrává ten nejsilnější borec, ale většinou ten který umí nejlépe taktizovat a ten který se snaží hrát si na oblíbence davu a na druhou stranu je podlý až to bolí. Hra plná intrik, která ovšem dokáže vtáhnout a diváka již nutí dokoukat až do konce aby se dozvěděl, kdo to nakonec dotaktizuje a přežije až na vrchol...předchozí komenty nečtu, nechci vědět výsledek, na ten si počkám do zítřejšího večera. Za mě 70% a 3,5*. ()

Cookovy ostrovy (2006) (S13) 

Myslel jsem si, že tato série mi již nic nového a překvapivého nepřinese, ale to jsem se hodně zmýlil. Nebýt některých opravdu divných zápletek, dal bych i pět*. Již od prvního dílu byl mým favoritem YULE a postupem času jsem s nim jeho boj dokonale prožíval...a nikde jsem si i, když jsem mohl nechtěl zjistit jak to vlastně dopadne. Hodnocení 4* a 85%. ()

Fidži (2007) (S14) 

Podle mě jedna z nejlepších, kterou bylo možné zhlédnout v TV. Opět vítěz, kterému jsem od začátku fandil( mám na to asi čuch). Soutěžící, kteří byli hodně rozdílní, někteří sympatičtí, jiní zase méně, byli mezi nimi i ti, kteří nebyli smypatičtí vůbec. Série plná zvratů, hloupých rozhodnutí a hlavně pošušňáníčko pro všechny kdo mají rádi psychologii lidského nitra. Hodnocení 4* a 85%. ()

Čína (2007) (S15) 

Výborná řada s mým nejoblíbenějším soutěžícím Jamesem, podvraťáckým vítězem, kterému jsem již od prvního dílu nefandil, ale musím přiznat, že si všechny zmanipuloval hodně dobře. Série plná podrazů, hlavně ženská skupinka se zase předvedla. Série plná zvratů. A také série při, které jsem zatím nejvíce měnil názory na soutěžící, což pro mě bylo hodně těžké a překvapující. Čina byla podle mě také série ve které, byli soutěžící nejvíce odkázáni na své schopnosti - nedostatek potravin, které by mohli soutěžící najít či si ulovit a hodně nepříjemné podmínky. Škoda, jen, že jsem se dozvěděl výsledek dříve než série v TV skončila, což byla určitě moje chyba. Hodnocení 4* a 85% ()

Reklama

Reklama