Reklama

Reklama

Kdo přežije

(pořad)
  • Česko Poslední trosečník (více)
Rozhovor 4
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2000

Režie:

Don Roy King

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Amber Mariano, Richard Hatch, Judd Nelson, Kimmi Kappenberg, Rudy Boesch, Jenna Lewis, Sugar Kiper, Jenna Morasca, Jerri Manthey (více)
(další profese)

Série(46)

Survivor je televizní reality show, která je v různých podobách vysílána v mnoha zemích na světě. Hlavním principem této soutěže je vysazení soutěžících na izolovaném místě v divočině, kde soupěří o různé odměny a hlavní výhru v hotovosti. V soutěži se využívá systému postupného vyřazování, kdy soutěžící hlasují proti dalšímu členu v kmeni dokud nezůstane poslední soutěžící, který kromě výhry získá i titul "Poslední trosečník" ("Sole Survivor"). Soutěž je také obrovským sociálním a psychologickým experimentem, kdy je možné pozorovat různé typy lidí, jak se k sobě navzájem chovají za různých okolností a v různých podmínkách. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele O.Peta k tomuto seriálu (5)

Austrálie (2001) (S02) 

K prvním řadám tohoto pořadu se vracím zpětně, takže už mám něco nakoukáno. Austrálie patří k těm lepším sériím, ale zajímavá ohledně hráčských taktik je spíš do sloučení, než po něm. Karty byly potom rychle rozdány a nikdo už ničím nezamíchal. Do té doby dobrá bitva mezi oběma kmeny včetně momentů jako pořádný úlovek nebo hodně ošklivý zranění. To ovšem neznamená, že by se už po sloučení nic nedělo a hra nebyla zajímavá, přiroda si s nima pěkně pohrála. Oblíbenců jsem si našel hned několik, konkrétně tři, škoda jen, že to jeden z nich nevyhrál. 95% ()

Afrika (2001) (S03) 

Tak tato série je opravdu slaboučká. Žádné z jiných sérií, které tu lze hodnotit jsem nedal jiný počet hvězd, než všech pět. Teď je to jen na 4 a ještě ne moc silné. A co že mi to vlastně vadí? Žádná voda - nemyslím na pití, ale v Africe holt nezaprší, tudíž nepřijde žádná živelná pohroma a odpadá tím pádem i nutnost stavět nějaký přístřešek. Naházení těch pár klacků na dokončení ohrady jim asi fakt moc práce nedalo. Těžko jsem si vybral někoho, komu bych fandil, snad jen Frank, Lex a Big Tom byli trochu normální a vítěz celkem uspokojivej. Ještě, že je další série u moře, hned je to zajímavější a vznikají i potom lepší soutěže. Afrika jen za 75% ()

Cookovy ostrovy (2006) (S13) 

Cookovy ostrovy jsou zatím tou nejlepší reklamou na Survivor. Zásluhu na tom má skvělá kombinace výborného výběru prostředí, tak i casting hráčů. To, že jde o pestrý výběr osobností, o tom není pochyb, to je v každé řadě. Zde je ale hned několik zajímavých charakterů, které dokážou hru táhnout a uvést ji do tempa. Za všechny stačí jmenovat Yula, Johnatana, Ozzyho a když se přidá třeba blázen, jako je Cao Boi, tak je o zábavu postaráno. Další, co dělá tuto řadu o tolik lepší oproti ostatním, jsou zvraty ve hře. Bývá zvykem, že se dočkáme tak jednoho v období sloučení. Tady to ovšem neplatí a blafuje se od začátku a velké zvraty přijdou minimálně dva. Víc nemá cenu psát, po všech stránkách spokojenost (včetně vítěze) a tudíž jasných 100% ()

Gabon (2008) (S17) 

Není Afrika jako Afrika. Třetí řada Survivora je pro mě doposud jednou z nejslabších a odehrávala se právě v Africe. Tudíž není se co divit, že jsem měl z Gabonu předem obavy. Jenže teď si tvůrci přichystali opravdu nádherný kus Afriky, kde to skutečně žije. Je vidět, že nemusí být zajímavé a krásné (co se přírody týká) jen série odehrávající se na ostrovech a u oceánu. Mimochodem geniálně propracovaná fake imunita (i když bez smysluplného uplatnění, ale pobavila) a přiznávám, že bych na ní taky skočil. To nebyl jen Ozzyho kus klacku. :) Dále jsem taky spokojený s vítězem, proto vysokých 90% ()

Samoa (2009) (S19) 

One Man Show bez třešničky na dortu. Někdy fakt škoda, že výsledek záleží na tak malé porotě. Například v Číně dokázala porota uznat i neoblíbenou herní strategii, stane se tak ale jen občas. Samoa je jinak výbornou řadou s největším honem na skryté imunity a s nejlepším hráčem se schopností přelstít od doby Roba "Boston" Mariana a Todda Herzoga. 95% ()

Reklama

Reklama