Reklama

Reklama

Kdo přežije

(pořad)
  • Česko Poslední trosečník (více)
Rozhovor 1
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2000

Režie:

Don Roy King

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Amber Mariano, Richard Hatch, Judd Nelson, Kimmi Kappenberg, Rudy Boesch, Jenna Lewis, Sugar Kiper, Jenna Morasca, Jerri Manthey (více)
(další profese)

Série(46)

Survivor je televizní reality show, která je v různých podobách vysílána v mnoha zemích na světě. Hlavním principem této soutěže je vysazení soutěžících na izolovaném místě v divočině, kde soupěří o různé odměny a hlavní výhru v hotovosti. V soutěži se využívá systému postupného vyřazování, kdy soutěžící hlasují proti dalšímu členu v kmeni dokud nezůstane poslední soutěžící, který kromě výhry získá i titul "Poslední trosečník" ("Sole Survivor"). Soutěž je také obrovským sociálním a psychologickým experimentem, kdy je možné pozorovat různé typy lidí, jak se k sobě navzájem chovají za různých okolností a v různých podmínkách. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele Max Frajer k tomuto seriálu (2)

Jižní Pacifik (2011) (S23) 

Další dobrá série, i když určitě nepatří k úplné topce sezón Kdo přežije. Ozzy dál kraluje ve výzvách, jako snad vlastně nikdy předtím (i když zde nebyla bůhvíjaká konkurence v tomto směru). Vlastně místy je to spíš takový seriál o tarzanovi Ozzym žijícím na opuštěném ostrově s tím, že se občas zjeví ještě druhý ostrov, kde je zbytek soutěžících a občas se tam taky něco děje. Je vidět, že zde tvůrci z Ozzyho popularity chtěli vytřískat opravdu maximum, až to bylo místy moc na sílu. Každopádně Ozzy o moc víc či lépe takticky než dříve nehrál a je do sebe zahleděnější než když dříve, přesto díky své fyzické dominanci zůstal nejspíše jednu výzvu od triumfu. Pak je tu Coach, který poprvé předvedl slušnou taktickou hru, už to není (jen) ten naivně patetický samozvaný Zabiják draků. Docela zajímavá série, Sophie, která i vyhrála, tím proplula hodně vychytrale a i těch pár výzev pro sebe urvala. Nejtrapnější v mých očích byl Albert, který toho moc nepředvedl fyzicky ani strategicky a přitom sám sebe viděl jako jasného vítěze. Jinak dobrá náboženská sekta, až to našinec nepochopí, co tam ta Coachova partička prováděla :D. Zde je vidět dle mého Coachova inspirace z Robova fenomenálního vítězství. A jedna z nejvtipnějších věcech zde byla, když bratr Russela Hantze přijel navštívit synáčka Brandona, který chtěl dost naivním způsobem očistit rodinné jméno. Ten by ho snad nejradši profackoval, když viděl, jak naivní je, snad měl hrát radši on než Brandon...zajímavé postavy: Ozzy, Coach, Taťka méďa, Jim, Whitney, Rick, Cochren, Brandon (ti poslední dva spíš v negativním smyslu :D) ()

Cagayan (2014) (S28) 

Jedna z těch památnějších sérií patřících dost možná k TOP 5, kde se po dlouhé době ve hře objevil hráč přinášející řadu nových prvků (Toni) v oblasti herního přístupu a strategie...Toni navíc svou agresivní hru, prostoupenou paranoidními výstupy a naspeedovaným pobýháním dokázal dovést až k titulu posledního přeživšího a to i s tím, že svou hrou dal lehce vzpomenout na padoucha všech padouchů Russela. Nějakého nového favorita jsem si zde nenašel, ale zajímavých lidí/hráčů tu bylo docela dost. Oblíbení/zajímaví hráči: Woo, Morgan (i když ta moc hráčka teda nebyla :D), LJ, Tash, celkem i Spencer a král Toni. ()

Reklama

Reklama