Reklama

Reklama

Kdo přežije

(pořad)
  • Česko Poslední trosečník (více)
Rozhovor 4
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2000

Režie:

Don Roy King

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Amber Mariano, Richard Hatch, Judd Nelson, Kimmi Kappenberg, Rudy Boesch, Jenna Lewis, Sugar Kiper, Jenna Morasca, Jerri Manthey (více)
(další profese)

Série(46)

Survivor je televizní reality show, která je v různých podobách vysílána v mnoha zemích na světě. Hlavním principem této soutěže je vysazení soutěžících na izolovaném místě v divočině, kde soupěří o různé odměny a hlavní výhru v hotovosti. V soutěži se využívá systému postupného vyřazování, kdy soutěžící hlasují proti dalšímu členu v kmeni dokud nezůstane poslední soutěžící, který kromě výhry získá i titul "Poslední trosečník" ("Sole Survivor"). Soutěž je také obrovským sociálním a psychologickým experimentem, kdy je možné pozorovat různé typy lidí, jak se k sobě navzájem chovají za různých okolností a v různých podmínkách. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele Radim1. k tomuto seriálu (11)

Amazonie (2003) (S06) 

Jako jooo dost dobrá série, slabších 5*, ale přece 5. To, že to vyhraje, někdo, kdo si stěžuje, nic neudělá a brečí tam, jak strašně chce skončit, že to nezvládá, no "tleskám" vám poroto... A ještě, když Heidi prohlásila, že mezi její přednosti patří inteligence, tak jsem málem umřel smíchy, však jediné co na ní bylo zajímavé, byly ty její prsa :D. Jinak Rob to tam pěkně míchal a hrál si s ostatními a Matt by určitě přežil na ostrově v klidu sám. ()

Mikronésie (2008) (S16) 

ty baby mě tam tak s*aly že to není možné :D :-/ :D, jinak hodně nečekaných událostí, vážně jsem to prožíval střídaly se pocity štěstí s pocity absolutní naštvanosti, bohužel ta naštvanost převažovala, nebudu tady spoilerovat, bo to se nedělá :D :)). Oblíbení hráči: James a Ozzy :) ()

Samoa (2009) (S19) 

Russell Hantz! díky němu byla takhle řada naprosto úžasná :)) Ale dá se říct, že prostě ostatní hráči ("hráči") byli o ničem, jen škoda (Spoiler!), že to nevyhrál, nepochopím dodnes... ()

Nikaragua (2010) (S21) 

Ze začátku jsem byl velice kritický, protože hráči typu NaOnka (a třeba Holly a Danovy boty) apod. dělali psí kusy a pak se na všechno jednoduše přišlo. Hráči hned vše vyzradili a bylo to vážně trapné, ale když to tak vezmu tak určitě lepší než Redemption Island, kde to bylo vyloženě nudné o jednom hráči. ()

Ostrov vykoupení (2011) (S22) 

SPOILERY! I když je můj nejoblíbenější hráč Russell, tak musím uznat, že Boston Rob to zahrál parádně, ve finále neměl konkurenci ani v nejmenším. Je ale pravda, že takové loutky, jako měl Rob, jen tak nikde nenajdete, prostě stádo ovcí (naprosto bez inteligence, copak si vážně mysleli, že Roba ve finále porazí, když byl loutkař a oni v této soutěži neudělali ani jeden strategický tah), které by ho ani za nic nevyřadilo, nechápu. To Zapatera se Russella zbavila, to mělo udělat i Ometeme s Robem, ale tím způsobem, kterým to Zapatera udělala, prostě totální blbost, měli počkat až prohrajou nějakou výzvu a né, že jí prohrajou naschvál, takže se jim to právoplatně vrátilo, jinak by ten milion dolarů vyhrál někdo z jejich kmene, kdyby to tak neprovedli. Prostě jeden kmen se chtěl top hráče zbavit za každou cenu a druhý kmen byl tak moc hloupý a naivní, že top hráče nechal až do finále projít. Ale sociální schopnosti BR nesnižuju, ale s takovým stádem ovcí, to neměl až tak těžké, kdyby byl v druhém kmeni, tak myslím, že zvítězí určitě někdo jiný a Rob by se nedostal ani ke sloučení. :)) Jinak musím pochválit scénáristy za nový Redemption Island, aspoň něco nového. ()

Krev není voda (2013) (S27) 

Hodně impulsivních kmenových rad, které mě dost bavily a často změnily domluvené hlasování, k tomu tahání kamenů (i s imunitou v kapse, risk je zisk!). Velký comeback, řekl bych to takhle: z nuly hrdinou. Před sérií jsem byl dost skeptický, že zase Redemption Island, ale nakonec jsem velmi spokojený a tuhle radu řadím ve svém pomyslném řebříčku Survivoru hodně vysoko. :)) ()

San Juan del Sur – Blood vs. Water (2014) (S29) 

OBSAHUJE SPOILERY!!! Po první polovině dílů jsem byl tak zoufalý, že jsem si vážně myslel, že to bude ta nejhorší série všech dob. Špatný cast, hra neměla tempo, hodně jsem se nudil. Ale naštěstí se hra poměrně dobře rozjela a nebyla nouze o chytré a překvapivé tahy, nějaký ten blindside tu byl taky, některé napínavé soutěže o imunitu apod. Celkem dost mě mrzelo, když Keith prozradil nechtěně Reedův plán (v podstatě vzbudil obavy) na kmenové radě, že se něco chystá, což vedlo k vytažení imunity Johna, ovšem poradit mu to musela Natali. Natali si výhru zasloužila, líbilo se mi, jak dlouho vyčkávala a poté se Jonovi pomstila, vyřazení Aleca místo Keitha, což svedla na špatnou komunikaci, dání imunity Jacklyn a překvapivé a chytré vyřazení Baylor. Myslím, že Jacklyn mohla vzít do finále Keitha místo Natali, myslím, že by měla větší šanci. Oblíbenci: Natali a Reed. ()

Worlds Apart (2015) (S30) 

Série, kde nechyběla zábava (Rodney :D, dětinské stěžování si na to, že nevyhrál odměnu a měl nejhorší narozeniny na světě, bobek... :D), blindsides, napínavost, nervů, zlosti (když se mi něco nelíbilo :D) a hodně zajímavých kmenových rad. Nechci jinak spoilerovat, určitě jedna z těch lepších sérií. :) ()

Kaôh Rōng (2016) (S32) 

Velmi zajímavá sezóna a tím i kmenové rady, hrálo se aktivně každou radu. Ovšem většina soutěžících mi nebyla sympatických, což se stává, hlavní ale je, že hra měla vysokou úroveň. Vítěz této řady... no moc tomu nerozumím, zasloužil si to dle mě jiný z těchto soutěžících mnohem více, nevím proč dostal tento vítěz více hlasů a myslím, že nejsem jediný, to tuhle řadu dost kazí. Ale celkově jsem si řadu užíval, jen škoda těch 3 vynucených odstoupení. Když to tak vezmu, tak mi byl snad sympatický pouze Jason, asi tím, že mi připomínal Russella Hantze, či Tonyho Vlachose, ale to pouze typem postavy a herně na tom nebyl vůbec dobře a mohl více bojovat. ()

Millennials vs Gen X (2016) (S33) 

Při hodnocení jsem hodně ovlivněný slovenským Ostrovem, jelikož slovenská verze mi ukázala, jak moc mám tu původní americkou rád, i když se někdy série nevyvede. :D ALE Po 5. epizodě jde vidět, že se hra rozjíždí velmi slibně, i zásahy režie - spoiler ------- sloučení do třech kmenů, váženě dobrý nápad pro zajímavost hry. Nejhloupější hráči: páreček Figgy a Taylor. ()

Ghost Island (2018) (S36) 

Po dvou odvysílaných epizodách jsem zatím spokojený. Cast se jeví dobře, tedy mám z něj relativně dobrý pocit (nikdy nikomu nesednou všichni hráči, ale vidím v tom potenciál) a celkově koncept této série se mi líbí. :) ()

Reklama

Reklama