Reklama

Reklama

Milionář Steven Price otevřel nový zábavní park s domem hrůzy a zorganizoval speciální narozeninový večírek pro svou ženu o které ví, že ho podvádí. Je však dost překvapen, když z pětice hostů není ani jeden z těch, kterým nabídl milion dolarů, když přijdou. Kromě jeho manželky se ve strašidelném zámku objevili - záhadný doktor Blackburn, sekretářka Sára, novinářka Melissa, motocyklový kurýr Eddie a podivínský pan Watson, syn bývalého majitele domu. Když se za hosty zavřou ocelové mříže a uzavřou se všechny východy, Price tuší, že něco není v pořádku, protože to není to, co sám připravil. Je možné, že dům žije vlastním životem? Šest lidí se stalo jeho vězni a čeká je noc hrůzy. Když první z nich přijde o život, ostatní si uvědomí, že tento strašidelný dům, který měl sloužit k zábavě, je domem skutečného zla. Kdo z nich přežije tuto noc? (Intersonic)

(více)

Recenze (118)

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Nadpřirozená whodunitka (whatdunitka?) ze strašidelného domu, která přináší všechny plusy i mínusy devadesátek. Nejdřív tedy plusy: Stálo to dost peněz a je to na tom vidět. Kulisy jsou naprosto luxusní, praktické efekty jsou naprosto luxusní, Jeffrey Combs je maximálně znepokojivý a Geoffrey Rush maximálně charismatický. Je to napínavé, vtipné, má to pár originálních vražd, fajn zvraty, dobrou hudbu a sexy Famke Janssen. Mínusy: Fetiš na technologie poplatné době (internet, ruční videokamery, mobily) a divné horské dráhy. CGI není úplně hnusné, ale pořád je to devadesátkové CGI. Chris Kattan má pár dobrých hlášek, ale při balancování mezi tím být oukej a být otravný, je to pořád Chris Kattan. Toporný Peter Gallagher. A vlastně zbytek osazenstva, který se snaží být hrozně cool, ale hrozně se mu to nedaří. Finále na ránu. Výsledek: Člověk se cítí trochu provinile, že se mu to líbilo. Ale ne dost, aby si to nepustil víckrát. ()

Foo 

všechny recenze uživatele

Nepřišlo mi to jako nejhorší horor. Místy mi to připomínalo 13 duchů, dům byl živý jako Dům v růžích od Kinga a účastníky si dům sám zavolal jako Zámek hrůzy. Tudíž se dá tušit že nic originálního. A proč jsem se rozhodla pro tak vysoké hodnocení? Vlastně já takový styl hororu ráda. Trochu napětí a pár duchů nakonec:o). ()

Reklama

Anticque 

všechny recenze uživatele

Béčkovej horror, kterej nemá hlavu ani patu. Nejlepší část filmu je hned na začátku, kdy jde vidět pan chirurg jak si pohrává s lidma, kteří ho pak zmasej, ale jinak kam se poděl horrorovej nápad? To fakt nevim. Atmosféru to nemá, maximálně uspávající, triky tak pro malé děti, děj to nevede. Někdy se ten film tak převrátí, že nevim kde stojim. Vopravdu, moc je jim to povedlo, nechápu chlápka co touhle slátaninu natočil, jestli si myslel, že to bude trhák, tak musel bejt trhlej. ()

vooddoo 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se velmi těšila, bohužel mi přinesl jen velké zklamání. Když film začínal v lunaparku a přišla scéna s horskou dráhou, říkala jsem si fajn, a teď to přijde! Nepřišlo. Od začátku mi bylo jasné, kdo přežije, ale scéna s mrtvou manželkou hlavního hrdiny byla dost dobrá! Ničím vyjímečný horor, u kterého jsem ani jednou nezažila pocit strachu. Za snahu dávám alespoň dvě hvězdy. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Obsazení lákalo, ale je pravda, že trio Rush-Janssen-Larter tenkrát ještě neznamenalo ve světě filmu tolik, jako dnes. To jsem si nějak neuvědomil a podle toho to dopadlo. House on Haunted Hill je otřepaná báchorka o opuštěném blázinci, kde mají strašit duchové krvelačného personálu. Ztvárnění strašidel stálo za starou bačkoru a nejen proto, že se samotní bubáci moc nezjevovali a ten zmatek, který se plížil po zdech, byl neskutečným úletem. Za mnoho nestála ani atmosféra, která zapáchala lacinou televizí. Koukat se dalo vlastně snad jen na Famke. Jednoduše špatné. 25% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (17)

  • Jazva na Evelynovom (Famke Janssen) pravom líci mení tvar a polohu na rôznych miestach filmu. (Arsenal83)
  • Keď skupina prvýkrát zostúpi do suterénu, na strope je moderná halogénová žiarovka. (Arsenal83)

Reklama

Reklama