Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nebojí se mezinárodních zločinců, rafinovaných žen, ani vodních sportů. James Bond ve velkém stylu. Když James Bond (Sean Connery) ve Francii zlikviduje zrádného vojenského plukovníka, musí se ze svých zranění léčit v tamním sanatoriu. Jeho očím neunikne záhadné dění kolem armádního pilota, majora Dervala. Místo něj totiž vystupuje jeho dvojník. Skutečného Dervala zabili členové mezinárodní zločinecké organizace Přízrak, vedené geniálním padouchem Blofeldem. Falešný Derval během cvičení NATO unese pro Přízrak francouzský bombardovací letoun, vyzbrojený dvěma atomovými bombami. Celou akci tentokrát pro Blofelda řídí milionář Emilio Largo (Adolfo Celi). Jakmile má Largo bomby v rukou, může Blofeld vydírat britskou vládu s výhrůžkami, že smete z povrchu zemského některé z velkých měst v Británii nebo Americe. Jamese Bonda tak čeká další mise, ve které – kromě několika krásných žen – dojde i na podmořská plavidla, harpuny a žraloky... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (418)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Již se stalo pravidlem, že tyto staré bondovky si musím rozdělit minimálně na 3 části. Není v mých silách něco takového dát jedním dechem. Jednotlivé díly mi extrémně splývají a tento se odlišuje snad jen tím, že místy máte pocit, že sledujete film 20 000 mil pod mořem. Jinak je to taková ta klasika, kde Sean Connery strčí svůj pyj do každé majitelky gagulky hmatatelného pulsu a ukazuje divákům, že práce agenta 007 obnáší z 85 % souložení, 5 % střílení, 5 % jízdu autem, 5 % představení svých vychytaných super tajných zbraní. Musím se přiznat, že pro mě zůstává záhadou, že mají bondovky celé zástupy honičů a zcela mi uniká, co se na tomto může někomu líbit. Je to extrémní nuda. [25 %] ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 nejlepších akčních filmů - 100 Greatest Action Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. James Bond s harpunou pátrá mezi lidožravými žraloky a dívkami k sežrání po atomové bombě. S případnými protivníky si umí poradit: "Malé ryby házím zpátky do moře." Bondovka je to veskrze průměrná, Sean Connery (agent, č. 007) se zdá být pro tentokrát zastíněn jednookým padouchem Largem (Přízrak, č. 002). Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=ElyENM6i0xg ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 6/10 Hudba 7/10 Efekty 8/10/// +podmořské záběry, bond girl Domino, Bondovi udělátka -pomalejší tempo, v závěru rychle střižená akce/// Díky technice tento díl pokročil o hodně dopředu a dá se o něm bez obav tvrdit, že je to již ten pravý Bond, takový na jakého sme zvyklí. Mimochodem hláška "je uplně mrtvá" mě celkem uzemnila. Podmořské záběry jsou pěkné, pro mě však ne až tak atraktivní. Zápletka mě taky tolik neohromila. Přesto hodně slušné. Dávám silné 3*/// Celkem 69%/// ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Thunderball je pro mě stále záhadou. Uznávám jeho kvality, ať už se týkají provedení podvodních scén, či soubojů na souši. Conneryho herectví je jako pokaždé na skvělé úrovni. Hlášky jsou na svém místě, bondgirls taky a záporák má charisma. Jenomže příběh se prakticky dvě hodiny vleče a mám neustále pocit, že kromě první a poslední půl hodiny je to samá vata. V Thunderballu holt nemám to zalíbení jako například v Goldfingerovi, kde se nenudím ani jednou. Tady se mi to párkrát stalo. 7/10 ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem revoluci znamenala v pořadí čtvrtá bondovka v dějinách filmu. Poprvé v hraném snímku se totiž děj částečně odehrává pod mořskou hladinou, což umožnila speciální podvodní kamera, kterou pro účely Thunderballu sestrojil specialista Lamar Boren. Třetí Youngův opus opět zastihuje ve famózní formě zejména Seana Conneryho, který překonává i svůj oslnivý debut a jeho Bond je skutečným Bondem ve smyslu flemmingovského "may go wildly beyond probable, but not beyond possible". A tak potkáváme nulanulasedmičku jako usměvavého rekreanta, jako zraněného a vyděšeného uprchlíka a samozřejmě především jako neohroženého chlapáckého superagenta, který umí zatočit se zloduchy stejně jako s krásnými ženami. Zápletka je vskutku klasická, hlavní zloduch (stále jen číslo dvě v hierarchii SPECTRE) trochu bezvýrazný, ženy krásné a podmořské sekvence strhující (zejména závěrečná hromadka na harpuny). Bond se vyzbrojuje stále větším a větším množstvím šikovných udělátek a pověst bondovek jako "high-tech" filmů získává v Thunderballu reálný základ. Navíc co se suchých conneryovských hlášek týče, je Thunderball skutečně hojné zřídlo. Nebýt až groteskně nazrychlované závěrečné scény s rvačkou na můstku Disco Volanté, byl by čtvrtý Bond dokonalým snímkem... ___ Bond song: "Thunderball" (Tom Jones) ()

Galerie (240)

Zajímavosti (100)

  • Largova dvoudílná jachta Disco Volante byla předělána z křídlového plavidla zvaného The Flying Fish (Létající ryba). Náklady na celou akci, včetně transportu lodi z Portorika do Miami, činily půl miliónu dolarů. (džanik)
  • Ve filmu se opět objeví stříbrný Aston Martin DB5, který si už „zahrál“ v bondovce Goldfinger (1964). (džanik)

Reklama

Reklama