Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vítejte v Japonsku, pane Bonde. Sean Connery v hlavní roli britského akčního filmu. Americká raketa je na oběžné dráze Země pohlcena neznámou nepřátelskou raketou. Američané podezřívají z napadení Rusy, zatímco britská tajná služba má informace, že útočící vesmírné plavidlo přistálo v oblasti Japonského moře. Britové proto vyšlou do Asie svého nejschopnějšího muže, agenta s číslem 007 Jamese Bonda. Ten je v Hongkongu zabit během milostných hrátek s čínskou agentkou, avšak je to jen kamufláž pro oklamání nepřátel: po fingovaném pohřbu se „oživlý" 007 vydá do Japonska. Ve spolupráci s šéfem tamní tajné služby Tanakou Bond zjistí, že chemický koncern boháče jménem Osato zpracovává nezvykle velké množství chemikálií, které se používají pro cesty do vesmíru. Od Osata vede stopa do vyhaslé ostrovní sopky, v jejíchž útrobách se skrývá raketová základna Bondova úhlavního nepřítele Ernsta Stavra Blofelda... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (415)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Bondovka s Connerym v Japonsku, proč ne? Konečně se nám odhaluje záludný Blofeld, kterého uvidíme v dalších dílech. Tento film má silné a slabé momenty. Po akční stránce je dost povedený. Například scéna v helikoptéře je úžasná. Některé věci ale moc nedávají smysl, jako celá ta japonská kamufláž. Snad by nikdo nemůže věřit, že je Connery Japonec. Myšlenka s rozpoutáním světové války skrz kosmický program je docela zajímavá. Bude se těšit na další díl. "Jsem ve službě." ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

From Japan with Love, aneb třetí stranou způsobené tření mezi CCCP a USA opět mírní 007 z UK.. Connery působí poněkud nezúčastněně až suše, u bondovsky stereotypního dobývání velínu (opakované záběry, zmatený střih, neutuchající střelba) jsem se nudil víc, než bílá číča v náruči Austina Po…, pardon Blofelda a Gilbertovy režisérské postupy ohlodal zub času až na kost, nicméně najdou se i nezanedbatelné klady. Země vycházejícího slunce, fyzický souboj se sofa, Dr.No Theme doprovázená bitva mezi čtyřmi těžce ozbrojenými helikoptérami a vrtulníkem z modelářského kroužku pana Q (neměl jsem o Sazinka Jamese strach, snad jedině aby mu vítr neodfoukl tupé) a především valící se láva a vůně sakurového květu u songu Nancy Sinatra - spolu s Adele a babčou Tinou asi to nejlepší, co nás u filmů o kanystru na martini může potkat. Nezbývá, než dodat, že přeměna agenta Jejího veličenstva na Japonce byla na úrovni Trávníčka v Jamambě.. ()

Reklama

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Z dost podprůměrné Flemingovy předlohy (kterou jsem četl dokonce anglicky) dost nadprůměrná bondovka -- v rámci žánru přinejmenším. Jen mě trochu zarazilo, že textem písně se úplně změnil výklad titulu (You only live twice, once when you are born, once when you look with Death face to face). Samotná realizace je dost kompromisní -- některé scény jsou precizní a uvěřitelné, něco je na záchvat smíchu (i kosmický program SPECTRE je směs realistických rekvizit a nepopsatelná směs zbytku)... Pro mě scénárista Dahl vnesl do filmu spoustu neotřelého a významně ovlivnil vývoj celého Bondova fenoménu. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

A pokračujeme ďalej v "James Bond maratóne" v ďalšom filme "You Only Live Twice." V prvom rade pochválim vynikajúcu skladbu, ktorá okamžite rezonuje. A potom aby Robbie Williams nebol úspešný, keď si ústredný motív zapožičia. Ale o ňom tu hovoriť nebudeme. Myslím si, že už nie je ani potreba rozoberať Seana Conneryho. On je proste fantastický a je to vidno v každom jeho 007 filme. Tento nie je výniimkou. Preto si povedzme o ostatných veciach. V prvom rade chválim japonských hrdinov. Tiger a Aki sú skvelí a je super ich sledovať. Scenár filmu a námet je rovnako veľmi dobrý. Nápadité, kreatívne a aj na dnešnú dobu dosť dobré. Konečne spoznávame aj počas predošlých filmov ukrývaného "Number 1" a je to jednoducho vynikajúci záporák. Vyzerá skvele, jeho motivácia je skvelá a hlavne ho konečne môžeme vidieť. Akcia je skvelá a rovnako mám pocit, že aj niektoré trikové zábery sú celkom dobre spracované. Na svoju dobu podľa mňa šlo o špičkový film. A rovnako aj dnes má "You Only Live Twice" čo ponúknuť. Som rád, že máme ďalší Bond film, ktorý môžem ohodnotiť ako vynikajúci a povedať, že som veľmi rád, že som ho mohol vidieť. Myslím si, že stojí aj za vašu pozornosť. A ako už len pri každom filme hovorím: "James Bond" sága je stále v plnom prúde a budeme pokračovať nabudúce, kde si rozoberieme On Her Majesty's Secret Service. Hodnotenie: A ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

V pořadí již pátá bondovka zaznamenala znatelný kvalitativní pokles snad na všech frontách. Ačkoliv je samotný námět celkem zajímavý a zlotřilecký plán organizace SPECTRE prezentovaný v tomto díle patří k tomu propracovanějšímu, zpracování tohoto konceptu do scénáře se ve výsledku už moc nepovedlo, respektive to je chvílemi docela natahovaná nuda. Bohužel znatelně ubylo i humoru, Connery už tolik nehláškuje jako v Thunderballu a celý nápad s přetvořením agenta 007 v japonského ninju (včetně modifikace obličeje!) mi přišel poněkud nešťastný a (v tomto případě) nechtěně vtipný. Dokonce i bondgirl je v tomto díle nevýrazná, což po předešlém Thunderballu, který se mohl pyšnit hned dvěmi uhrančivými představitelkami, dost zamrzí. Slovo „nevýrazná“ celkem dobře vystihuje i akci, která mě až na scénu s vrtulníky moc nebavila, postrádala nápad a promyšlenost z Goldfingera, což zvláště ve výbušném finále, které mělo nemalý potenciál, nepříjemně překvapilo. V případě záporáka se zde opakuje stejná situace jako u Dr. No – padouch, v tomto případě samotná hlava organizace SPECTRE Blofeld, se objeví až v posledních dvaceti minutách a nehledě na to, že je ve výsledku celkem působivý, to filmu dosti ubližuje, neboť Bondovi tak v předcházejících dvou třetinách chybí silný protihráč. V tomto ohledu jsem si začal ještě více vážit Srdečných pozdravů z Ruska, které měly skvělého padoucha, což platí i pro Goldfingera a i Thunderball v tomto ohledu vítězí, neboť jeho záporák (fyzicky) prostupuje celým příběhem. Přes všechnu tu kritiku je film Žiješ jenom dvakrát stále nadprůměrnou bondovkou, z první pětice filmů s Connerym ji ale hodnotím jako nejslabší. 70% ()

Galerie (177)

Zajímavosti (80)

  • Herec Tetsuro Tamba (Tanaka) se stal později japonským náboženským vůdcem. (džanik)
  • “Sovětská“ radarová stanice, na které v předfilmu jednají Američani se Sověty, se ve skutečnosti nachází v norském Magerø v Oslofjordu. Je dodnes funkční. (džanik)
  • Malá Nelly, se kterou se Bond (Sean Connery) prohání nad japonskými ostrovy, skutečně existovala a byla vyrobena počátkem 60. let 20. století. Ve filmu se jednalo o vírník Wallis WA-116, britského konstruktéra Kena Wallise (JohnSmith)

Související novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Reklama

Reklama