Reklama

Reklama

Ve službách Jejího Veličenstva

  • Česko V tajné službě Jejího veličenstva (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nebojí se nepřátel ani smrti. Bojí se jen opravdové lásky. Nová tvář a nové dobrodružství agenta 007. Agent britské tajné služby James Bond zachrání před sebevraždou půvabnou italskou komtesu Teresu di Vicenzo, zvanou Tracy (Diana Riggová). To je dcera vlivného mafiánského bosse Draca (Gabrielle Ferzetti). Ten v Bondovi vidí muže, který dokáže v jeho dceři vzbudit lásku a pomoci jí tak z psychické lability. Výměnou za to, že se Bond bude Tracy věnovat, nabídne agentovi 007 informace o jeho největším nepříteli, Ernstu Stavrovi Blofeldovi (Telly Savalas). Blofeld se totiž neoprávněně pokouší získat hraběcí titul prostřednictvím britského genealogického úřadu. Bond skutečně Blofelda vypátrá, a to v jeho soukromém sanatoriu pro léčbu alergií. Institut se nachází na vrcholu jedné z alpských hor a je dokonale hlídán ozbrojenými strážci. Blofeld zde připravuje rafinovaný plán, jak vydírat vlády celého světa s pomocí nového viru, který hodlá rozšířit po celé Zemi. James Bond opět uchrání lidstvo před katastrofou. Mezitím se mu však stane něco, co dosud nezažil: on a Tracy se do sebe zamilují... Bondovka V tajné službě Jejího Veličenstva, kterou v roce 1969 natočil režisér Peter Hunt, poprvé nabídla divákům jiného představitele hlavní role než Seana Conneryho, jenž byl nečekanou enormní popularitou během několika let znechucen. Agenta 007 zde ztvárnil manekýn australského původu George Lazenby, který se do té doby objevil jen v několika reklamách. Přeobsazení „pravého" představitele se u diváků nesetkalo s pochopením, a to ještě předtím, než měl film premiéru. Snímek, hýřící nápaditými akčními sekvencemi, odkazy na předcházející bondovky i správnou mírou sentimentu, měl i přesto ohromný kasovní úspěch a mezi fanoušky bondovské série dodnes patří k nejvýše ceněným dílům. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (537)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Ač Žorž Lazenby mluví, jakoby měl sdrátovanou čelist a představuje spíše takového méně šikovného Bonda, akční scény zvládá skvěle a to nejen s pomocí střihačů a trikových mistrů. Pěstní souboje působí nebývale akčně, zcela přesahují rámec novějších Bondů s Moorem. Lazenby se prostě umí rvát jako chlap, to elegantní stoik Moore se svými ženskými nápřahy a rozmachy zcela nezvládal. O Daltonovi se ani nebudu zmiňovat. Nerad bych ale trikové mistry přechválil. Souboj na lyžích byl z jedné části dokonalý, až přímo nadčasový, ale v několika detailních záběrech naprosto nezvládnutý. Scenárista se také chvílemi nudil a tak nechal Bonda zkoušet některé kousky víckrát a dělat z něj více komickou figurku. Asi ho už štval, jako Françoise Merlina štval v jistou chvíli Bob Saint-Clair. Celkově můžu říct, že mě tento snímek velmi překvapil, neboť jsem podle kusých informací čekal, že se bude jednat o nejhorší bondovku. To zdaleka ne, nejednalo. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Neházel bych všechnu vinu pouze na Lazenbyho. Už na castingu přece museli vidět, že má charisma ukrajinského dělníka. Svěřit nováčkovi tak výjimečnou pasáž Bondova života zkrátka nebylo chytré a v roli osudové ženy bych čekal větší kost. Příliš netáhne ani akce. Třeba noční honička na lyžích, kterou zub času ohlodal až na kost, je naprosto příšerná. Znovu však nezklamala hudba a v rámci série překvapivě emotivní závěr. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Moc nechápu tu všeobecnou zášť vůči tomuto dílu série, který i přes četné odkazy k předchozím filmům může vlastně fungovat jako samostatný celek a jako jeden z mála v sérii se navíc pokouší o jinaký přístup i vyznění. Emotivnější scénu než zdejší závěr v raných bondovkách, a dost možná ve všech, nenajdete. George Lazenby sice jako Bond přišel a hned zase odešel, ale ve filmu funguje skvěle a v nějaké alternativní dimenzi bych si přál více dílů s ním (stejně jako s Timothym Daltonem později). Jedinou skvrnou na kráse díla pro mě i po letech zůstává objektivně šílený střih akčních scén, tvůrci to zkrátka v té době ještě neměli v ruce. A do závěrečných titulků, potažmo jejich melodie, měli střihnout taky až o pár vteřin později. Já bych je nechal tiché. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Lazenby není charismatický, ale spíše arogantní, Bond-girl nesympatická kravka a mdlý scénář nechává 007-čku plout příběhem, kde se první hodinu nestane absolutně nic, pak se ukradnou dokumenty ve Švýcarsku, chvilku se lyžuje a nakonec útočí na Blofeldovo sídlo. Dvě a půl hodiny ukrutné nudy. PS: Fakt, že Blofeld Bonda v první společné scéně (vzhledem k tomu, že film tak nějak navazuje na předchozí film) nepozná, mě udivuje víc, než ta profláknutá svatba. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Lazebny není zdaleka největší problém této prapodivné bondovky s úchvatnými sceneriemi Švýcarských alp. Nejvíc je znát jiný režisér, který se snaží vzít personu Bonda z gruntu jiným směrem, než tomu bylo doposud. Výsledkem je mise agenta 007, jejíž děj je daleko víc protkán osobními peripetiemi, nežli jako služba vlasti. Naneštěstí je i technická stránka filmu velmi kontroverzní. Osobní souboje možná trochu přitlačily na pilu, ale stříh je ukrutně zmatečný a technické fígle nijaké. V podstatě Bond bez šťávy, navíc s velmi dlouhou stopáží. ()

Galerie (205)

Zajímavosti (95)

  • Ve vstupní sekvenci, kde se Bondův tmavězelený Aston Martin DBS prohání po pláži, byly do písku ukryty železniční pražce. (džanik)
  • Celé Tracyno jméno znělo Contessa Teresa di Vicenzo a celé jméno jejího otce Draca bylo Marc Ange Draco. Po svatbě by se mohla jmenovat Tracy Bond nebo Contessa Teresa di Vicenzo Bond nebo Contessa Teresa Bond. (džanik)

Související novinky

Zemřela herečka Diana Rigg

Zemřela herečka Diana Rigg

10.09.2020

Z Velké Británie dnes přišla smutná zpráva, ve věku 82 let zemřela filmová, televizní a divadelní herečka Diana Rigg. Informaci s odvoláním na jejího zástupce zveřejnila stanice BBC. Hereččina dcera… (více)

Reklama

Reklama