Reklama

Reklama

Případy mimořádné Marty

(seriál)
  • Česko Mimořádné intelektové nadání (MIN) (pracovní název)
Česko, (2022–2024), 15 h 49 min (Minutáž: 49–60 min)

Hrají:

Tatiana Dyková, Roman Zach, Anita Krausová, Jiří Svoboda, Matěj Hádek, Táňa Malíková, Jan Novotný, Matyáš Pekárek, Andrej Polák, Monika Zoubková (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Marta (Tatiana Dyková) je neskutečně inteligentní a velmi osobitá žena postrádající respekt k jakýmkoliv autoritám. Dalo by se říct, že pořád prudí. S policií nechce mít za žádnou cenu nic společného. Když jí však, díky její neovladatelné touze zasahovat do věcí a posouvat je geniálním a neotřelým způsobem kupředu, policejní náčelnice Klára Hořavová (Anita Krausová) nabídne pozici konzultantky na oddělení vražd, nakonec po krátkém váhání přijme. Spolu s kapitánem Kreinerem (Roman Zach) a jeho týmem začíná s osobitostí sobě vlastní rozplétat komplikované případy vražd. Výměnou za své postřehy žádá jediné: pomoc policie s vyšetřením starého případu zmizení jejího přítele Romana, otce její dcery, který se ztratil neznámo kam před dlouhými patnácti lety. (TV Nova)

(více)

Recenze (46)

kajas 

všechny recenze uživatele

V záplavě kriminálních seriálů na všech českých televizních stanicích už není jednoduché se vyznat. Tatianu Dykovou jsem ale dlouho v ničem neviděla, a tak jsem strávila osm hodin ve společnosti excentrické a mimořádně inteligentní uklízečky Marty, která se víceméně náhodou stane konzultantkou na oddělení vražd. A vlastně to nebylo vůbec zlé. Jako oddychovka při vaření značka ideál. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Co se týče detektivek, nevzniká v tom našem malém rybníčku nic originálního. Většinou to jsou nekonečné série všelijakých kriminálek, ve kterých má i zběhlý divák docela bordel v postavách. Tam co jedni hrají detektivy, jinde ti samí herci hrají vrahy. To si ale musíte zavčasu uvědomit, že nekoukáte na kriminálku Anděl, ale kriminálku Radotín, případně kriminálku Chuchle či Modřany. A aby to nebylo úplně jednoduché, už máme i kriminálku České Budějovice, Modravu atd... V tom aby se jeden vyznal. A tak to chtělo trochu ozvláštnit nějakým mentalistou. Geniálním, nespoutaným, který bude každý díl pořádně kořenit. On to taky není český nápad, opět je to vykradený nápad z dříve natočených kriminálních sérií na kapitalistickém západě... A jelikož Dyková od Indiánského léta už dokázala, že umí zahrát ledacos, včetně naprosto bezchybných feťaček, dostala asi proto tuto roli. Je v ní afektovaná, přehrává, v kontrastu s nepružným Zachem (fakt se mu divím, že do tohohle vlezl) to má být asi humorné... no nevím. Viděl jsem dva díly a stačio. Tohle je fakt bída. * ()

Reklama

hermiona 

všechny recenze uživatele

Tak jak jsem kdysi měla Tatianu ráda, nyní už mám "přetatianováno" a je mi čím dál tím nesympatičtější. V této roli mi tak šla na nervy, že víc to už ani nešlo. A IQ 160? Tak na to mi nesedí už vůbec. Podobně to mám i s Romanem Zachem - jeho obliba u mě prudce klesá s každým dalším seriálem. Tohle mu fakt nesedlo. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Špatně. 1)  Licenční seriály nemusí dopadnout špatně, přece jenom se raději kouknu na české herce a české prostředí, než na francouzské, ačkoli právě flanderské Lille nevypadá zle. Herce máme taky dobré, takže v čem je problém?_____ 2)  Tady to bude špatná dramaturgie a nepřípadné herecké obsazení. 49letého Romana Zacha (kpt. Kreiner) mám rád, ale do role zde se nehodí. I 44letou Tatianu Dykovou (uklízečka Marta) mám rád, zde ale zbytečně přehrává a její postava působí ve svých čtyřiceti letech jako zastydlá puberťačka. I scénář je podivný. Vyšetřovatel využívá schopností své nové konzultantky, ale přitom se stále chová, jako by ho svou přítomností obtěžovala._____ 3)  Vydržel jsem první dva díly, a pak jsem to vzdal. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanoušek českých krimi-seriálů, většinu jsem viděl tak jednou a tím to u mě skončilo. Tady jsem ale vydržel všech 8 dílů hlavně díky skvělé dvojici Dyková a Zach. Trochu to sice připomíná Shreka s Oslíkem, ale jako dobrý. Případy jsou dobře zamotané, kamera i ostatní věci fungují na české poměry výborně, takže abych trochu vylepšil skóre, dávám 5 hvězd. ()

Galerie (391)

Zajímavosti (2)

  • Při záběru na obličej mrtvého muže Strnada mrtvý muž mrkne. (nedy77)
  • Zobrazená zápletka s otravou jedem exotické žáby pralesničky je nesmysl, jelikož jejich jedovatost souvisí s metabolismem přijímané potravy v přirozením prostředí tropického (pra)lesa. V našich podmínkách chované žabičky vzhledem k odlišným parametrům dostupné potravy jedovaté nejsou. (Petsuchos)

Reklama

Reklama