Reklama

Reklama

Pán a pani Smithovci sú len jednou z mnohých dokonalých dvojíc z vymydleného stredostavovského predmestia... až kým nevyjde najavo, že v skutočnosti sú obidvaja nájomnými zabijakmi, ktorí pracujú pre dve konkurenčné agentúry a ich úlohou nie je nič iné, ako odprevadiť zo sveta jeden druhého. Hlavných úloh sa ujali Brad Pitt a Angelina Jolie pod vedením režiséra Douga Limana (Agent bez minulosti). Obidvaja protagonisti sa na svoje úlohy dôkladne pripravovali na strelnici, pričom Angelina Jolie svojho partnera prekonala. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (929)

Eddard 

všechny recenze uživatele

Nemám nejmenší problém dát téhle taškařici šticu. Pro mě nádherný exemplář lehké letní zábavy - na nic si nehraje je vtipný, sexy a i když bych nepoužil slova chytrý - rozhodně není nijak zvlášť degradující. Brad i Angelina si to museli královsky užívat - a jak víme z bulváru, nejspíš ve všech smyslech slova :) - oba působí uvolněně a krásně jim to spolu štymuje. Liman nezapře své zkušenosti z prvního Bourna a všechny akční scény mají punc prvotřídní kvality (přičemž nejlepší je podle mě ruční férovka, aneb intermezo mezi přestřelkou a sexem), i když tu poslední bych možná raději vystřihl, zas až takový nadhled po mě nechtějte. No a co je na snímku nejlepší? Vtip, hlášky a některé dialogy - poslední scéna z manželské poradny mě definitivně ujistila, že cokoli nižšího než 70% si Smithovi nezaslouží. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem úplnou hovadinu, takže jsem ve výsledku celkem spokojený. Nejsem jediný, kdo to zmiňuje, ale jiskření mezi sexy dvojkou Brad Pitt a Angelina Jolie skutečně funguje a film sám se o něj dost opírá. Vyrovnává tím nedobrý dojem z vcelku chudého scénáře, jenž nedokáže z atraktivního námětu vytěžit dostatečné množství absurdně komických situací ani řízných dialogů a tak se Mr. & Mrs. Smith stávají podívanou poněkud stereotypní. Nudu potom musí rozhánět spousty přestřelek. Doug Liman se od dob Agenta bez minulosti v režii drobátko polepšil, tudíž se na jeho moderně (leč trochu uměle a strnule) pojaté akční scény dívá dobře. Trochu bych však čekal, že takový film bude mít větší drajv a bude podán napínavěji - v Limanově díle se akční manželská dvojka jen stále špičkuje mezi neutichající střelbou a samotný děj přešlapuje na místě, načež je ve finále naprosto nesmyslně utnut. Smithovi jsou tak místo blockbusterového akčňáku jen lehkou podívanou na jeden večer, mně to ovšem stačí. 60% ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Údajný letní blockbuster roku 2005 je obyčejný nudný film, který zachraňují atraktivní Angelina Jolie, atraktivní Brad Pitt a jejich role nájemných vrahů. Z hlediska akčních scén mají Smithovi velkou smůlu, že jsem je viděl až po Casinu Royale, které dalo akčním sekvencím zcela nový rozměr. A i když působí manželsko-vražedné souboje spíše jako kočkování, nemohl to přeci Doug Liman myslet vážně. Ano, spousta věcí tu efektně vybuchuje, vzduchem létají nože a tisíce nábojů ze zbraní, které ani neumím pojmenovat, ale akce je příliš uhlazená a tím pádem nereálná. Vince Vaughn se svým žvaněním tentokrát sere mimo mísu. Žádná zapamatování si hodná scéna. 110 miliónů dolarů(rozpočet)/478 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Jsem nadšená (možná nejsem zcela objektivní, a je mi to jedno) má to švih, má to šmrnc, má to vtip, trefné dialogy a hlavně sympatickou dvojku Brada Pitta a Angelinu Jolie, které to nejen sluší, ale mezi kterou to jiskří. Mr. & Mrs. Smith jsou „obyčejný“ pár , který se seznámil „před pěti nebo šesti lety“ a na který najednou padla ta „obrovská prázdnota“, které se říká manželství.. naštěstí, se do toho plete ta práce. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Jak rozdmýchat pohasínající jiskry? Plán A: zajít do manželské poradny....Ne, vezmu to od prostředka. On se živí jako nájemný vrah a neumí střílet na pouti. Ona vydělává na rodinný chléb jako nájemná vražedkyně a neumí vařit. Jednoho dne je jejich zaměstnavatelé pošlou proti sobě a ukáže se, že oba mají několik kostlivců ve skříni (on kolem šedesáti, ona 312) a jejich spokojeně nudný středostavovský život byla pompézní divadelní kulisa. Nastupuje Plán B: při zabíjení drahé polovičky zjistíte, že zatímco ruce mlátí a nohy kopou, srdce stále plane. A ten přechod z cynického: Any last words? The new curtains are hideous " je naprosto přirozený a odehrává se v akčním mišmaši honiček a stříleček. Exploze náloží střídá exploze vášně, ale chlebodárcům došla trpělivost a začíná hon na naše hrdličky. Zastav se a nepřežiješ aneb Romeo, Julie a kalašnikov... Doug Liman využil třaskavé chemie mezi herci, přidal špetku dynamitu v akčních scénách a opepřil černým humorem. Výsledný produkt chutná jako cyankáli- v šampaňském. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (35)

  • Jane (Angelina Jolie) prohlási, že je židovka, ale hned v následující scéně mají s Johnem (Brad Pitt) na sobě teplákovou soupravu s nápisem "Jesus rocks" a když pak později společně odjíždějí v rodinném voze, mají na autě nalepenou rybičku, která je jedním ze symbolů křesťanství. (Kuny27)
  • Režisér Doug Liman počas natáčania neváhal improvizovať. Keď Brad Pitt (John Smith) nešťastnou náhodou zakopol a spadla mu zbraň, rozhodol sa režisér tou istou situáciou pobaviť aj divákov. A tak do výsledného zostrihu prenikla aj scéna, v ktorej pán Smith nechcene prestrelí čelné sklo auta svojej ženy (Angelina Jolie). (youtoo18)
  • Kopie filmu byly dodávány do kin pod krycím názvem „Jones“. (imro)

Související novinky

Phoebe Waller-Bridge opouští Mr. & Mrs. Smith

Phoebe Waller-Bridge opouští Mr. & Mrs. Smith

08.09.2021

Herečka a scenáristka Phoebe Waller-Bridge (Potvora) si nakonec v seriálovém remaku akčního thrilleru Mr. & Mrs. Smith o manželském páru špionů nezahraje. Důvodem byly bohužel kreativní neshody… (více)

Pan a paní Smithovi mají nové tváře

Pan a paní Smithovi mají nové tváře

15.02.2021

Studio Amazon se rozhodlo oživit populární akční komedii Mr. & Mrs. Smith z roku 2005, v níž si tehdy zahráli Angelina Jolie a Brad Pitt. Nově se však příběh zpracuje do seriálu, v němž si hlavní… (více)

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

05.05.2019

Studio Lionsgate najalo režiséra hororů Smrt ve tmě a Lesní duch Federica Álvareze, aby dohlédnul na přetáčky chystaného sci-fi blockbusteru Chaos Walking s Tomem Hollandem (Spider-Man: Daleko od… (více)

Pitt a Jolie u moře

Pitt a Jolie u moře

19.07.2014

Angelina Jolie zahájila svoji režisérskou kariéru před třemi lety dramatem V zemi krve a medu. Na začátku příštího roku uvidíme její válečný životopis Nezlomný, studio Universal už nicméně stihlo… (více)

Reklama

Reklama