Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzrušující a působivý film Okrsek 49 vypráví příběh baltimorského požárníka Jacka Morrisona (JOAQUIN PHOENIX), který se stává z nezkušeného nováčka ostříleným bojovníkem s ohněm. Při namáhavé a riskantní práci, kvůli níž i přes veškerou snahu nezřídka zanedbává manželku a děti, často spoléhá na podporu svého rádce a šéfa Mikea Kennedyho (JOHN TRAVOLTA) a svou druhou rodinu - ostatní požárníky, které drží pohromadě téměř bratrské pouto. Když se ale ocitne uvězněn uprostřed nejhrozivějšího požáru své kariéry, jeho život a věci, které v něm považuje za podstatné - rodina, důstojnost, odvaha - se náhle stávají ještě důležitějšími než kdykoliv předtím. Zatímco se jeho kamarádi z hasičské jednotky snaží udělat vše pro jeho záchranu, Jackův život visí na vlásku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (257)

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Drama zaměřené zejména na postavy, nikoliv na samotnou akci, na kterou je soustŕeděna zejména závěrečná část filmu. Jeden z mála filmů, kdy divák už zhruba od poloviny tuší, že film spěje opravdu do tragického finále, je pro mne o to víc atraktivní, zejména pro svoji syrovost a autenticitu! Přesto film vlivem ostatního zapadl do průměrnosti a ani výkony hlavních představitelů, na tom nedokázali nic změnit :-( ()

castor 

všechny recenze uživatele

Správný to chlap leží zavalen sutinami a my postupně v retrospektivách sledujeme jeho život – nejprve pozná tu pravou, zplodí s ní děti, ztratí při požáru přítele, začne kalkulovat (rodina x práce).. V nijak zvlášť formálně zajímavém příběhu nám tak tvůrci předkládají typická americká témata - rodina, přátelství, hrdinství mužů, co riskují pro jiné.. a v neposlední řadě i silné ženy, podporující své muže i přes strach z toho, že jednou služební auto se špatnou zprávou zastaví i u jejich dveří!! ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Vyřiďte mé ženě, že ji miluji, ale jedním dechem jí k tomu dodejte, že práci hasiče miluji ještě víc.. Od Backdraftu už bylo vystříkáno hodně vody do plamenů a tak zákonitě musel přijít nějaký snímek o pár správných chlapech, kteří za každých okolností táhnou za jednu hadici. Pocta nebezpečné řeholi s mírně nadprůměrnou dávkou patosu a nevšedním koncem, který však kvůli emoční plochosti ústředních postav nedovolí naplnit požární hydranty vašimi slzami.. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Zážitek z tohoto snímku ve mně shořel, jako budovy v něm. Co skončily titulky, tak jsem na to zapomněl. Nebylo tam nic tak nervy drásajícího, aby si člověk řekl: Wow. Možná se režišér Jay Russell měl inspirovat trochu filmem Oheň a třeba by to dopadlo lépe. Příběh nikterak nevybočuje z normálu a tudíž se stává postupem dlouhých 105 minut nudným i přesto, že hasí Travolta. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Ako človek, ktorý je z hasičskej rodiny (a aj sám som sa tomu určitý čas venoval) môžem vyhlásiť, že toto je zatiaľ najrealistickejší film o požiarnikoch. Oproti takému Backdraftu je v tomto smere o niekoľko tried lepší. Škoda slabšieho deja, ktorý je navyše dosť nešťastne rozsekaný na flashbacky. Príbeh nie je natoľko silný, aby vás dokázal vtiahnuť, ide len o čriepky života jedného obyčajného človeka, kde nechýbajú napínavé momenty, no prevládajú skôr tie nudnejšie. Tvorcom však išlo hlavne o to, aby vzdali hold ľuďom, ktorí si zvolili toto neľahké povolanie, a to sa im podarilo veľmi dobre. ***1/2 ()

Galerie (45)

Zajímavosti (16)

  • Původní scénář byl napsaný už před útoky 11. září 2001 a odehrával se v New Yorku. Podobně jako u jiných filmů s katastrofickým námětem, se musel po této tragické události štáb porozhlédnout po jiných lokalitách. (imro)
  • Počas hasičského výcviku mal Joaquin Phoenix (Jack Morrison) prezývku "Hollywood". Až potom, čo si získal rešpekt ostatných hasičov, mu začali hovoriť jeho skutočným menom. (misterz)
  • Martin O'Malley, který hraje starostu, je ve skutečnosti starostou města Baltimore. (KucC)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno