Reklama

Reklama

Walter Mitty (Ben Stiller), nesmělý a věčně snící fotoeditor časopisu Life, se ve svém jednotvárném životě jen těžko potkává s realitou, a proto raději žije ve svém vysněném světě. V něm se mění na dokonalého romantického hrdinu bojujícího za lepší, spravedlivější svět. Trestá padouchy, zachraňuje pejsky z hořících domů a ochraňuje bezbranné ženy. A také se ve svých snech stává cílem obdivných pohledů kolegyně Cheryl (Kristen Wiig), kterou bez jejího vědomí do svých snových toulek často angažuje. Ale i ve svém reálném životě se jednoho dne Walter musí rozhodnout k zásadnímu kroku do neznáma a opustit bezpečný přístav archivu plného negativů a fotografií, kde jsou jeho největším nepřítelem jen pomalu padající prach a ústrky šéfa (Adam Scott). Aby zabránil svému vyhazovu, musí najít ztracený negativ fotografie, která má být na titulní stránce časopisu. Kvůli tomu musí najít slavného fotografa Seana O'Connella (Sean Penn). To ale neznamená zavolat si taxíka a zajet o pár bloků vedle. Představuje to dobrodružnou cestu okolo světa, putování divočinou a nejzapadlejšími kouty naší planety, protože nepolapitelný fotograf-dobrodruh je hvězdou fotožurnalistiky proslulou neúnavným odhodláním hnát se za příběhem bez ohledu na to, kam až jej zavede. A tak se Walter musí vydat po jeho stopách. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 401)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Stiller je k sežrání - nejen jako herec. Čekal jsem dlouho na tenhle film... Každý z nás je Walter Mitty, tak si ten vrtulník nenechte odletět. Potom už bude pozdě! P.S. Doslova se nabízí, aby někdo natočil něco hodně podobného s vyloženě superhrdinskou tématikou. There is a hero in all of us... [ČSFD projekce; Kino Atlas] ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Od účasti B. Stillera a dobrého hodnotenia na csfd som si sľuboval hlavne poriadnu dávku humoru. Tá bola nakoniec menšia ako som čakal , ale príbeh zasneného a nesmelého človeka ma bavil. Na úkor bláznivej a pravdepodobne zbytočne drahej scény bitky so šéfom by som radšej bral ten humor, ale nevadí, užil som si aj to. Úplne najviac ma dostala scéna - "To nie je delfín!!!..." Tú scénu som si pustil niekoľkokrát po sebe. Poriadne som sa nasmial a je trochu škoda, že takýchto šialene vtipných scén nebolo viac. Film poteší i oko diváka a dušu cestovateľa , pretože v druhej polovici sa hlavný hrdina trochu rozcestuje po svete. Nádherné obrázky doplňuje i výborná hudba, takže u mňa spokojnosť. 80%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Po první půlhodině jsem byl hodně na vážkách a raději se šel ujistil na csfd, jaké že to má snímek vlastně hodnocení. Od chvíle kdy náš hrdina nasedne do letadla a letí směr Grónsko ovšem není pochyb, že se budou dít velké věci. Ben Stiller se vytáhl v mých očích zase jednou nejen jako režisér, ale i jako herec a stojí to za to. Emoce, velké myšlenky, perfektní vizuál. Chválím jak můžu a moc rád kouknu co nevidět znovu. PS: Scénou roku pro mě skvělá písnička Space Oddity. 80% ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Skvělý film, kterému může paradoxně uškodit to, jak ho někteří lidé přímají, také jinak se snaží tvářit, že se jedná o vizionářské a takřka filosofické (vážně, když jsem šel na záchod po Zimním vojákovi, tak se o Mittym takdo dva spolumočící bavili), jenže on je to prostě jen výjmečně dobře natočenej hřejivej a prvoplánovej film (dokonce de dopouští takových klišé, jako polovina pseudo-romantických komedií, co jsem kdy viděl, kdo přijde na to, co za klišé to je, má bludišťáka). Ale ono to vůbec nevadí, atmosféra se totiž zrodila výborná a téhle pohádce pro dospělé, kteří sní obrovsky sluší, na čemž má lví (Lannisteři!) zásluhu ohudebnění. Největším překvapením je ale Ben Stiller - režisér, ajko herec se už několikrát ukázal být velmi schopným, ale po reřijní stránce je pro mě obrovským překvapením, zvládá nejen správně úkolovat kameramana a tvořit nádherné obrazy, ale zvládá dost překvapivě i akci, ať už "reálnou," nebo vysněnou, dokonce tak, že mě napadlo, kterak by bylo super, kdyby MARVEL našel další dávku koulí a vecpal by Benu Stillerovi dr. Strange jako režiséru i herci. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Film o únicích z reality, který se diváka nesnaží konfrontovat s krutým vystřízlivěním a ani se netváří, že by reálná část jeho já měla být méně šílená než ta snová. Říká "neseď tady, jdi si za svým, něco udělej" a jeho poselství rozhodně není protimluv - jen v závěru poukazuje na fakt, že i zdánlivá rutina může plodit zásadní hodnoty a že všechno má svůj smysl (samozřejmě, občas navzdory našim touhám) - aneb ano, někdy musíme a chceme něco změnit, což neznamená, že bychom se měli stydět za svou minulost a litovat dosavadní práce. A hrajou k tomu všemu bomba písničky. Zkrátka filmový energy drink roku, jemuž odpustíte i to, že neobjevuje nic nového a "jen" krásně klouže po pocitovém povrchu. Cyklojízda po Islandu za znění Dirty Paws je vlhký sen. Miluju ten film. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Na mě to bohužel zapůsobilo jen tak na půl. Na můj vkus to bylo až moc poetické/snové a s takovým podivuhodným příběhem. Některé scény nicméně stály za to, hlavně Walterova dobrodružství na cestách. Palec nahoru si zaslouží ještě parádní soundtrack. Na filmu bych tedy osobně ocenil spíše určité momenty, myšlenka filmu mě bohužel za srdce nechytla a v celkovém pohledu mě to příliš neoslovilo. 70% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Za nápad, herecké výkony a pár scén, co mě doopravdy zaujalo dávám 2*. Jinak ale nic, co bych si chtěl ještě někdy zopakovat. Bohužel. Čekal jsem tak nějak víc... ()

juta 

všechny recenze uživatele

Film je obohacen krásnou přírodou, která se v amerických bijácích moc neobjevuje, takže i tohle bylo něco nového. Stiller překvapil jak po režisérní, tak herecké stránce. Bylo příjemné sledovat prolínání reality se sněním. Všechno bylo dobré, až teda na to, proč by člověk procestoval svět kvůli jediné fotce za chlápkem, který může být kdekoliv. Někdy je přínosem udělat něco odvážného... ()

CrypzzXD 

všechny recenze uživatele

Walter Mitty alias feel-good blbůstka indukující pouze doteď skrytý talent Bena Stillera sypat se zebe jeden hezký obrázek za druhým. Emočně však ale naprosto prázdné... 6/10 ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Stillera som nikdy nemusel, ale vysoké hodnotenie a štýlový plagát ma presvedčili. A nechal som sa dosť ľahko nachytať. S tohto filmu som bol ešte viac vedľa ako Walter. Nebavil ma príbeh, ani Mitty, ale musím vyzdvihnúť kameru a hlavne soundtrack, pretože niektoré scény boli perfektné natočené a bez nich by bol tento film polovičný. Teda pre mňa aj je. Dirty Paws of Monsterákov perfektný. 50% - 2* ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Milá hollywoodská rodinná rozprávka, která má chvályhodný záměr, nehorázně sympatický soundtrack a skvělého Bena Stillera v hlavní roztomilé roli, ale dramaturgicky je podivně rozháraná, nepřesvědčivá a polopatická, zkoumající pomyslnou hranici fantazie a reality optikou tvůrce, který se očividně nemůže rozhodnout, na jakou stranu se přiklonit... Dějové rozřešení je pravda krásně pozitivní, ale rozpačitý první dojem už napravit nedokáže. 65% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

A kdo tady pořád potřebuje koukat na filmy komplikovanější než ženy? Ono se né nadarmo říká, že v jednoduchosti je síla. Platí to nejen u mužů, nýbrž i v případě filmového pohlazení Bena Stillera. Nemám nic, co bych mu vytknul a hlavně nemám ani potřebu něco hledat, protože kdo ustavičně jenom něco hledá a v něčem se šťourá, má buď Alzheimera anebo je hnidopich. Jsem zatraceně rád, že jsem si počkal, až se Walter vrátí na plátno, on je totiž odpovědí na otázku, proč v kinech tak často trpím. Protože jednou za čas přijde vykoupení, které mi připomene, co je v dnešní době tak důležité - umění povznést se. Hlavně nad sebe. P.S: Roli Seana Penna vyhlašuji nejlepší v historii minirolí. Bez keců a debat. ()

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

Soundtrack vážně dělá film. Kvůli Wake Up a hlavně Space Oddity jsem do kina musela jít znova. Ben Stiller vyrobil úžasnou feel-good hollywoodskou pohádku, která teda sice vyzní i trošku ironicky právě v tom momentu, kdy Sean Penn mluví o focení sněžného levharta, když je zároveň celý film natočený v tak líbivém instagramovým stylu, ale pro ten pocit překonání strachu z neznáma se to dá odpustit. A scéna s Conanem a letenkou do Jemenu za 86 dolarů? Už dlouho jsem neviděla bližší film :'). ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Ben Stiller goes indie. Tetsuo má v mnohom pravdu, ale na mňa to aj tak zabralo a film beriem skôr ako príbeh o hľadaní samého seba, než o hľadaní šťastia či už v jednom alebo druhom extréme. V prvom rade Ben Stiller napriek tomu, že je celebritou najvyššieho kalibru, vie stále zahrať obyčajného Johna Doea. Po druhé je to skvelo nakrútené - i keď tomu chýba miestami väčšia celistvosť, no s predlohou, ktorej prevedenie na plátnom som si nevedel predstaviť, si Ben Stiller skvelo poradil. A už nemám pochýb o tom, že je jeden z top10 najzaujímavejších režisérov súčasnosti. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Vlezlé feel-good "žij jak žít se dá" hravé komediální drama s ukňouraným soundtrackem - prostě ten typ filmu, kde záleží čistě na momentální náladě diváka, zda ho zavrhne, nebo se mu poddá, spolkne všechna klišé a citová vydírání a bude od začátku do konce nadšeně hýkat. Já měl zrovna na Mittyho náladu, možna taky díky tomu, že mám fakt rád Stillera i Kristen Wiig. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Walter Mitty žije nudný osamělý život, a tak má občas velice živé představy o tom, jak je z něho superodvážný borec. V režii Bena Stillera dost plynule přejde z nereálné fantazie do fantazie "reálné". Tajný život Waltera Mittyho je klasický feel-good film, který nás má pohladit po duši, a zezačátku mi opravdu přišel sympatický. Jenže je postupně čím dál víc hloupoučký a na konci už naráží na dno stupidity. Děj se vyvíjí ve stylu, že buď má hlavní hrdina neskutečnou smůlu nebo naopak neskutečné štěstí. V jakéhosi odvážného Supermana se promění raz dva, stačí mu k to, že je zamilovaný (nejdřív neopětovaně) do jedné kolegyně z práce (což je postava klasické půvabné ženy, která ho jediná "chápe"). Ve filmu se Walter podívá do zahraničí, konkrétně třeba na Island a do Grónska, což je často hezky nasnímané, ale i když tohle není dokument a má tam být nadsázka, stejně jsem tam dost vnímal jakési americké vnímání cizích zemí, kde jsou všechny zjednodušené na jedno dvě klišé, zatímco Američani jsou ti jediní komplexní. Připouštím ale, že několik scén, hlavně ze začátku je opravdu pěkných, a film je dost zábavný. Kupodivu mě opravdu zajímalo, jak to dopadne. O to víc mě ale pak mrzelo, jak je nakonec vše naivňoučké a vykonstruované... Film vlastně nedává moc smysl, jen se snaží být děsně milý. Což je fakt škoda, protože myšlenka filmu o tom, jak je potřeba vyjít ze své komfortní zóny a být trochu dobrodružný je inspirativní. Bohužel je ale ta myšlenka podaná dost pitomě. (5/10) ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Hollywood potvrdzuje status továrne na sny. Walter Mitty je ďalším krôčikom na ceste vymaniť sa z okov stereotypného stredného prúdu bez zanechania gýčového pozlátka. Práve naopak, rozprávková štylizácia zohráva v príbehu dôležitú rolu (čo na tom, že sa tu prú dve protikladné idei, teda oslava tvrdej práce a rutiny za cieľom dosiahnutia úspechu a oslobodenie sa zo všednosti pomocou realizácie svojich snov na strane druhej), len škoda že kontrast nie je vizuálne jasnejší a silnejší. Čo naopak vizuálnej stránke nechýba, sú štylisticky uhrančivé obrazy s precíznou kamerovou kompozíciou a rozmiestnením, v ktorých nájdete hádam všetko - panoramatické krajinky, prízemnú kameru (z ktorej sa mi pri scéne na skateboarde takmer zatočila hlava), zábery letecké či zachytené z výškových budov. Obraz je miestami až prekvapivo ostrý a má hĺbku (takmer dokumentárne zábery prírody sú neskutočné!), ale chybička sa nájde - možno až pričasto je prekladaný digitálnymi pasážami (alebo lepšie povedané štúdiovými), inak je však perfektný. Rovnako soundtrack, a tu už chybu nenájdem. Ben Stiller si vie všetko pekne ukočírovať a réžiu zvláda na jednotku, ale filmu chýba prvok, ktorý by ho definitívne oddelil od klasického Hollywoodu a rozvinul jeho dušu a individualitu. Humor a základná dejová kostra sú zábavné a pre každého diváka istotne od pohľadu príjemné, a v duchu miernej nadsádzky sa nesie celý film (len tie debilné úškľabky si mohol Adam Scott odpustiť). Sociálna téma internetových zoznamiek a vzťahov na pracovisku ustupuje do úzadia rojčeniu, snovým pasážam a zápletke o hľadaní stratenej fotografie, ktorá je symbolickou cestou za nájdením samého seba a spoznaním pomyselného zmyslu života tak, ako si ho predstavuje Ben Stiller. Obsah samotnej fotografie "Quintesencia života" je divákovi jasný, metaforická ilustrácia pri jej objavení v závere však celkom zaujímavá. Koniec niečoho starého, začiatok niečoho živého. Koniec časopisu Life, začiatok Života... 85% POZNÁMKA AUTORA: Komentár vznikol po druhom zhliadnutí s priateľkou, po ktorom autor prekonal ťažký duševný boj a rozhodol sa prehodnotiť svoje pôvodne negativisticky ladené stanovisko. Autorovi sa ešte nestalo, že by takto radikálne zmenil názor na film a pevne dúfa, že sa tak už ani nestane. ()

Související novinky

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

29.12.2013

Seznam nejlepších filmů roku 2013 dle ČSFD.cz si můžete nechat zobrazit ve specifičtějším výběru Žebříčků, a to i zvlášť pro jednotlivé žánry. V celkovém žebříčku divácké líbivosti vedou s úžasnými… (více)

Reklama

Reklama