Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do malé anglické vesničky přijíždí filmový štáb, aby zde natočil historický film. Hlavními představitelkami mají být dvě přední herečky, Marina a Lola, které se ovšem navzájem nesnášejí. Situace dojde tak tak daleko, že Marina dostává výhrůžné dopisy a jednoho večera je na party otrávena místní sekretářky koktejlem, který byl původně určen pro Marinu. Všichni si myslí, že Marina měla být obětí, inspektor Craddock a slečna Marplová jsou však jiného názoru... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

topi 

všechny recenze uživatele

Jsem zvyklý na dabing Hany Talpové, která v seriálu "To je vražda napsala" namluvila Angelu Lansbury, v tomhle případě ji ale rozválcovala Alena Kreuzmannová. Původní dabing je opět lepší, než cokoliv jiného na tomto snímku. Každá postava žije naším hercem/herečkou. Libuše Švormová, Eduard Cupák, Bohumil Švarc, Věra Galatíková, Stanislav Fišer, Gabriela Osvaldová, Jana Drbohlavová, Čestmír Řanda a mnoho dalších. Když Kim Novak hlasem Aleny Vránové zaječí "zkurvenej Skotlentyárd", tak jsem se rozesmál na celé kolo a okamžitě si vybavil Alenu Vránovou, jak ve filmu "Já už budu hodný dědečku" podobně vystřelí na Miloše Kopeckého, aby navštívil lékaře, psychiatra! Ona celkově je tato detektivka perfektně nahláškovaná : "Lolo, jen jediná drobnůstka se mi na tobě nelíbí." "Vážně, jaká?" "Tvůj ksicht!" :D ()

jenik71 

všechny recenze uživatele

Prvních 25 minut je to seznamování se s postavami, až poté se objeví první oběť. Synovec slečny Marplové se poté pustí do vyšetřování, ale případ nakonec vyřeší ona sama. Děj na můj vkus nějak pomalu plyne, ale špatný film to určitě není a takových 60% si jistě zaslouží. Myslím si totiž, že od Agathy Christie jsou i lepší detektivky. ()

Reklama

mortak 

všechny recenze uživatele

Herci se podobají podezřelým. Jak ukazuje úvodní film ve filmu, podezřelí skrývají pravdu a hrají si na nevinné, přičemž jeden z nich je vrah. Herci neustále hrají jiné postavy, takže i u nich je stejně težké dostat se k pravdě. Scénaristé si uvědomili, že každý, kdo přečetl několik románů Agathy Christie, odhadne vraha hned na začátku, a tak se rozhodli využít natáčení filmu a soupeření hvězd k opepření detektivní zápletky. Taylor i Novak si své role užívají, je tu mnoho skvělých hlášek, a právě to, nikoliv Agatha Christie, dělá z filmu solidní zážitek. A překvapilo mě, jaký je Edward Fox, ehm, prcek. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Agatha Christie sa opäť raz nezaprela a napísala detektívny príbeh so zápletkou, ktorej rozuzlenie veru mnohých prekvapí. Na druhú stranu sa mi to už zdalo až moc za uši pritiahnuté. Dobová atmosféra mohla byť tiež zvládnutá lepšie. Holt, chýbal tu Poirot, slečna Marplová sa čo do zaujímavosti postavy na neho ani zďaleka nechytá. 65/100 ()

thunnus 

všechny recenze uživatele

Místy zábavné, místy až mrazivé, co však nemohu odpustit, je, že vrah mi byl znám téměř hned a to se mi u díla od Agathy Christie, které jsem předtím nečetl, nestává a stávat by se to (nejen mně) nemělo, protože v tom je právě ta správná zapeklitost a zašmodrchanost jejích zápletek, které dojdou překvapivého rozuzlení. Takhle jsem se neměl na co těšit. Herecké výkony se mi líbily, jen snad na paní Lansbury jsem si nemohl zvyknout jako na slečnu Marplovou, mám ji zafixovanou jako Fletcherovou a alkoholičku ze smrti na Nilu, co se mi ale nelíbilo byl dabink a možná až zbytečně přehnané karikování Hollywoodu, ne vždy to bylo vtipné i když to je vyváženo pointou (drobný spoiler pro všímavé). ()

Galerie (53)

Zajímavosti (2)

  • Film byl natočen podle knihy „The Mirror Crack'd from Side to Side“, kterou napsala Agatha Christie. Kniha vyšla v roce 1962. (SONY_)

Související novinky

Zemřela herečka Angela Lansbury

Zemřela herečka Angela Lansbury

11.10.2022

Přichází smutná zpráva ze Spojených států, v požehnaném věku šestadevadesáti let totiž v úterý 11. října zemřela v kalifornském Los Angeles americká herečka Angela Lansbury. Jen za pár dnů by přitom… (více)

Reklama

Reklama