Reklama

Reklama

Jen pro tvé oči

  • Česko Přísně tajné! (více)
Trailer

Obsahy(1)

James Bond neztrácí dech, ať už má zdolat alpský ledovec nebo Středozemní moře. Roger Moore v hlavní roli britského akčního filmu. Britská špionážní loď Svatý Jiří najede u albánských břehů na starou válečnou minu a potopí se. V tom okamžiku jsou v nejvyšší pohotovosti jak britská tajná služba MI6, tak sovětská KGB. Na palubě Svatého Jiří byl totiž supertajný kódovací systém A.T.A.C., používaný pro komunikaci s jadernými ponorkami. A obě strany železné opony jej chtějí za každou cenu získat. Britský agent James Bond se napřed vydá vypátrat kubánského nájemného zabijáka Gonzálese, který v albánských vodách zavraždil námořního archeologa Havelocka se ženou. Havelock totiž v hlubinách pracoval pro Brity právě na hledání Svatého Jiří. Bond požádá o spolupráci bohatého řeckého magnáta a spolupracovníka MI6 Kristatose. Zatím netuší, že Kristatos je dvojitý agent, který se chce zmocnit zařízení A.T.A.C. a prodat je Rusům. Než se s ním James Bond bude moci vypořádat, musí zvládnout zabijáky Locqua a Krieglera, stejně jako rychlou jízdu na lyžích, skalní stěnu nebo mořskou hloubku... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (368)

kinej 

všechny recenze uživatele

Tahle bondovka je pro mě něco jako krásný sen o tom jak by se mi ideálně líbilo trávit volný čas. Bond zde absolvuje parádní automobilovou honičku v překrásném Španělsku, zalyžuje si v dost ujeté akční sekvenci v nádherných Alpách, potápí se u fascinujících ruin chrámu a jako nášup ještě ve vraku lodi a aby toho nebylo málo, tak si nakonec zaleze v úchvatné Meteoře. Ani si neumím představit lepší dovolenou snů. Tohle vše je na této bondovce skvělé. Ale bohužel má i pár nedostatků. Například příběh zde je typickým příkladem toho, že se někdo snažil tak nějak poslepovat nesourodé akční pasáže nějakým alespoň pomyslným příběhem. A pojivo je to vskutku chabé. Dalším černým puntíkem je slabý začátek (ale budiž) a příšerná hudba. Tím nemyslím jen příšernou titulní skladbu, ale hlavně vyjetý disco doprovod. Hudební motivy bonda ala Satruday night Fever, to je vskutku zrůdnost. Ale akční pasáže tohoto filmu patří k tomu nejlepšímu v celé sérii, takže jsem si film až tak zkazit nenechal. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Naozaj otrasná titulná pieseň neomylne hlása, že sa ocitáme v 80.tych rokoch. Je to asi jeden z mála krokov vedľa, ktorý dvanásta bondovka prináša, teda keď opomenieme fakt, že Roger Moore zreteľne zostarol. Akčných scén si tu ale užije celkom dosť, aj keď samozrejme hlavne ako pozorovateľ fandiaci svojmu dablérovi, pretože Moore hral asi len keď sedel. Hlavné ale je, že John Glen sa vykašľal na všetky snahy o inovácie a sci-fi úlety, stavil na osvedčené fígle a urobil veľmi dobre. Film nijako nevybočuje z radu priemerných bondoviek 80.tych rokov, príbeh prakticky tradičný, Bondgirl síce vskutku pekná, ale nevýrazná a prečo jedného herca dabovali po česky dvaja, to nepochopím. ()

Reklama

berg.12 

všechny recenze uživatele

Že začínají ´80's o tom vás tenhle Bond nenechá na pochybách hned od úvodní písně. Celkově ten sentimentální popík sice může být jedním z nejhorších Bondovských podkresů, ale ke stárnoucímu Mooreovi se nakonec celkem hodí. Dýchavičnému Bondovi tentokrát výrazněji pomáhá nejen Bond-girl (vztah k nim je tady navíc v podání Bonda v pravdě otcovský), nehoní se za nějakým světovládným šílencem, ale o jeden kufřík soupeří s bandou pašeráků, a dokonce si místo svého oblíbeného drinku dává stylově ouzo. Jenže, vedle toho, že je film barvitou reklamou na Řecko a jeho krásy, má celkem spád, parádní akční scény a na začátku stylové a definitivní vyrovnání se s minulostí. Jako film s Jamesem Bondem tedy určitě za 4****, jako Bondovka, díky té "důchodcovské" atmosféře, u mě o jednu méně. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia Bonda majú jedinú úlohu. Pre ten istý príbeh stále nájsť nové lokácie. To potom dopadá tak, že aj tie sa už častokrát recyklujú, exotické prostredie, hory, podmorský svet a občas vesmír, ten sa však ukázal ako slepá ulička. Pri štandartnej automobilovej naháňačke a pri výborne vymyslenej kombinatorike zimných športov som ale zabudol, čo sa odohralo na začiatku a o čo vlastne ide. No a bohužiaľ ani koniec mi v tom nijak nepomohol a dávať pozor pri Bondovkách, o čo ide, nedokážem. Body navyše za nápad na horolezecký výstup, zároveň však hneď strhnuté za prehnanú nelogičnosť celej akcie. Toto by sa dalo ľahko sparodovať, prečo tak neučinil Austin Powers? ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"For Your Eyes Only" sa už do režijnej diele Gilberta nedostalo, ale dostali sme nového režiséra Johna Glena, ktorý sa nám postaral o 5 filmov. A v prvom jeho počine mám pocit, že akosi tomu chceli síce dať serióznejší tón, no podľa mňa tým film vyslovene trpí. Pretože kým predošlé dva filmy boli skutočne zábavné, zaujímavé a neustále držali moju pozornosť. tak "For Your Eyes Only" výrazne vybočuje z tejto réžie a hlavne má podľa mňa veľmi komplikovaný scenár a nie vždy to prinesie ten správny efekt. Ale aby som povedal pravdu, tak sú tu veci, ktoré sa mi páčia. Väčšia zraniteľnosť nášho agenta je tu citeľná, Melina je skvelou Bond-girl a dokonca mám pocit, že medzi ňou a Moorom je aj reálna chémia. Chaim Topol je podľa mňa absolútne vynikajúci. Kedykoľvek sa tento týpek ako Columbo objaví, tak z filmu srší najväčšia dávka charizmy. Je sympatický, vtipný a energický. Na to sa dá pozerať stále. A aj titulná skladba je veľmi dobrá. Úvodná časť, kde sa opäť stretneme s "Nr.1" je vynikajúca a baví ma. No potom nastupujú aj problémy filmu. Ako je jeho scenár, kde sa neustále niečo deje, len neviem sa z toho akosi vysomáriť. Padouch tohto filmu nie je veľmi zaujímavý a vlastne ani popravde som nejako nepochopil o čo mu vlastne išlo a padá mimo môj záujem. Okrem toho sú tu aj bizarné naháňačky, kde som už mal pocit, že je to s komédiou úplne prestrelené a skôr som som si kládol otázku, ako má toto fungovať. Tam, kde mala byť komédia je film strašne seriózny a naopak tu by to chcelo nejakú tú serióznosť, no akosi tu v tom chýba. Celkovo som rád, že som film videl, neviem či by som si ho pozrel znovu. A budeme pokračovať v maratóne ďalej. Hodnotenie: C+ ()

Galerie (98)

Zajímavosti (39)

  • Když je Bonda (Roger Moore) s Melinou (Carole Bouquet) táhnou za lodí, krvácejí. Když ale vylézají po žebříku zpět na loď, ani jeden z nich už nekrvácí. (Axarus)
  • Slovo "melina" v řečtině znamená med (anglicky honey). Jedná se tedy o narážku na jméno první bondgirl Honey Ryder z filmu Dr. No. (Colonist)
  • Pro filmovou honičku byly upraveny čtyři Citroëny 2CV. Místo původního motoru měly zastavěny dvakrát silnější z vozu Citroën GS. Na výfuku byla soustava tlumičů, aby nebyl pozměněn zvuk motoru. Jednomu prototypu byla naměřena maximální rychlost 164 km/h. (Martin_Happy)

Související novinky

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

18.12.2020

Ve věku 75 let zemřel herec Jeremy Bulloch, původní představitel námezdního lovce Boba Fetta z Impérium vrací úder a Návrat Jediho. Stalo se tak jen týden poté, co zemřel jiný herec ze Impéria, David… (více)

Reklama

Reklama