Reklama

Reklama

Jen pro tvé oči

  • Česko Přísně tajné! (více)
Trailer

Obsahy(1)

James Bond neztrácí dech, ať už má zdolat alpský ledovec nebo Středozemní moře. Roger Moore v hlavní roli britského akčního filmu. Britská špionážní loď Svatý Jiří najede u albánských břehů na starou válečnou minu a potopí se. V tom okamžiku jsou v nejvyšší pohotovosti jak britská tajná služba MI6, tak sovětská KGB. Na palubě Svatého Jiří byl totiž supertajný kódovací systém A.T.A.C., používaný pro komunikaci s jadernými ponorkami. A obě strany železné opony jej chtějí za každou cenu získat. Britský agent James Bond se napřed vydá vypátrat kubánského nájemného zabijáka Gonzálese, který v albánských vodách zavraždil námořního archeologa Havelocka se ženou. Havelock totiž v hlubinách pracoval pro Brity právě na hledání Svatého Jiří. Bond požádá o spolupráci bohatého řeckého magnáta a spolupracovníka MI6 Kristatose. Zatím netuší, že Kristatos je dvojitý agent, který se chce zmocnit zařízení A.T.A.C. a prodat je Rusům. Než se s ním James Bond bude moci vypořádat, musí zvládnout zabijáky Locqua a Krieglera, stejně jako rychlou jízdu na lyžích, skalní stěnu nebo mořskou hloubku... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (368)

genetique 

všechny recenze uživatele

#12 - Spokojnosť je, aj nie je. Je z toho pohľadu, že ide o najfrekventovanejšiu, najpríťažlivejšiu a najlepšie spracovanú časť zo série, čo sa týka akčných scén a zároveň využitia destinácií, na ktorých sa natáčalo. Takže to bude znamenať, že film pomerne nenudí. Ale len pomerne. Scenár to brzdí, nejde o ničím výnimočný námet. Moore to ešte ako-tak uhráva, pochybujem však, že v scénach ako naháňačka na lyžiach sa nenechal zastúpiť dvojníkom. Bondgirl je asi najumiernejšia a tým konečne iná a trefnejšia ako doterajšie snahy zaujať. Mooreovi by už ale dôchodok prospel. Ale ako čerešnička je úplný záver s papagájom božský. 75%. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Zřejmě nejvážněji pojatá Mooreova bondovka, zdaleka ne tak za vlasy přitažené propriety jako v Moonrakerovi a jemu podobných veledílech, skvělý hodný zlý hoch, k tomu patřičně efektní árijský agent-zabiják-biatlonista:), bond-girl na kterou jsem si musel docela dlouho zvykat, její a Bondovy osobní motivy a hlavně velice roztomilý Lotus Esprit, který se tentokrát panu Q příliš nevyvedl:). Prostě méně je někdy více... ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Jedna velká honička. I tak by se dal tenhle film popsat. Moore ještě stále snesitelný, i když místy mi přišlo, že vlastně ani nebyl moc potřeba. Většina akčních scén si vystačila s kaskadéry a pěstní souboje, které Rogerovi nikdy nešly, jsou omezeny na minimum. Sice se v té hromadě akce trochu ztrácí příběh, ale i přesto se mi to velice zamlouvalo. Carole Bouquet mě zaujala hodně, už jen tím, že jako jedna z mála Bondových dívek měla mozek a nedala 007 během dvou minut. Jednoznačně palec nahoru. A za vtipný úvod s Blofeldem má u mě John Glen malé plus. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Nový režisér, nový Bond. Tam kde Young, Hamilton a Gilbert tvorili štramáckeho agenta, ktorý sa presúva po exotických lokalitách, guľky sa mu zázračne vyhýbajú a stačí mu len úbohých 5 minút aby mu každá žena podľahla, tak tam Glen a v prípade v tajných službách jeho veličenstva Peter Hunt, vytvorili agenta, ktorý je vážnejší, emotívnejší a hlavne uveriteľnejší. Dalo by sa povedať, že črtali akýsi predobraz k novodobému Jamesovi Bondovi. V prípade For your eyes only - to platí dvojnásobne. Moore má už svoje roky a namiesto toho aby pôsobil smiešne, tak to režisér využíva a nedáva Bondovi vydýchnuť. V mnohých scénach je jasné, že sa Moore pekne zapotil, ale o to sa na to lepšie pozerá. Charaktery sú celkovo dokonalé, síce aj tu sa nachádza pár samoúčelných postáv, ale bez nich by to nebolo ono. Prostredie grécka je využité tak ako v žiadnej inej bondovke, plus je tu absolútne najlepšia akčná scéna na lyžiach. Nová generácia bonda je skrátka tu a dokazuje to konečne úchvatná úvodná pieseň. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"For Your Eyes Only" sa už do režijnej diele Gilberta nedostalo, ale dostali sme nového režiséra Johna Glena, ktorý sa nám postaral o 5 filmov. A v prvom jeho počine mám pocit, že akosi tomu chceli síce dať serióznejší tón, no podľa mňa tým film vyslovene trpí. Pretože kým predošlé dva filmy boli skutočne zábavné, zaujímavé a neustále držali moju pozornosť. tak "For Your Eyes Only" výrazne vybočuje z tejto réžie a hlavne má podľa mňa veľmi komplikovaný scenár a nie vždy to prinesie ten správny efekt. Ale aby som povedal pravdu, tak sú tu veci, ktoré sa mi páčia. Väčšia zraniteľnosť nášho agenta je tu citeľná, Melina je skvelou Bond-girl a dokonca mám pocit, že medzi ňou a Moorom je aj reálna chémia. Chaim Topol je podľa mňa absolútne vynikajúci. Kedykoľvek sa tento týpek ako Columbo objaví, tak z filmu srší najväčšia dávka charizmy. Je sympatický, vtipný a energický. Na to sa dá pozerať stále. A aj titulná skladba je veľmi dobrá. Úvodná časť, kde sa opäť stretneme s "Nr.1" je vynikajúca a baví ma. No potom nastupujú aj problémy filmu. Ako je jeho scenár, kde sa neustále niečo deje, len neviem sa z toho akosi vysomáriť. Padouch tohto filmu nie je veľmi zaujímavý a vlastne ani popravde som nejako nepochopil o čo mu vlastne išlo a padá mimo môj záujem. Okrem toho sú tu aj bizarné naháňačky, kde som už mal pocit, že je to s komédiou úplne prestrelené a skôr som som si kládol otázku, ako má toto fungovať. Tam, kde mala byť komédia je film strašne seriózny a naopak tu by to chcelo nejakú tú serióznosť, no akosi tu v tom chýba. Celkovo som rád, že som film videl, neviem či by som si ho pozrel znovu. A budeme pokračovať v maratóne ďalej. Hodnotenie: C+ ()

Galerie (98)

Zajímavosti (52)

  • Kvůli lepší scénografii přemalovali filmaři mnoho domů na Korfu na bílo. (kenny.h)
  • Předtitulková scéna s vrtulníkem přímo odkazovala na postavu Ernsta Blofelda, ale kvůli údajným právním nárokům producenta a scenáristy Kevina McCloryho tak nebyl pojmenován. Zlosyn (John Hollis) neukáže tvář, ale jasně ho identifikujeme podle vzhledu, vozíku či kočky a slyšíme typický hlas (Peter Marinker). Producent Albert R. Broccoli tím chtěl dát najevo, že při ztvárnění postavy nepotřebuje použít konkrétního člověka a zároveň propojil svět Iana Fleminga s novým Bondem. (kenny.h)

Související novinky

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

18.12.2020

Ve věku 75 let zemřel herec Jeremy Bulloch, původní představitel námezdního lovce Boba Fetta z Impérium vrací úder a Návrat Jediho. Stalo se tak jen týden poté, co zemřel jiný herec ze Impéria, David… (více)

Reklama

Reklama