Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muž, považovaný za bezohledného a tajemného vraha (Wesley Snipes) je na útěku před zákonem a snaží se zjistit, díky komu byl obviněn ze dvou vražd, spáchaných v New Yorku. nemá však mnoho času... zkušený šerif Sam Gerard (Tommy Lee Jones) a jeho muži jsou mu na stopě. Nelítostné pronásledování začíná... (Warner Home Video CZ)

Recenze (268)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování Uprchlíka z roku 1993, kde se sice již neobjeví Harrison Ford, ale Sam Gerard ztvárněný Tommy Lee Jonesem tu zastává hlavní pozici vyšetřovatele. Herecké obsazení ve vedlejších rolích taktéž zaujme, spíše než průměrný Snipes mě mile překvapil Robert Downey Jr., a to s jakou lehkostí si střihl tak zajímavou postavu. Jenže příběh nenabídne nic nového, a hlavně mi v mnoha momentech přišlo, jako kdyby se scénáristi topili ve svých výtvorech a výsledek se pak strašně táhl. Doopravdy jsem čekal daleko napínavější podívanou protkanou scénámi, z nichž bude sálat adrenalin na každém kroku, ale to se nedostavilo. Ten přemrštěný rozpočet nechápu, jako televizní film kvalitní tvorba, jako něco za 60 milionů dolarů vskutku nepochopitelné. Ale neboť mám Jonese v oblibě jako herce a jeho charismatická postava stála jako jedna z mála alespoň za řeč, tak určitou laťku film nastavil. Ale věřte, že není nikterak vysoká a dostatek jiné tvorby ji pohodlně a bez zaváhání přeskočil. Za mě dávám 58 % ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nabízí se srovnání s filmem A.Davise, který je ve všech aspektech alespoň o třídu výš. Vidím to asi tak. Zatímco v jedničce Chief Deputy Marshal Samuel Gerard zahajuje akci slovy: „Poslouchejte, vážení! Uprchlík je na útěku asi 90 minut. Průměrná pěší rychlost v terénu bez zranění je 4 míle za hodinu. Tím vzniká rádius 6 mil. Od každého z vás chci, abyste prozkoumali centimetr po centimetru všechny čerpací stanice, sklady, farmy, kurníky, chlívky a psí boudy v daném okolí..“, tak v U.S. Marshals mohl klidně pronést prosté: „Nechte ho jít..“ ()

Reklama

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Dal bych i ty čtyři hvězdy, ale jak tu bylo už mnohokrát zmíněno, je to menší vykrádání Uprchlíka. Sice tady je lepší záporák než v "The Fugitive", ale tam měli Forda, který bohužel nejezdil fordem, ale pořád utíkal, utíkal a já mu fandil. Snipes je o třídu horší uprchlík a neseděl mi tu. Přesto kriminálka, kterou stojí za to vidět. 70% ()

panMartin 

všechny recenze uživatele

Vůbec nevím, proč mají Šerifové tak nízké hodnocení. Podle mě celkem vydařený akční thriller, který nezklame, co má hlavu a patu a hlavně překvapivé zvraty v ději. Tommy Lee Jones nezklamal, opět hrál charismatickýho nezničitelného policejního tvrďáka. Tyhle role na něj prostě sedí jako ulité. Robert Downey v roli křiváka, kterou zvládl výborně. Okořeněno o Snipese. Rozhodně doporučuji. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Když dva dělají totéž není to totéž. Aneb Baird si tu zahrál na Davise a stvořil něco jako remake a pokračování v jednom. No Baird je pro mě hlavně elitní střihač, ale jako režisér už nic moc. Tohle aspoň neuspí jako nudný Boeing 747 v ohrožení. Akce je tu určitě dostatek a Wesley Snipes v té době v elitní formě se i stará o její kvalitní provedení. Akorát se člověk nemůže zbavit dojmu, že sleduje něco co už tu jednou bylo a lépe. S tím že civilnost celého příběhu se s hrdinou profíkem v hlavní roli jaksi vytrácí. Nicméně původní dvě hvězdy byly příliš přísný, protože musím už poněkolikáté konstatovat, že ve srovnání se současností na tom tyhle filmy který pro mě nebyly ve svý době úplný bomby nejsou zase až tak špatně.55% ()

Galerie (64)

Zajímavosti (18)

  • Film sa natáčal v Chicagu, West Vienna a Bay City (Illinois, USA), New Yorku (New York, USA), Bentone (Kentucky, USA) a Reelfoot Lake (Tennessee, USA) od 7. júna do 26. septembra 1997. (Arsenal83)
  • Cintorín v New Yorku, kde sa natáčalo niekoľko scén a o ktorom Gerard (Tommy Lee Jones) hovorí ako o cintoríne „Queens Hill“, je v skutočnosti „český“ cintorín v Chicagu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama