Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muž, považovaný za bezohledného a tajemného vraha (Wesley Snipes) je na útěku před zákonem a snaží se zjistit, díky komu byl obviněn ze dvou vražd, spáchaných v New Yorku. nemá však mnoho času... zkušený šerif Sam Gerard (Tommy Lee Jones) a jeho muži jsou mu na stopě. Nelítostné pronásledování začíná... (Warner Home Video CZ)

Recenze (267)

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

"Dobře a kterej z vás je tady nejšerednější venkovskej buran?" S Uprchlíkem netřeba srovnávat. Dějová linka se liší. Jediné co zůstává je T.L.Jones, který je perfektní jako vždy. Stejně tak Snipes, který za ním ničím nezaostává. Perfektní kamera a hudba jsou příjemným překvapením. Pravdou je, že akce je pramálo (díky tomu hodnocení "jen" 80%) ač je každá akční scéna nasnímaná úchvatnou kamerou a dotažená do precizního detailu. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tommy Lee Jones je v službách amerického zákona, ako skúsený lovec zločincov na úteku, stále dobrý. Predvádza tu svoj osvedčený herecký štandart. No bohužiaľ už nenaháňa nikoho tak charizmatického ako bol Harrison Ford, ale je na stope gambatého Wesley Snipesa. Už to ani zďaleka nie je taká zábava ako pri "Utečencovi". Zbytočné voľné pokračovanie filmu, ktorý ďaľšiu časť rozhodne nepotreboval. "Šerifovia" boli pre mňa sklamaním na plnej čiare. ** ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Na prvý pohľad typické pokračovanie, ktoré kopíruje koncept jednotky, len vo väčšom merítku. Ale príbeh tentoraz vôbec nefunguje. A aj postava Tommy Lee Jonesa je tentoraz prekvapivo nudná. Snipes je pre zmenu nevýrazný a zloduch pozor boiler s Dawneyho syndrómom ma sklamal. Kopíruje sa aj v akcii, ktorá je kvalitne prevedená. Holt, stará škola, ale je jej málo, aby to zachránilo tento nefunkčný akčný thriller od nudy.  3/10. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Začátek byl celkem dobrý, ale pak se to zvrtlo v sled nezajímavých až zmatených scén, které v žádném případě nemlohly v divácích navodit napětí ze skvělého Uprchlíka. Tommy Lee Jones je sice tím správně rázným a morousovitým Samem Gerardem, ale bohužel mu nebylo umožněno pořádně to rozbalit jako v honbě za doktorem Kimbelem. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Ze začátku připomínám, že je tento film podobný Uprchlíkovi, kde hrál hlavního hrdinu Harrison Ford. Uprchlík byl o něco lepší než toto, ale ne o moc. Tak film má skvělý příběh, který dokáže zaujmout od začátku do konce. Má ale nějaké logické nedostatky a ne moc přesvědčivě vysvětlen závěr, což je chybou. Ještě tak mohl být lepší úvod, trochu svižnější, ale nevadí, po dvaceti minutách filmu zhruba, dky se zřítí letadlo je film už lepší a lepší. Nějaké mezery a nedostatky se najdou, ale není to nic extra závažné. Co se týče akce, pár přestřelek, nějaký souboj, závěrečný hlavně: Jones vs Snipes, ale spíš se i líbilo zběsilé pronásledování během celého filmu, takže o napínavosti není nouze. Chybí ale trocha nostalgie, ale dá se bez toho obejít. Vyjmenoval jsem pár záporu, neloičnosti, lepší úvod, záběr, přidat nostalgii atd, takže je co vytknout bohužel no. Ale zase obrátím list. Hudba od Goldsmitha je hodně vydařená, dá se hezky poslouchat po celý čas filmu. Co se týče hereckého obsazení, to je obrovský klad filmu. Wesley Snipes rozhodně zaujal, ikdyž jsem od něj čekal více soubojl a že se bude prát (to jsem zvyklej u něj, respektivě téměř u všech jeho béčkových filmů se slušně pere), ale nevadí. Tommy Lee Jones mě zaujal ještě víc, pro mě přímo exceloval. Jasně v něm byla cítit autorita. Po celý čas snímku mě neuvěřitelně bavil, měl i pár dobrých hlášek. Robert Downey Jr. také potěšil, vůbec bych nepoznal, že je to on, je to k neuvěření, že tento herec ztvárňuje v současné době Marvelovského hrdinu Iron Mana. Zbytek herců v pohodě. Takže celkově jsem dost spokojen, čekal jsem méně. Vyjmenoval jsem pár záporů, ale to bylo spíše tak k vylepšení, respektivě k vytvoření nejvyšší dokonalosti filmu. Takže i přes tyto zásadní zápory jsem si film užil a celkově je to hodně slušný, výrazný naprůměr. Já ho hodnotím velmi slušně na 79% = **** ()

Galerie (64)

Zajímavosti (18)

  • Všetky autá na cintoríne majú kalifornské poznávacie značky, aj keď scéna je natočená v New Yorku. (Arsenal83)
  • Vyšetřovací tým Gerarda (Tommy Lee Jones) je z většiny stejný jako ve filmu Uprchlík (1993) s Harrisonem Fordem, i tam se v týmu objevili Joe Pantoliano, Daniel Roebuck a Tom Wood. Tím ale podobnosti filmů nekončí. Po havárii na začátku filmu je Mark (Wesley Snipes) odvezen do Chicago Memorial Hospital, v níž pracoval Dr. Richard Kimble (Harrison Ford) ve filmu Uprchlík (1993). Stejné je i samotné jméno hlavního vyšetřovatele Sama Gerarda, tak se jmenoval vyšetřovatel i ve filmu Uprchlík (1993). (headshot)

Reklama

Reklama