Reklama

Reklama

Aria

(seriál)
Trailer 1
Japonsko, (2005–2015), 22 h 48 min (Minutáž: 17–30 min)

Předloha:

Kozue Amano (komiks)

Kamera:

Hiroši Jošida

Hudba:

Takeši Senó

Hrají:

Erino Hazuki, Čiwa Saitó, Rjó Hirohaši, Činami Nišimura, Tomohisa Asó, Megumi Nasu, Fumie Mizusawa, Sajaka Óhara, Tomoko Kawakami, Kaori Mizuhaši (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(57)

Recenze uživatele D.Snake k tomuto seriálu (4)

The Animation (2005) (S01) 

Já mám rád buďto absolutní masakr, kde lítají končetiny a krev stříká všude kolem nebo něco opravdu klidného tzv. "daily life" anime... Toto je samozřejmě ten druhý případ a vydařilo se to velmi dobře. Zatím jsem viděl první sérii a je to přesně to, co jsem očekával. Neděje se tam prakticky nic, přesto to příjemně pobaví. Já jakožto milovník podobných anime dávám 9/10 ()

The Natural (2006) (S02) 

Tentokrát mě do sebe svět na planetě Aqua ještě víc vtáhnul- a to je co říct. Aria se prostě pomalu stává jednou z mých nejoblíbenějších sérií všech dob. Atmosféře Neo-Venezie se nic nevyrovná, protože ať už jste měli jakkoli pitomý den, Aria nezklame a příjemně vás naladí. Prostě a jasně v žánru Slice of Life nemá konkurenci. V porovnání s první sérií si myslím určitě prospělo prodloužení o 13 dílů, protože zbylo hodně času na prohloubení ostatních charakterů, hlavně Aiky a Alice. Pak se mi určitě líbily ty lehce mysteriózní epizody s kocouřím králem. ^_^ Zvažoval jsem jestli dát 9.5 nebo 10 a po chvilce přemýšlení jsem se rozhodl dát plné skóre, protože jsem na tom seriálu vlastně nenašel žádnou chybu. Kdo má rád pomalejší anime s nádhernou a klidnou atmosférou, určitě mi dá za pravdu. 10/10 ()

The OVA: Arietta (2007) (S02E27) 

I OVA se nese ve stejném duchu jako seriál. Dostal jsem přesně to, co jsem čekal, příjemně se pobavil a dozvěděl se něco navíc. Pěkně to dokreslilo příběh. 9/10 ()

The Origination (2008) (S03) 

Zbytečné opakovat opět to samé, protože platí co jsem řekl u obou přechozích sérií. Dodám jen, že Origination je vynikající zakončení už tak výborné série. Naprostým vrcholem je pro mě pak 9. epizoda, která je to nejlepší, co jsem v anime v poslední době viděl. Každá z hlavních postav se dočkala důstojného konce a celkově na mě prostě todle anime zanechalo skvělý pocit. V poslední epizodě se dostavila i nostalgie, protože tudle sérii jsem si natahoval jak jen to šlo. ^_^ Škoda, že už to skončilo. Bylo to moc fajn a můžu jen doporučit. Jak jsem u Natural rozmýšlel zda dát 10, tady jsem neváhal ani vteřinu. Dávám naprosto zasloužených 10/10 (v žádném případě se ale nevyplatí shlédnout jen Origination. Aria se prostě musí shlédnout jako celek, nebudete toho litovat, pokud vám aspoň trochu sedne tendle žánr) ()

Reklama

Reklama