Reklama

Reklama

Aria

(seriál)
Trailer 1
Japonsko, (2005–2015), 22 h 48 min (Minutáž: 17–30 min)

Předloha:

Kozue Amano (komiks)

Kamera:

Hiroši Jošida

Hudba:

Takeši Senó

Hrají:

Erino Hazuki, Čiwa Saitó, Rjó Hirohaši, Činami Nišimura, Tomohisa Asó, Megumi Nasu, Fumie Mizusawa, Sajaka Óhara, Tomoko Kawakami, Kaori Mizuhaši (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(57)

Recenze uživatele D.Snake k tomuto seriálu (4)

The Animation (2005) (S01) 

Já mám rád buďto absolutní masakr, kde lítají končetiny a krev stříká všude kolem nebo něco opravdu klidného tzv. "daily life" anime... Toto je samozřejmě ten druhý případ a vydařilo se to velmi dobře. Zatím jsem viděl první sérii a je to přesně to, co jsem očekával. Neděje se tam prakticky nic, přesto to příjemně pobaví. Já jakožto milovník podobných anime dávám 9/10 ()

The Natural (2006) (S02) 

Tentokrát mě do sebe svět na planetě Aqua ještě víc vtáhnul- a to je co říct. Aria se prostě pomalu stává jednou z mých nejoblíbenějších sérií všech dob. Atmosféře Neo-Venezie se nic nevyrovná, protože ať už jste měli jakkoli pitomý den, Aria nezklame a příjemně vás naladí. Prostě a jasně v žánru Slice of Life nemá konkurenci. V porovnání s první sérií si myslím určitě prospělo prodloužení o 13 dílů, protože zbylo hodně času na prohloubení ostatních charakterů, hlavně Aiky a Alice. Pak se mi určitě líbily ty lehce mysteriózní epizody s kocouřím králem. ^_^ Zvažoval jsem jestli dát 9.5 nebo 10 a po chvilce přemýšlení jsem se rozhodl dát plné skóre, protože jsem na tom seriálu vlastně nenašel žádnou chybu. Kdo má rád pomalejší anime s nádhernou a klidnou atmosférou, určitě mi dá za pravdu. 10/10 ()

The OVA: Arietta (2007) (S02E27) 

I OVA se nese ve stejném duchu jako seriál. Dostal jsem přesně to, co jsem čekal, příjemně se pobavil a dozvěděl se něco navíc. Pěkně to dokreslilo příběh. 9/10 ()

The Origination (2008) (S03) 

Zbytečné opakovat opět to samé, protože platí co jsem řekl u obou přechozích sérií. Dodám jen, že Origination je vynikající zakončení už tak výborné série. Naprostým vrcholem je pro mě pak 9. epizoda, která je to nejlepší, co jsem v anime v poslední době viděl. Každá z hlavních postav se dočkala důstojného konce a celkově na mě prostě todle anime zanechalo skvělý pocit. V poslední epizodě se dostavila i nostalgie, protože tudle sérii jsem si natahoval jak jen to šlo. ^_^ Škoda, že už to skončilo. Bylo to moc fajn a můžu jen doporučit. Jak jsem u Natural rozmýšlel zda dát 10, tady jsem neváhal ani vteřinu. Dávám naprosto zasloužených 10/10 (v žádném případě se ale nevyplatí shlédnout jen Origination. Aria se prostě musí shlédnout jako celek, nebudete toho litovat, pokud vám aspoň trochu sedne tendle žánr) ()

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno