Reklama

Reklama

Obsahy(1)

I lovec lidí má svoje zásady. Pytlák, rváč a bývalý lovec lidí Joe Kidd (Clint Eastwood) se dá od bohatého majitele pozemků Franka Harlana (Robert Duvall) najmout k pronásledování Mexičana Luise Chamy (John Saxon). Ten je totiž vůdcem povstalců, kteří stále důrazněji prosazují svá práva na rodnou půdu. Frank Harlan se rozhodl problém vyřešit jednou provždy a sprovodit Chamu ze světa. Kromě Joea Kidda má k dispozici celou bandu zabijáků. Když Joe pozná, že Harlan je schopen bez okolků vraždit i nevinné lidi, přejde na stranu utlačovaných Mexičanů a postaví se sám proti přesile dobře vyzbrojených a všeho schopných vrahů... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (91)

majo25 

všechny recenze uživatele

Typický Eastwood v roli neohrozeného pištolníka, ktorý berie právo do svojich rúk. Veľmi dobrá atmosféra dáva zabudnúť prostej zápletke s nie príliš zmáknutým záverom. Eastwoodovi dobre sekunduje Duvall, ktorý v tom čase točil aj Krstného otca, či Saxon, ktorý ale mohol dostať viac priestoru. Potešilo niekoľko vtipne spravených situácii alebo také rozrazenie budovy vlakom. Tiež chválim príjemnú a zbytočne nenaťahovanú stopáž či horské zasadenie. Príbeh mohol byť aj lepšie napísaný a charaktery postáv viac prepracované, ale inak spokojnosť. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha neprávem opomíjených / podceňovaných filmů, tentokrát se skvělými Eastwoodem, Saxonem a Duvallem v hlavních rolích. Čím si to vysvětlit? Asi tím, že to prostě není trilogie s Neznámým ani Drsný Harry. Přesto je to ale dobrý anti western s výborným hudebním doprovodem hitmakera Schifrina. V úvodu Joe Kidd působí spíš jako druhořadý womanizer, z kterého se Harlanově milence podlamují kolena, ale na konci v soudní síni už je to drsnej Clint, před jehož pohledem by utekla i slavná Klausova osobní ochranka. Což sice nemusí znít moc přesvědčivě, ale je to tak. Solidních 85%. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Mylne som si namýšľal, že som všetky westerny s Eastwoodom videl. Toto mi trochu ušlo, ale s čt2 som to napravil. R. Duvall ma po Eastwoodovom boku potešil, aj keď bol za zloducha. Eastwood sa pridáva k zloduchom(za prachy, samozrejme) a lovu na mexických "banditos" , no vie, že pravda je na ich strane. Chýbalo mi vo filme niečo výraznejšie, napríklad výraznejší hudobný motív alebo silnejšia scéna, čím by sa mi vryl do pamäte. Fajn na pozretie, ale čakal som viac. 60%. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Hodně tuctový western. Ale když máte na xboxu rozehranou hru Red dead rdemption 2, překousnete to. Eastwood nasazuje střídavě svůj šibalský kukuč a výraz hlubokého znechucení se zvednutým jedním obočím. Jeho dlouhovteřinové nápřahy a nereagující nepřátelé jsou už v těch jeho horších westernech pověstné. Většina podržtašků hlavního záporáka jsou jak vystřižení z úplně jiného filmu. Asi jen dva z pěti mi do filmu trošku zapadli. Jediným, kdo tak stojí za shlédnutí celého filmu, je Duvall. A možná jeho milenka, která ale nedostala moc prostoru. No a režisér, který natočil Sedm statečných nechá hlavního hrdinu v asi nejzábavnější tříminutovce upustit pušku, vymýšlet hovadiny s houpajícím květináčem. Jasná prezentace kvality zbytku filmu. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Westerny mě teda moc neba, v tomhle naštěstí hraje Eastwood a celkově ten film má příchuť jeho klasických akčnějších současnějších filmů. Prostě klasická Eastwoodovka ve western hávu. Až do závěrečného zúčtování, tolik poplatnému westernovému žánru a proto nijak překvapivému a v podstatě nudnému, to docela jde. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení probíhalo v Alabama Hills v Kalifornii. (reich)
  • Účinkováním v tomto filmu Eastwood splnil své závazky vůči studiu Universal, vyplývající z předešlé dohody k jeho režijnímu debutu Zahrajte mi MISTY (1971). Měl pro studio natočit dva westerny, Joe Kidd byl prvním z nich. (ClintEastwood)
  • První z pouhých dvou westernů s Eastwoodem, které byly před rokem 1990 uvedeny i v čs. kinech. Tento měl premiéru v roce 1975, druhý (Bledý jezdec, 1985) až v roce 1989. (charles3)

Související novinky

Zemřel herec John Saxon

Zemřel herec John Saxon

26.07.2020

Ve věku 83 let zemřel v sobotu v americkém státě Tennessee herecký veterán John Saxon. Podlehl zákeřnému zápalu plic, jak médiím potvrdila jeho žena Gloria Martel. Rodák z Brooklynu s italskými… (více)

Reklama

Reklama