Reklama

Reklama

Saw X

  • USA Saw X (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

John Kramer (Tobin Bell) je zpět. Dosud nejznepokojivější díl série Saw zkoumá nevyřčenou kapitolu Jigsawovy nejosobnější hry. Děj se odehrává mezi událostmi Saw I a II, kdy nemocný a zoufalý John cestuje do Mexika na riskantní a experimentální lékařský zákrok v naději na zázračný lék na rakovinu - jen aby zjistil, že celá operace je podvod s cílem podvést ty nejzranitelnější. Vyzbrojen nově nalezeným cílem se nechvalně proslulý sériový vrah vrací ke své práci a pomocí vychytralých, vyšinutých a důmyslných pastí obrací karty proti podvodníkům svým typickým niterným způsobem. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (267)

rollman1 

všechny recenze uživatele

Já jako fanoušek série jsem určitě spokojen. Nejedná o další zbytečný díl, který by se snažil ždímat dolary. Jigsaw je zpět, tentokrát v příběhu jen o něm. Saw X obsahuje všechny oblíbené propriety, které mají fanoušci rádi. Ať už vymazlené pasti, chutné gore, ikonickou loutku na koloběžce a charismatického Tobina Bella. Přidejte si k tomu návrat Amandy, pár překvapení a solidní revenge na odporných lidských bytostech, ačkoliv hodně jednoduchý. Pokud rádi vzpomínáte na první díly, rozhodně vyražte do kina. Má to k nim blíž než poslední dva chabé pokusy. Nečekejte žádnou pecku, spíše po dlouhé době povedený přírůstek do série. Po titulkách zůstaňte ještě v kině, mrk mrk. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Nechápu jak jsme se už mohli dostat k desítce, ale pořád mě to baví! Zabíjení stále ještě na velmi úctyhodnou úrovni, pak taky skvělý, na několika k úrovních vedený příběh je velkou předností skoro každého Saw. Finále pravděpodobně mohlo přinést i uspokojivější vyvrcholení, ale člověk nemůže pokaždé dostat všechno. Slabší čtyři hvězdy 71%PS: Celkem mne překvapily dvě věci - Skládačkovi už je 81 let a Amanda hrála v každém filmu. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Leporelo oblíbeného antagonisty a povědomých propriet a přihrávačů kolem na pozadí banální a po stránce obohacení série chudé historky. Sice mě fascinuje návrat k originálu a po tolika dílech i usilovné pokračování či předpokračování něčeho, co už několikrát skončilo, ale je to málo. Nejlepší dojem mám opravdu jen z toho, že se netočíme v opakovaných restartech, což je v současnosti unikát. Chci ale víc, tedy zvraty, které mě rozhodí, ne pointy, které vidím od prvních minut a nefér pasti, u kterých jen krabatím čelo. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

První věc - Nechutný. Druhá věc - odporný filtr.. nechápu proč ješte v roce 23 se stane to, že se na film nahodí odpornej modrej nebo žlutej filtr.. to se vracime do roku 2004? Jinak zajimavy twisty, ale celkove to stahuje dolu ta logika (tim nemyslim jen to, ze si typka urizne nohu a je stale pri vedomi), ale treba proc se Kramer s Amandou najednou ukazuji svým “obetem” bez masky? Jako wtf? Vsak to je uplne nedomysleny..ale ok. I pres to me film od poloviny stahnul, ale urcite to neni nejlepsi dil to jako fakt ne no :Dddd ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Legendární série kterou jsem miloval a na všech dílech byl v kině je zpět v plné síle. Glorifikovat psychopata, kterého jste v předchozích dílech mohli maximálně chápat ale rozhodně ne milovat je silný kafe i na mě teda, ale změnit styl z jedné místnosti plné pastí a příběh Johna Kramera ještě trochu víc polidštit asi chápu. Celou dobu jsem byl na svých průměrných 3*, ale jakmile John vyšle svoji finální paštiku na světlo s ikonickou hudbou, tak jsem se spokojeně tetelil a debilně úchylně se usmíval, stejně jako když si ta hnusná šlapka uřízla nohu a rozpadla se do všech stran, jako balíček blbě roztržených miňonek. Na seznamu kvalitních dílu hodně vzadu za nedostižnou jedničkou, pětkou a šestkou, ale i tak, po tolika dílech, příbězích a odnožích pekelně ostrá zábava a pro milovníky série naprostá spokojenost. U mě vždycky na čtyřku vystřelí finální twist a dokonalá znělka, kterou považuju za to nejlepší, co kdy pro jakýkoliv horor vzniklo. Dead Silence, Saw a Insidious....Wan si vždycky uměl vybírat skladatele. V rámci série v lepší polovině. Kramer je zpět, připravte pekáče. 70%. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (11)

  • Natáčení probíhalo v Mexico City od konce října 2022 do února 2023. (bianci)
  • Do závěrečných titulků je vložena ještě jedna scéna. (fisus)
  • Jedná se o první film z této franšízy, který se odehrává v Mexiku. (mikki089)

Související novinky

Příští rok dorazí jedenácté Saw

Příští rok dorazí jedenácté Saw

12.12.2023

Studio Lionsgate na nic nečekalo. Desáté Saw se sotva ohřálo v kinech a už na sociálních sítích vyskakuje informace o tom, že jedenáctý přírůstek do této série dorazí již příští rok, a to konkrétně… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Reklama

Reklama