Reklama

Reklama

Saw X

  • USA Saw X (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

John Kramer (Tobin Bell) je zpět. Dosud nejznepokojivější díl série Saw zkoumá nevyřčenou kapitolu Jigsawovy nejosobnější hry. Děj se odehrává mezi událostmi Saw I a II, kdy nemocný a zoufalý John cestuje do Mexika na riskantní a experimentální lékařský zákrok v naději na zázračný lék na rakovinu - jen aby zjistil, že celá operace je podvod s cílem podvést ty nejzranitelnější. Vyzbrojen nově nalezeným cílem se nechvalně proslulý sériový vrah vrací ke své práci a pomocí vychytralých, vyšinutých a důmyslných pastí obrací karty proti podvodníkům svým typickým niterným způsobem. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (299)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Mimo Wanovu jedničku, ktorá je úplne inou ligou, natočil všetky “najlepšie” časti Saw Kevin Greutert. Už len samotný fakt, že to bol režisér inak  len samých neinvenčných podpriemerných hororov, je samovypovedajúci.  Videl som väčšinu veľkých hororových sérií a aj také Kukuričné deti som si maximálne užil. Žiadna hororová séria sa totiž nikdy nebrala tak smrteľne vážne, ako toto céčkové, zmätené, zbytočné lajno. Technicky je Saw X druhou najkvalitnejšou časťou (po jednotke, ofc) a asi dva nápady sa mi celkom páčili. 50%, v rámci série som zvažoval aj tretiu hviezdu, len potom akoby pripomienka toho, čo sledujeme za brak, prišlo vždy nejaké ďalšie hranie sa na polický statement a heroizovanie úchylného vraha, ten záver je úplný bullshit a titulková scéna už len necháva spomenúť na časy, kedy to bolo ešte horšie. Akoby priznávala, že sa za ne nehanbí. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Jigsaw je spať a tvorcovia ho celkom slušne oživili, tak tato séria môže byt fakt nekonečná, ale v tomto prípade mi to vobec nevadilo, lebo zas bola hra rozohraná parádne. Tento krát si Johna vybrala iná skupina aby ho mohla o.eb.ť, ale vybrali si veľmi zle a po chvíli aj na to prišli.  Scenáristi zas rozohrali zaujímavú psychologickú vecičku, ktorá aj keď sa javí jednoznačne, ako ide do finále, menia sa pravidla aj okolnosti. Len tento krát bolo už všetko prehľadne a každý Jigsawov krok som tušil aj tú pod titulkovú scénu. Ale to mi nevadilo, lebo tu je základný kameň postavený tak, že logika či originalita tu už po nejakej časti nemajú miesto, za to to musí hlavne dobre vyzerať a pasce majú byť niečím priekupnícke a to si myslím sa tu aj splnilo. Konečne ďalšia časť, ktorá ma bavila, slabé, ale 4*. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Americkej filmovej sérii "Saw" som akosi neprišiel na chuť. Videl som prvú časť, ktorá bola natočená v roku 2004, a potom som sa o to viac menej prestal zaujímať. Samoúčelná sadistická zvrhlosť ma nemala čím zaujať. V priebehu ďalších rokov som si občas predsa len sporadicky pozrel niektorú časť, ktorá sa ku mne náhodou dostala. Teraz po dlhšej prestávke som mal možnosť zhliadnuť v poradí desiaty diel, ktorý nesie názov "Saw X". Je to v podstate prequel dejovo sa navracajúci k udalostiam, čo sa odohrali po prvom pôvodom filme. To bol šikovný scenáristický ťah. No ja som z toho ani tento krát nebol nijak zvlášť nadšený. Stále dokola to isté a navyše sa to ťahalo skoro dve hodiny. To naozaj ešte niekoho baví? Ešte sa nájdu ľudia, čo na to idú do kina? Desať dielov je fakt zbytočne moc, no a vraj sa už pripravuje aj jedenáste pokračovanie. Načo? Nie je toho už dosť? Asi nie je, ale ja si od tejto série dám opäť na pár rokov pauzu. ** ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Po tolika letech je to tady a po předchozích snahách o modernizaci a hollywoodské zmainstreamování dvou předešlých dílů je tady ten starý dobrý Saw tak, jak jej známe. Teda možná s tím rozdílem, že ubylo špinavého kamerového filtru a místo skákání z jedné “trap scény” do druhé se X soustředil více na jednu místnost se čtyřmi osobami a kromě kvantity pastí jde spíše po kvalitě a předhazuje nám dost bohatý background všech obětí, takže o divákovu nenávist a satisfakci při jejich umíráních je postaráno. Stejně tak oceňuji první rozjezdovou 45minutovku, která odkrývá motivy Kramera a po které už se jde rovnou na věc a jede se naplno až do finále. Má to nápad, využívá se zde skvěle motiv Mexika, špinavá garáž i revenge ve stylu oko za oko, zub za zub a čím víc se film řítí ke konci, tím víc přidává na tempu. Největším potěšením je ale jednoznačně twist v závěru a doslova dechberoucí otočka, která šokuje jako svině, mění celou hru a po které jsem čuměl s otevřenou hubou. Celou dobu si film totiž jede na už tak dost zábavné vlně a tohle je pak nečekaná rána, která prostě rve koule a vnitřně jsem radostí řval jak malé dítě. Gore i pasti jsou důmyslné, máme zde Jigsawovy nápovědy ve formě jeho slovních metafor, Kramer dostává obrovský prostor na vývoj jeho postavy a kromě Amandy dojde i na mini-cameo Hoffmana, takže si film krásně odškrtne všechny divácké touhy naráz. Celou dobu jsem byl přesvědčen o silné čtyřce, ale za závěr nejde jinak než za plnou. Hororová událost roku a fan-service jako prase. Jo a MÁME POTITULKOVOU SCÉNU!!! ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Saw film, jakože vůbec ? Jo...jo rozhodně a proč tomu tak je ? Ze dvou důvodů. Důvod číslo jedna, v předchozích Saw filmech, jsme vždycky viděli ty které Kramer chytil a nutil je ve svých pastech, dojít k očistě a ke změně k lepšímu, jelikož velká většina byli morálně pokřivení jedinci. Tady hlavníma postavama je Kramer a Amanda, mají tady mezi sebou hlubší vztah, což jsme v předchozích filmech neviděli, aspoň né do takové míry, abychom k nimi cítili nějaké pochopení. Tady to je a je to skvělý, oba sou tady polidštěný a nejsou zde vyobrazeni, jako maniaci, ale zoufalí jedinci, kteří se snaží napravit jiné. A druhá věc, díky které je tenhle film o kus dal, před těmi předchozími je to, že ty které Kramer zatáhl do své hry, tak to jsou opravdu ZRŮDY a to bez vyjímky. V předchozích filmech, bylo právě to, že né všichni si to vyloženě zasloužili, takže v těch předchozích filmech, sem spíše fandil, těm obětem, ale tady je  to fakt jiný. A co se týče pastí, tak sou docela v pohodě, v minulých filmech byli podle mně lepší, tady sou takový decentní. A třešničkou na dortu bylo to, jak byl Bell pokrytý celý od krve a vítězně stál nad těmi, kteří se ho pokusily podvést, velice, velice satisfakční. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (19)

  • Během střihu scény „Oční past“ navštívila filmového editora Steva Fornera losangelská policie, protože jeho sousedé nahlásili křik z jeho kanceláře. (catnipped)
  • Do závěrečných titulků je vložena ještě jedna scéna. (fisus)
  • John Kramer (Tobin Bell) používá ve filmu Gmail účet. To ale není možné, neboť se film odehrává v roce 2001 a Google zpřístupnil Google Mail až v roce 2004. (Leopard105)

Související novinky

Příští rok dorazí jedenácté Saw

Příští rok dorazí jedenácté Saw

12.12.2023

Studio Lionsgate na nic nečekalo. Desáté Saw se sotva ohřálo v kinech a už na sociálních sítích vyskakuje informace o tom, že jedenáctý přírůstek do této série dorazí již příští rok, a to konkrétně… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Reklama

Reklama