Reklama

Reklama

Saw X

  • USA Saw X (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

John Kramer (Tobin Bell) je zpět. Dosud nejznepokojivější díl série Saw zkoumá nevyřčenou kapitolu Jigsawovy nejosobnější hry. Děj se odehrává mezi událostmi Saw I a II, kdy nemocný a zoufalý John cestuje do Mexika na riskantní a experimentální lékařský zákrok v naději na zázračný lék na rakovinu - jen aby zjistil, že celá operace je podvod s cílem podvést ty nejzranitelnější. Vyzbrojen nově nalezeným cílem se nechvalně proslulý sériový vrah vrací ke své práci a pomocí vychytralých, vyšinutých a důmyslných pastí obrací karty proti podvodníkům svým typickým niterným způsobem. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (267)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Dalo by se říci, že autoři splnili to, co slíbili. Stylem i kvalitou se zkrátka vrátili k nejúspěšnějším komerčním časům série. Fandové značky navíc dostanou nějaké to cameo, pár pomrknutí a nenáročný divák toužící po co největším humusu bude jakž takž spokojený. Pro ostatní se však stále jedná o prázdnou přehlídku humusáren, kterou trochu zachraňuje alespoň charisma Tobina Bella. Kvalitní horor tu samozřejmě nemá smysl hledat, na druhou stranu, po pištivém teroru Chrise Rocka budu spokojenost cílového publika chápat. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„JESTLI TO CHCEŠ PŘEŽÍT, MUSÍŠ POZORNĚ POSLOUCHAT PRAVIDLA… “ Asi troškou jinej SAW. Řekl bych, že bude fungovat i jako samostatnej film (teda, že jste pilou nepolíbení). Je totiž dost osobní… Jinak se samozřejmě jedná o další zkoušku vůle žít! Ovšem na těhle „padouších“ to chutná celkem dobře. A krvavý, dramatický a působící bolest je to asi jako vždycky. Takže jde vlastně o příběh plnej optimismu… /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Jde o desátý film série, který se však (chronologicky) odehrává mezi prvním a druhým dílem. 2.) Jedná se o kritiky nejlépe přijatý díl. 3.) Thx za titule „saurix“. ///                         PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  *  NAPĚTÍ  * ()

Reklama

Chen 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nebyl fanda bezúčelného násilí v hororech, preferuji práci s atmosférou, ale Saw X se musí nechat, že brutalita úplně bezúčelná není a její motivace je více méně pochopitelná. Zaměření se na ústředního padoucha byl dobrý nápad, děj není až úsměvně překombinovaný a pasti jsou zajímavě řešeny (i když někdy jsem musel odklánět zrak a to nemám úplně slabý žaludek). Nicméně, na další díl se vysloveně netěším, série mě stále nechává docela chladným. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Můj oblíbený seriál je zpět ! Nejdříve musím zmínit fakt, že tahle desítka, je ze všech nejdelší a bylo to docela cítit. Ale fanouškům této série, by to vadit vůbec nemělo, protože Kramer, je tu od první až do poslední minuty a o to přeci jde. Já se nejvíce těšil na pasti a Gore a tady jsem mírně zklamán. Skvělá plakátová oční past je v úvodu - tvůrci chtěli asi zmírnit to čekání a ta spíše pobavila svoji originalitou, ale ta nejvíc šokující přijde hned, jak začne hra s podvodníky. Řezání nohy, bylo fakt šílený ! Pak se to ale na můj vkus dost zklidnilo, pastička pro feťačku, byla obyčejná a ten co za všechno mohl a byl strůjcem těch podvodů (tady by každý čekal tu nejmorbidnější past), tak nakonec z toho vyvázne bez škrábnutí. To jsem moc nepobral. Ale kdo ví, co nás čeká příště, protože po titulkovka, přináší jedno velký překvapení ! Za mě se nejedná o nejlepší díl série, ale i tak to byla senzační podívaná a skvělý návrat. A konečně zase můžu napsat .. TĚŠÍM SE NA DALŠÍ SKLÁDAČKU ! ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ouu Yasss!! Saw X je pro mne příjemným překvapením a série se vrací v plné síle. Já osobně mám hodně rád celou sérii, je to hezká přehlídka gore scén a mučení na vysoké řemeslné úrovni a v takové kvalitě to vídáme zřídkakdy, ale tady musím ocenit, že film opět dokáže fungovat i jako hutný Revenge psycho Thriller a návrat ikonického sériového vraha Jigsawa je to nejlepší, co sérii mohlo potkat. Tohle je totiž hodně osobní Revenge a John Kramer je tu vlastně vyobrazen jako dobrák, kterému i divák má chuť fandit ( protože jeho oběťi jsou taky pěkné svině, kterým divák přeje smrt) a tenhle příjemný kontrast se mi zamlouval. Bavil mne Jigsawův Background byť ten úvod je lehce pomalejší,ale, co si budem Jigsaw je tak cool postava, že zkrátka baví ikdyž nechystá pasti a nemučí. Od druhé poloviny je to ten starý dobrý Saw jaký máme rádi se vším, co k tomu patří. Pasti jsou opět skvěle promyšlené a vynalézavé ( je fakt šílené, co vše za těch 10 dílů tvůrci byli schopní vymyslet), gore je nádherný a hodně intenzivní ( musím říct, že i já jako milovník krve mi tentokrát bylo trošku nepříjemně a to jsem viděl ledacos), takové uříznutí nohy a špárání v mozku mi v hlavě utkví dlouho. Potěšil i návrat Amandy, která film příjemně nostalgicky okořenila a čím víc se film blížil ke konci ( začal hrát kultovní soundtrack a začly se tasit opět parádní zvraty), tak nešlo být nespokojen. Menší výtku k finále sice mám ( ta zákeřná sviňě si zasloužila rozhodně něco ultimátně morbidního, ale na jednu stranu je tu prostor pro další díl, kde se opět tvůrci mohou vyřádit). Já musím říct, že jsem se po delší době výborně bavil, žral jsem každou sekundu a klidně bych si to dal hned znova. Společně s Evil Dead jasní letošní vítězové v Gore sekci. 8.5/10. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (11)

  • Natáčení probíhalo v Mexico City od konce října 2022 do února 2023. (bianci)
  • Ve filmu John (Tobin Bell) používá k odeslání e-mailu Cecilii (Synnøve Macody Lund) e-mailovou adresu „kramerjohn994@gmail.com“. Tato adresa je funkční a diváci na ni mohou posílat e-maily. Obdrží odpověď, že John je pryč, ale odepíše, až bude znovu dostupný. (catnipped)
  • Do závěrečných titulků je vložena ještě jedna scéna. (fisus)

Související novinky

Příští rok dorazí jedenácté Saw

Příští rok dorazí jedenácté Saw

12.12.2023

Studio Lionsgate na nic nečekalo. Desáté Saw se sotva ohřálo v kinech a už na sociálních sítích vyskakuje informace o tom, že jedenáctý přírůstek do této série dorazí již příští rok, a to konkrétně… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Reklama

Reklama