Reklama

Reklama

Úžasňákovi

  • USA The Incredibles (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Bob Parr, známý jako Mr. Úžasný, býval jedním z největších světových superhrdinů a zachraňování světa bylo jeho denním chlebem. Svůj superoblek musel pověsit na hřebík před patnácti lety. Dnes pracuje jako odhadce škod pro pojišťovnu a bojuje s nudou a rostoucím břichem. Se svou manželkou (bývalou Elastiženou) a třemi dětmi se pokoušejí žít normální život. Jeho chvíle ale přijde, když ho tajemný kontakt vyšle na vzdálený ostrov s tajným posláním. Tam zjistí, že génius zla připravuje ďábelskou pomstu světu... (TV Prima)

(více)

Recenze (763)

Radko 

všechny recenze uživatele

Výrobky z dielne Pixaru pripomínajú Coca-colu. Dokonale urobený produkt, ktorý nikdy nesklame, ale na druhej strane dostanem len predvídané očakávanie. Nikdy to nebude iné: chytro vystavaný príbeh, strhujúca akcia, vynikajúco prevedená animovaná časť, veľa popkultúrnych narážok, odkazov a citácií hovoriacich dospelému divákovi: "som tu aj pre teba", zopár ideologických, či moralizujúcich floskúl (súdržnosť rodiny; výnimočnosť každého jednotlivca), povinný happy end. To sú klady i zápory aj Rodinky Úžasných. Pravdepodobne neprekonateľným pixarovským filmíkom, narúšajúcim šablónovitosť ostatných diel z tejto firmy ostane pre mňa Geriho hra. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Z mojho pohladu dokonalost sama o sebe. Nadherna animacia, skvely humor, paradna akcia, proste co mozem ocakavat od tvorcu rovnako dokonaleho animaku RATATOUILLE (2007) Brada Birda. Vobec by som nebol proti, keby natocil aj pokracovanie Uzasnakovych. Dodnes nechapem, preco sa mi tento animak tolko rokov stale vyhybal. 23.04.2009 _______ Ani po nedavnej reprize v septembri (zari) 2011 sa nic nezmenilo a opät som sa dobre pobavil, je to proste jeden z najlepsich animakov. ________ Craig T. Nelson - (Bob Parr / Pan Užasňák) +++ Holly Hunter - (Helen Parr / Elastička) +++ Samuel L. Jackson - (Lucius Best / Mražoun) +++ Jason Lee - (Buddy Pine / Syndrom) +++ Elisabeth Pena - (Mirage) +++ Wallace Shawn - (Huph) +++ Brad Bird - (Edna) +++ Produkcia: John Lasseter +++ Hudba: Michael Giacchino +++ ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Nějak jsem u Úžasňákových nepobrala, nad čím mám žasnout. Znám lidi zajímavější než tahle famílie, ačkoliv superschopnostmi nevládnou. Ne, že bych se nudila, nebo mě snad dokonce vyloženě štvali. Troufám si říct, že se klidně podívám na další díl, ale rušit svoje silové pole, aby mi mohli přirůst k srdci, taky nebudu. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Huh, tak tohle jsem nečekal. Absolutní bomba, která se směle může srovnávat i se svými hranými kolegy. Rozsáhlejší komentář poskytnu až po druhém shlédnutí, neboť jsem tuto nádhernou podívanou napoprvé skoro ani pořádně nepobral. Jenom si říkám, jestli je vůbec možné, aby lidé od Pixaru vyslali někdy do kin špatný film. Dokonalá animace, brilantní scénář ze kterého budou fanoušci komiksů, potažmo filmů o superhrdinech vřískat blahem asi podobně jako se to dělo u skalních Trekkies při sledování filmu Galaxy Quest, skvělá hudba a plno dalších vychytávek, to vše dělá z Úžasňakových jednu z filmových událostí nejen letošního roku. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Dobrý animák. Vcelku překvapení, protože na ně začínám být trošku zaujatý a alergický. Začátek je super, stejně jako konec. Asi pět vtipů, kterým jsem se hodně zasmál (fascinují mě některé komentáře k libovolné známé oceňované komedii, v nichž zazní: " Pche, jsem se jako fakt zasmál asi tak třikrát a to je jako podle mě na komedii jako fakt hodně málo." Já jsem však takový, že pokud mě nějaký film donutí k celým 5-ti zasmáním, nemůžu to neocenit; to se totiž podaří jedné komedii z dvaceti). Rodinka byla sympatická. Bohužel se mi ale zdálo, že pár hluchých míst bylo a pokud má animák více než hodinu a půl, začnu docela nepříjemně skřípat zubama, aspoň teda v tomto případě... ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak jsem trochu nerozhodný. Váhám do poslední chvíle, jestli dát tři nebo čtyři hvězdičky. Už jsem viděl lepší Disneyovky i lepší Pixarovky. Navíc ten děj mne ani nijak zvlášť nebral, chvílemi jsem se i nudil. Ale zase na druhou stranu mnohdy to bylo zábavné a vtípků, u kterých jsem se zasmál, tam bylo taky dost. Grafika byla perfektní a bezchybná a některé nápady byly geniální. A tak se nakonec přikláním ke čtyřem hvězdičkám, i když ty nejsou tak přesvědčivé a pevné, jak by asi měly být a nevylučuji, že to třeba ještě časem snížím, ale zatím převažují klady, a proto jsem se rozhodl takto. Aktualizace 4.9.2008: Tak je to tady. Rozhodl jsem se snížit původně udělné čtyři hvězdičky na tři hvězdičky. Impulsem pro tuto změnu bylo zhlédnutí jiného snímku Disneyho o superhrdinech, a to sice filmu Škola superhrdinů. Ten film je hraný, a přestože tam byly daleko menší možnosti než u animáku, tak ten film mne naprosto pohltil a zaujal mnohem více nežý Úžasňákovi. V porovnání s tímto filmem prostě nemohu nechat Úžasňákům čtyři hvězdičky. Takže je to za tři hvězdičky. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Pixar nezklamal a opět se o několik tříd překonal.I když tento už asi překonat nepůjde(tedy aspon Cars to podle mě nezvládnou).Vynikající animace,jako vždy vynikající humor ale zde mě zaujaly hlavně akční scény které jsou opravdu impozantní a jsou největším kladem celého filmu.Mám to štěstí že jsem film viděl v originále takže mohu pochválit i herce.No prostě sečteno podtrženo zcela bezkonkurenčně nejlepší Pixar(i když to už jsem si myslel u Nema) a tak bych byl blbej kdybych nedal úžasným Úžasňákům za plnej počet. ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

Usasne dobra rodinna komedia, ktora plnym priehrstim rozdava uzasne gagy, narazky na kultove filmy, sviznu akciu a najma rodinnu pohodicku. To vsetko v uzasne farebnom a prepracovanom svete za pomoci roztomilych "karikaturovanych" postaviciek. ...vrelo odporucane pre malych aj velkych, dobrych i zlych, viditelnych i neviditelnych, pomalych a rychlych, sexi elastickych aj nesexi tuhych ;)... ()

petero 

všechny recenze uživatele

Pixar nasklamal. Síce to nieje také vtipné ako Shrek 2 a ani tak rozprávkovo kúzelné ako Finding Nemo, ale o zábavu je postarané vďaka skvelej animácie postáv a dokonalému scenáru, kt. malích upúta a veľkých nebude ani v najmenšom nudiť. Pocta všetkým kt. majú radi komixové filmy. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nemilosrdné tempo asi po 45 minutách filmu. Dá se říct že je to největší akční animovaná adrenalinem nasáklá pecka všech dob. První projekce mě kdysi nějak nenadchla, asi jsem očekával něco ve stylu Příšerek nebo tak něco. Druhá již dopadla na jedničku s hvězdičkou. Možná nejlepší Pixar vůbec. 100% ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Bezchybne. Skvele zpracovany namet, pribeh bez chyb, prekrasna a detailni animace, perfektni a parodujici humor. Proste nemam slov, Uzasnakovi me uchvatili... Tenhle film je sice na delsi rozbor a urcite ma sve chyby - s mnoha v ruznych komentarich, ktere jsem zde v komentarich cetl, lze i souhlasit (treba rozpor mezi retro architekturou mesta, postmodernim sidlem Edny ci ultratechnickym sidlem Syndroma). Ale krucis - proc si kazit dojem z neceho tak uzasnakoviteho? ;) ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Lidem se často nezavděčíš a vyjímečnost se předstírat nedá. Nejdospělejší Pixar. Vyvážené ve všech směrech, skvělé postavy, mraky nápadů, dobře napsaný příběh. Vtip, šmrnc a spád. Víc nemám co říct. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

A takhle by to dopadlo, kdyby se James Bond usadil a založil rodinu. Jasně, nemá takové superschopnosti, ale vždycky bojuje proti zlosynům, kteří chtějí zničit svět. A paní Úžasňáková byla našlápla, takovou manželku mít, coco :)) Celkově nadupaná zábava, akční animák jsem ještě neviděl a tohle se Pixaru opravdu povedlo, grafika dokonalá, výborně namluvené (Holly Hunter rulez!!)) a scénář byl špičkový. Takovýhle filmů prostě víc! ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem kdysi viděl v nějakém špatném rozpoložení a musím říci, že jsem jej tnekrát plně nedocenil. Musím uznat, že Pixar zase vytvořil užasnou podívanou, která v sobě míchá motivy starých bondovek, (které zbožňuju), a komiksů (které žeru). A tento mix funguje, nejen díky vtipnému příběhu, ale i díky velice podařené retro vizuální podobě filmu. Úžasňákovi jsou dalším triumfem Pixaru. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Možná to je moje chyba, že jsem se na to podíval až skoro 10 let poté. Dřív by mě to snad oslovilo víc, teď mě to nijak zvlášť nepobavilo. Zpočátku to bylo celkem v pohodě, ale postupem času tam bylo na můj vkus až moc akce a relativně málo zábavy a já to mám u animáků radši naopak. Lepších kousků je hromada. 60% ()

Související novinky

Co chystá režisér Úžasňákových?

Co chystá režisér Úžasňákových?

22.06.2018

Režisér Brad Bird se proslavil zejména svými animovanými filmy Železný obr nebo Úžasňákovi, má na kontě ale třeba i čtvrtou Mission: Impossible – Ghost Protocol či dnes již zapomenutý Tomorrowland.… (více)

Úžasňákovi trhají rekordy

Úžasňákovi trhají rekordy

18.06.2018

Na pokračování oblíbeného animovaného hitu Úžasňákovi čekali fanoušci něco málo přes čtrnáct let. Letos se však téhle superhrdinské rodinky konečně dočkali a už můžou být klidní, protože film… (více)

Světová premiéra hudby z Jurského světa

Světová premiéra hudby z Jurského světa

25.01.2016

Americký skladatel Michael Giacchino, držitel Oscara za hudbu k filmu Vzhůru do oblak, chystá pro pražské publikum koncert pod názvem „Hudba Hollywoodu: Michael Giacchino in Concert". V neděli 7.… (více)

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

20.03.2014

Disneyovský šéf Bob Iger se předevčírem dělil s akcionáři o momentální stav mnoha chystaných projektů. Jak známo, Disney mimo jiné vlastní Marvel, Pixar a Lucasfilm, došlo tedy na řadu značek, který… (více)

Reklama

Reklama