Reklama

Reklama

Možná přijde i kouzelník

(pořad)
  • Slovensko Možno príde aj kúzelník
Komedie / Hudební
Československo, 1982, 16x50 min

Kamera:

Petr Čepický

Účinkují:

Jiří Lábus, Oldřich Kaiser, Jiří Korn, Zdeněk Srstka, Jiří Wimmer, Miloš Kopecký, Ondřej Havelka, Jaroslava Kretschmerová, Josef Dvořák, Jaroslav Čejka (více)
(další profese)

Zábavný cyklus Možná přijde i kouzelník se zapsal nejen do zlatého fondu televizní zábavy, ale především do paměti několika generací televizních diváků. Zásluhu na tom má především trojice jeho moderátorů Jiří Lábus, Oldřich Kaiser a Jiří Korn a jejich jedinečný humor, který uplatnili napříč každým dílem tohoto legendárního cyklu. (Česká televize)

(více)

Recenze (193)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Slávny TV program, ktorý priniesol kvantum scénok kvalitatívne rozstrelených na všetky svetové strany. Ak budem brať dvojicu Kaiser a Lábus, tak za tie najlepšie z najlepších považujem Klíště a Telátko. Z Kaiserových sóloviek vyniká najmä Těžký život tělocvikáře. Ozdobou bola samozrejme tiež dvojica Wimmer a Černoch. U nich na piedestál dávam Maďarštinu a Jak se naučit hrát na housle. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Dobré a vcelku vydařené, ale jen když tam byl Kaiser & Lábus. Jenže nebyli tam sami a netočilo se všechno kolem téhle dvojky, ale vystřídala se tam také celá řada tehdy populárních bavičů z řad herců a zpěváků, a ti už mě nijak zvláště nepobavili. Legendární výstupy obstarali především Wimmer s Černochem.Taky tam byly trapnosti, které zase nijak směšné nebyly, protože každý nápad nepřekypoval humorem, jako třeba když z Mládka dělali humorného vypravěče anekdot. Neměl zrovna nějaký zvláštní talent podat vtip, ale jeho neherectví ho vlastně do jisté míry proslavilo. A pak celá řada zpěváků, a estrádních vystoupení, kdy něco bylo lepší, a něco bez odezvy. Postupně také docházela invence, přišel nakonec slibovaný kouzelník, změnil se režim, po pádu režimu se odvysílalo jen pár nových dílů bez větší nápaditosti a zlehka provokující zábavný pořad zůstal už jen v archívech televizní zábavy. 60% ()

Reklama

mh.mail 

všechny recenze uživatele

70% - Za režijním pultem se, především zpočátku, vystřídali prakticky všichni režiséři tehdejší TV zábavy: Alexej Nosek, Jiří Adamec, Josef Vondráček, Zdeněk Podskalský. Ten se pak v druhé polovině natočených dílů stal kmenovým režisérem. Zábavný estrádní pořad mě zaujal už tím, že jeho jednotlivé díly byly číslovány a měly i svůj název ("Tak tohle jsme nečekali", "Takhle jsme to nemysleli", "Pomeranč", "Karneval v Riu v Táboře" apod.). Stopáž i kvalita jednotlivých dílů byla kolísající, ale prakticky v každém dílu bylo několik scének, které zlidověly. Něco víc, než jen obyčejná estráda. Škoda, že dnes už nic takového není k vidění. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Hudební čísla v absolutní většině vůbec za nic nestojí, ale ta úvodní píseň je legendární a všechny výstupy Kaisera a Lábuse naprosto geniální a TOP: Od té doby to ještě nejspíš nikdo nepřekonal a už asi nepřekoná. Ostatní scénky ale také stojí za to, kupříkladu třeba takové Housle s Wimmerem a Černochem jsou taky luxusní. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Safra....kouzelník se nedostavil, páč v Humpolci dostavili novobyty, ale tuhle zábavu jsem vždycky mohl, ještě můžu a asi i nadále budu moct. Lábus s Kaiserem (stejně tak Wimmer/Neger) byla jiná liga, než Suchánek s Genzerem. Zatímco první dva kopali za mančaft první ligu, druhej pár kopal leda strouhy za Telecom. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (27)

  • Jeden díl se musel kompletně přetočit. Jaroslava Hanušová v něm totiž vystupovala v červených šatech, což totalitní cenzura brala jako provokaci vůči režimu. (kenny.h)

Reklama

Reklama