foto

Marek Daniel

  • nar. 13.9.1971 (47 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Zajímavosti o tvůrci (11)

  • Prezident Blaník (2018)

    - V noční scéně si Tonda Blaník (Marek Daniel) volá taxi a uvede adresu Tusarova 58, což je skutečná adresa kanceláře, kde je ve filmu sídlo jeho štábu. (Povaxs)

  • Prezident Blaník (2018)

    - Marek Daniel si už popáté zahrál posledního prezidenta Československa a prvního prezidenta České republiky Václava Havla. Předchozí tři zkušenosti byly v rámci historického cyklu České století (od r. 2013). Konkrétně v epizodách Je to jen rock'n'rol (2014), v Poslední hurá (2014) a Ať si jdou (2014). A čtvrtá zkušenost je z epizody Štědrý sen (2014) seriálu Kancelář Blaník (od r. 2014). (Shakaar)

  • Prezident Blaník (2018)

    - Původní záměr tvůrců filmu byl, aby Antonín Blaník (Marek Daniel, který by se úředně přejmenoval) skutečně na presidenta kandidoval, ale nakonec to Daniel kvůli své povaze nerváka odmítl. (JoranProvenzano)

  • Svět pod hlavou (TV seriál) (2017)

    - Původně se měl děj Světa pod hlavou odehrávat v západočeském Sokolově, ale nakonec byl děj přesunut do fiktivního města v severních Čechách. Na původní Sokolov zbyly jen tři odkazy: Festival politické písně, zachycený ve 3. díle Mrtvý lidi, jenž se v Sokolově konal v letech 1973-1988, upomínková spona do kravaty Hnědouhelné doly a briketárny Sokolov (HDB) náměstka Šejby (Marek Daniel), jež se objevila ve 4. díle Orchidej na smetišti a sokolovské SPZ-ky na některých autech. (Šéfik)

  • Svět pod hlavou (TV seriál) (2017)

    - Fiktivní severočeské město, v němž se seriál odehrává, je slepenec celé řady českých průmyslových měst. Socilistická nemocnice včetně interierů (s výjimkou patologie) se nachází v Příbrami. Centrální náměstí se sídlem VB, ulice s trolejbusovými stopami, některé ulice v průmyslové části města a dům Jana Marvana (Kryštof Hádek) leží v Ústí nad Labem. Sídliště s hřištěm, kde Filip Marvan (Václav Neužil) vyrůstal a kde žijí Kartouzovi (Igor Chmela, Jitka Schneiderová a Marie Doležalová) je sídliště v pražské Libuši. Ubytovna, kde Filip Marvan bydlí, je v Kladně. Na kladenském sídlišti Sítná se rovněž nachází hotel Krystal s přilehlým hudebním klubem a hospoda U Kachliček, kde Filip Marvan a Martin Plachý (Ivan Trojan) spřádají plány. Dům Skály (Marek Pospíchal) je v Trmicích u Ústí nad Labem. Palivový kombinát Vítězného února se nachází v litvínovském Záluží, ovšem vnitřek areálu a vjezd do chemičky s přilehlou restaurací Buzuluk se nachází v Ústí nad Labem. Kulturní dům, kde se odehrává Festival politické písně a recepce se sovětskou delegací, je v Liberci. Sídlo HDB, kde pracuje náměstek Šejba (Marek Daniel), je ve skutečnosti budova Svoboda Press v pražských Malešicích. Hospoda U Kahanu, kde pracovala zavražděná Lída Majerová (Alžběta Stanková), se nachází v Kladně. Hotel Koliba, kde se Filip Marvan a Klement Kratěna (Jan Budař) setkají s Kartouzovými, je v Litoměřicích. Dům, kde bydlí Kratěna, se nachází v pražských Dejvicích, ve stejné čtvrti se nachází i vila Šejbových, nedaleko od ní ve Veleslavíně je zase hotel Krystal, jenž posloužil jako Okresní výbor SSM. Dům Květoslava Brouska (Tomáš Jeřábek) je v Ústí nad Labem, centrála StB se nachází v pražském Karlíně. (Šéfik)

  • Kancelář Blaník (TV seriál) (2014)

    - Blaníkova (Marek Daniel) kancelář ve skutečnosti je kanceláří bratrů Cabanů, kteří ji tvůrcům seriálu pronajímají za minimální peníze. (JoranProvenzano)

  • Kancelář Blaník (TV seriál) (2014)

    - Marek Daniel se v epizodě "Štědrý sen" objevil v roli Václava Havla. Tuto postavu již hrál dříve a to seriálu České století (od r. 2013). (P. J. D.)

  • Kancelář Blaník - Krtek a ku**a (S02E08) (epizoda) (2014)

    - Vyzvánění Tondy Blaníka (Marek Daniel) je „Ghostbusters“. (Bioscop)

  • České století (TV seriál) (2013)

    - Marek Daniel si roli Václava Havla zopakoval v internetovém seriálu Kancelář Blaník (od r. 2014). (L_O_U_S)

  • Polski film (2012)

    - Na začátku filmu Marek Daniel telefonuje v tramvaji, ve které ukazatel zastávek zobrazuje jako cílovou stanici Hrad Veveří. Tato zastávka sice v Brně existuje, ale je pouze autobusová a pro lodní dopravu. (velkyvezir)

  • Divoké včely (2001)

    - Ve scéně, kdy do vesnice přijíždí mladý inženýr Petr (Marek Daniel) s kolegou (Tomáš Matonoha), hraje v autě soundtrack k filmu Samotáři (2000). Konkrétně skladba "Wounds on a Cherry Tree" od kapely Ohm Square. (mchnk)

Herecká filmografie

Filmy

2018 Prezident Blaník
Čertí brko
2017 Bába z ledu
2013 Co v detektivce nebylo (TV film)
Hodina, ve které jsme o sobě nevěděli (divadelní záznam)
Poslední chvíle lidstva (divadelní záznam)
Srdce temnoty (divadelní záznam)
2012 Polski film
2011 Alois Nebel
Rodina je základ státu
Sráči (TV film)
2010 Odcházení (divadelní záznam)
2009 Protektor
2007 Venkovský učitel
2005 Doblba!
Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit? aneb Tak to mi ho teda vyndej (divadelní záznam)
Štěstí
2004 Horem pádem
Vaterland - Lovecký deník
2003 Nuda v Brně
Sirup (divadelní záznam)
2001 Divoké včely
Paralelní světy
Uniforma (TV film)
Vyhnání z ráje
1998 Převeliké klanění právě narozenému Jezulátku aneb Betlém (TV film)
Systém Jarda Král (TV film)
Vašek Nešika a Šikulka Šikovná (TV film)
1997 Stůj, nebo se netrefím!
1996 Kolja

TV seriály

2018 Tátové na tahu (TV seriál)
Epizoda 14 (E14)
Epizoda 13 (E13)
Dáma a Král (TV seriál)
Hodný, zlý, ošklivý a mrtvý (S03E04)
2017 Svět pod hlavou (TV seriál)
Rodinná záležitost (E08)
Smrt špiona (E07)
Orchidej na smetišti (E04)
Kancelář Blaník (TV seriál)
Zeman, Trump & Comp. (2) (S05E17)
Zeman, Trump & Comp. (1) (S05E16)
Toníčku, nevzlykej (S05E15)
další epizody (16)
Život a doba soudce A. K. (TV seriál)
Konec hry (S02E13)
Pirát (S02E12)
Postavení mimo hru (S02E11)
další epizody (13)
2016 Já, Mattoni (TV seriál)
Útěk (E06)
Nahý muž (E05)
Bahno (E04)
Kancelář Blaník (TV seriál)
Mikuláš (S05E01)
熊猫获胜 ! (S04E14)
Čapí hnízdo (S04E13)
další epizody (14)
2015 Kancelář Blaník (TV seriál)
Tony is back (S04E01)
Chráněná dílna (S03E17)
Selfíčko s Gerem (S03E16)
další epizody (18)
2014 Kancelář Blaník (TV seriál)
Štědrý sen (S02E13)
Prostě Krnda (S02E12)
První máma (2) (S02E11)
další epizody (27)
Život a doba soudce A. K. (TV seriál)
Exekuce (S01E13)
Místo narození (S01E12)
Kněz (S01E11)
další epizody (13)
Nevinné lži (TV seriál)
Na dně skleničky (S02E03)
České století (TV seriál)
Ať si jdou (1992) (E09)
Poslední hurá (1989) (E08)
Je to jen rock'n'roll (1976) (E07)
Kriminálka Anděl (TV seriál)
Slečna Smrt (S04E14)
2012 Zázraky života (TV seriál)
Naděje (S02E15)
Dárce (S02E14)
Oslava (S02E13)
další epizody (15)
2008 Soukromé pasti (TV seriál)
Ukradená spermie (S01E08)
2007 Gynekologie 2 (TV seriál)
Praha (E24)
Orgán (E23)
Ministr (E22)
další epizody (24)
2003 Komediograf (TV seriál)
2002 Večery Analogonu (TV seriál)
1998 Kinetická encyklopedie všehomíra (TV seriál)
Detektiv Martin Tomsa (TV seriál)
Osudná nadílka (E16)
Osamělá (E15)
1997 Četnické humoresky (TV seriál)
Volavka (S01E02)

Dokumentární

2018 Vratislav Effenberger aneb Lov na černého žraloka
2012 Film o filmu: Polski film (TV film)
2010 Jindřich Štyrský - Mým očím nutno stále házeti potravu (TV film)
2008 Film o filmu: Protektor (TV film)
2001 Komedie
2000 Tmavomoudrý svet (TV film)
1999 Osudy piva (TV film)

TV pořady

2018 25. Český lev (TV pořad)
2015 Boj o koláč (TV pořad)
2014 DVTV (TV pořad)
2013 Možná přijde i charita 2013 (TV pořad)
Nominační večer Českého lva 2013 (TV pořad)
2010 Show Jana Krause (TV pořad)
2009 Talkshow Jana Saudka (TV pořad)
2008 Hvězdný reportér (TV pořad)
2005 Všechnopárty (TV pořad)
2004 Na stojáka (TV pořad)

Hudební videoklipy

2013 Mucha - Ježíš (hudební videoklip)

Scenáristická filmografie

TV seriály

2014 Kancelář Blaník (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(122)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace