Reklama

Reklama

Možná přijde i kouzelník

(pořad)
  • Slovensko Možno príde aj kúzelník
Komedie / Hudební
Československo, 1982, 16x50 min

Kamera:

Petr Čepický

Účinkují:

Jiří Lábus, Oldřich Kaiser, Jiří Korn, Zdeněk Srstka, Jiří Wimmer, Miloš Kopecký, Ondřej Havelka, Jaroslava Kretschmerová, Josef Dvořák, Jaroslav Čejka (více)
(další profese)

Zábavný cyklus Možná přijde i kouzelník se zapsal nejen do zlatého fondu televizní zábavy, ale především do paměti několika generací televizních diváků. Zásluhu na tom má především trojice jeho moderátorů Jiří Lábus, Oldřich Kaiser a Jiří Korn a jejich jedinečný humor, který uplatnili napříč každým dílem tohoto legendárního cyklu. (Česká televize)

(více)

Recenze (192)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Hudební čísla v absolutní většině vůbec za nic nestojí, ale ta úvodní píseň je legendární a všechny výstupy Kaisera a Lábuse naprosto geniální a TOP: Od té doby to ještě nejspíš nikdo nepřekonal a už asi nepřekoná. Ostatní scénky ale také stojí za to, kupříkladu třeba takové Housle s Wimmerem a Černochem jsou taky luxusní. ()

johnys 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála zábavných pořadů totalitní televize, který snese nejpřísnější měřítko. Scénky Lábuse, Kaisera a Korna kompaktně zcelili večer. Dílům prospěla ucelená parta včetně režiséra a téměř rodinné natáčení v divadle v Táboře. Tehdy byl ještě na zábavu čas, takže scénky byly propracované s pointou a nevulgárním humorem. Jediné, co jsem nemusel, byl povinný balet československé televize... ()

Reklama

spiritus 

všechny recenze uživatele

Kouzelnické estrády prostě meli šmrnc.Scénky byly vtipné a svižné.Samozřejmě že to celé stálo na geniálním hereckém talentu Kaisera, kterému sekundoval Korn.Lábus je zde také nepřehlédnutelný.Když jsem byl malý na kouzelníka jsem se vždy hodně těšil, proto u mě převládá trocha nostalgie.Ale i tak dávám zasloužené 4* ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Společně se Silvestry Vladimíra Menšíka vrchol socialistické zábavní tvorby u nás. A když říkám vrchol, myslím to v dobrém. Ještě dodnes se bavíme scénkami, jako Čulibrk, Gumičky, Hodina dějepisu v roce.... či Výuka maďarštiny a skvělá recitovaná Ostrava. Ne náhodou tyhle scénky sledují i dnes lidé na YouTube jako šílení. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Karel Hála, Aťka Janoušková, Arnošt Kavka a Věra Nerušilová zde mají kultovní vystoupení, kde parodují Kroky Františka Janečka, samozřejmě KROKY jsou jejich doprovodná kapela, včetně Janečka, který paroduje sám sebe. Tahle parta zpívá Děti ráje, To se oslaví, Tričko, Balonek, Diskoborci. Je vtipné pozorovat, jak texty v publiku zpívají jen Horňák, Dyk a Muchová.:dd + vystoupení Srstka/Hanušová - "Čau Lásko" a Šíp & Uhlíř - parodie na disko hudbu. Ultimátní socialistická zábavička. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (27)

  • Režisér František Polák spomína, ako sa dostal Jiří Korn do Kúzelníka: „V poslednom dieli programu Ring voľný bol hosťom Jiřího Korna Oldřich Kaiser, mali tam spolu výbornú scénku na tému, čo sa stane, keď spevák stratí hlas. Ich vystúpenie sa mi páčilo tak, že som si vedel predstaviť, že budú ako dvojica uvádzať vznikajúceho Kúzelníka." (Raccoon.city)
  • Medzi najčastejších hosťov programu patrili vystúpenie Karla Černocha a Jiřího Wimmera. Wimmer väčšinou predstavoval učiteľa pre nechápavého a nešikovného Černocha. Z celkových 18.dielov (1983 - 2000) vystupovali so svojimi scénkami až v 10 dieloch. Dokonca vyšiel aj samostatný výber scénok na DVD s názvom Legendární scénky 1 - Jiří Wimmer, na ktorom sa objavuje aj jedna podobná scénka z programu Šance. Ide o kompletný zoznam scénok z programu Možno príde aj kúzelník doplnený o jeden skeč z programu Šance. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama