Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chtějí ovládnout svět! John Nada (Roddy Piper) objeví, že mimozemské bytosti tajně ovládly svět a chtějí lidstvo zotročit. Malý tým rebelů se vydává s nimi bojovat a Nada se rozhodne přidat se k nim. V nerovné bitvě mají jen malou šanci na úspěch, ale na jejím výsledku závisí osud celého lidstva! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (297)

Makky 

všechny recenze uživatele

Kto by to bol povedal, že hlavná postava filmu stvárnená (pre mňa) neznámym wrestlerom ma bude tak baviť. Film je obrovskou kritikou spoločnosti, čím ma Carpenter veľmi prekvapil. Pre film je príznačná režisérova tradične skvelá hudba a je okorenený aj niekoľkými humornými vsuvkami. Výborný námet sa Carpenterovi nepodarilo dotiahnuť do úspešného konca. Chápem rok vzniku, avšak napriek tomu mi prišlo spracovanie veľmi povrchné. Potenciál bol omnoho väčší. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Haluzorní béčko, s několika památnými scénami aneb když se dělá agitka na konzumní společnost, nemusí to nutně dopadnout nejlépe a bum! Je z toho akorát další konzumní béčkový horor. Což ale nic neubírá na komičnosti téměř každé scény, kterou Carpenter ve filmu nechal, z nichž vyvstanou na mysl zejména memetické Bubble Gum a Fist Fight scény, mým favoritem ale stále zůstává ninja vrtulník, který není slyšet, dokud se na něj kamera nepodívá. Dodávám, že film má rozumnou délku, končí tak akorát včas a ještě takovou hezkou tečkou, že hrůzu si z tohohle filmu odnesou pouze malé děti, případně lidé, co v průběhu filmu pokládají v Minecraftu TNTčka po stovkách (jako tomu bylo v mém případě). ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Velice slabá sci-fi s minimem atmosféry a malým počtem akčních scén. Navíc mimozemšťané vypadají spíše vtipně než hrozivě což z filmu dělá nechtěnou parodii. Za zmínku stojí snad jen některé dobré hlášky (svět je čubka a zase hára) a nějaká ta přestřelka. Je vidět, že Carpenter umí tvořit výborné filmy (Věc, Halloween) slabší kousky (Oni žijí, Útěk z LA) i naprosté kraviny (Duchové Marsu). ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Podaktoré pasáže sú fantastické a prevteľujú ľudské stereotypy do patovej podoby. To, akým spôsobom participujeme v konzumnom svete, čo je to, čo nás vedie za nos a kto sú tí, ktorí nás vedú za nos prostredníctvom týchto statkov? Funkcia okuliarov je v tomto práve tou najnosnejšou metaforou. Bohužiaľ, aj napriek Carpenterovmu vycibrenému zmyslu pre obraz i zvuk (odzbrojujúci soundtrack plávajúci na voľnej nohe dystopickým šialenstvom rádovo usporiadaných ulíc) je obsah miestami príšerne vágny a neumocňuje ho (ba priam naopak) hlavný predstaviteľ. They Live je viac socio-štúdiou a väčšieho uplatnenia by mohol nabrať v dokumentárnom spektre. Na takýto námet, akým film je v tejto podobe, lepšieho ako Gilliama nenájdete. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Další perla B-žánru od velmistra Carpentera, kterou bych býval trestuhodně minul, kdybych se nevrtal v jeho filmografii (díky, ČSFD). Kulervoucí směs paranoidní sci-fi, osmdesátkově přímočarého akčňáku, sociálněkritického dramatu, humanistické agitky, z jistého úhlu pohledu takový trochu bizarnější mladší příbuzný jistých děl Orwella, Huxleyho, nebo Bradburyho, okořeněný navíc dvojitou porcí nadsázky a podbarvený skvělou "carpenterovskou" hudbou. A jako bonus jeden z nejlepších, nejdelších a nejvtipnějších pěstně-nožně-hlavičkových duelů, jaký jsem kdy viděl. +80%. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (22)

  • Natáčení filmu se uskutečnilo během 8 týdnů v březnu a dubnu roku 1988 v Los Angeles. (SeanBean)
  • Proslavená fráze Duke Nukema "It's time to kick ass and chew bubblegum. And I'm all out of gum!" ze stejnojmenné počítačové hry je ve skutečnosti převzatá právě z tohoto filmu. (GordonCZ)

Reklama

Reklama