Reklama

Reklama

Fullmetal Panic!

(seriál)
  • Japonsko フルメタル・パニック! (více)
Trailer
Japonsko, (2002–2018), 20 h 6 min (Minutáž: 24–30 min)

Předloha:

Šódži Gató (kniha), Dódži Šiki (kniha)

Hrají:

Sacuki Jukino, Tomokazu Seki, Akio Ócuka, Mamiko Noto, Šin'ičiró Miki, Majumi Asano, Susumu Čiba, Takehito Kojasu, Jukana, Hiroši Naka, Mikako Takahaši (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(50)

Obsahy(1)

Kaname Chidori je krásná šestnáctiletá Japonka, studentka střední školy, která nijak nevybočuje z běžného chování středoškoláků. Ovšem Kaname Chidori je něčím výjimečná. Je totiž jedna z whispered - lidí s vrozenou znalostí Black technologií. Když se japonská protiteroristická organizace Mithril vedená šestnáctiletou kapitánkou Telethou Testarossou dozví, že slečnu Chidori chtějí unést a využít na zdravotní pokusy, pověří jednoho vojáka, aby ji 24 hodin, 7 dní v týdnu hlídal. Tímto úkolem je pověřen mladý seržant Sousuke Sagara. Sagara ovšem jako správný ochránce vidí v každém, kdo se k slečně Chidori přiblíží, teroristu. A tak organizace Mithril a hlavně seržant Sagara budou mít plné ruce práce, aby Kaname ochránili. (Roby)

(více)

Recenze uživatele Andy.222 k tomuto seriálu (3)

Fullmetal Panic! (2002) 

Dalo by se říct, že jsem milovník anime (i když jsou určitě větší), takže už jsem lecos viděl a mám s čím srovnávat. Poprvé jsem na full metal panic narazil asi před pěti-šesti lety na anime+ a musím říct, že se mi moc líbil, tehdy jsem s anime teprve začínal. Když jsem si teď po letech udělal takový maraton a shlédnul jej znovu, díl po dílu musím říct, že jsem byl docela zklamaný. Ne že by to nebyl zajímavý příběh, naopak místy se tu tvoří zajímavé příběhové zápletky a situace - scény které mají velkou šťávu. V čem ovšem je problém, je to, že danou scénu neumí dostatečně vygradovat. Jako příklad je třeba boj Sousukeho se Zaiedem. Koukal jsem na to s naprostým nadhledem a když boj skončil přešel jsem ho a přepnul na další díl bez jakéhokoli zaujetí. Žádný pocit dojetí nebo uchvácení. To stejné bylo při posledním boji Sousukeho s Gauronem. Pravda můžete mi tvrdit, že těžko se můžu cítit napjatý, když vím, že přežije... můžu, protože to mám odzkoušené kupříkladu na Narutovi, kde mi vyspoilovali kompletní výsledek bitvy o Konohu a stejně jsem byl přikovaný k obrazovce a slintal uchvácením. I díky tomuto (což ostatně považuji za jeden z nejlepších anime počinů) vím, jak vypadá dobře vygradovaná scéna, práce s hudbou a práce s hlasem dabérů. Proto nemohu jít výše než na tři hvězdy. POZN. Full metal panic? Fumoffu mám hodnocený zvlášť a nějak do něj shrnuji i jemu podobné díly odsud ;-) To je totiž trochu jiná káva. ()

The Second Raid (2005) (S02) 

"Jsem více než uspokojený." tak nějak by se daly popsat moje pocity. Gradace, která mi chyběla v původním FMP je tady tak v nadměrné míře a obzvláště v epizodě: "jeho problém" jsem byl napnutý tak, že by se na mě dalo brnkat :-) Na druhou stranu, zase musím IMHO vytknout, že věci se tu děly až v příliš velkém spádu, zvlášť v posledních dvou epizodách. Sousukeho vývoj je docela povedený, líbí se mi jeho váhavost, jeho vztek při rozhovorech s ALem i jeho finální rozhovor s nadřízenými. Přesto však je tu ještě jedna věc, která mi leze dost na nervy SPOILER: "Sakra, kdy si ti dva konečně dají tu pusu?!?!?" KONEC SPOILERU díky těmto dvou chybám to nemůže dostat "čistý" plný počet, ale přesto věřím, že ve mně dojmy z tohoto dílka zůstanou ještě dlouho. Akorát je mi líto, že asi se po sedmi letech nedočkáme dalšího pokračování, co? Zadní dvířka by pro to měli! ()

Wari to hima na sentaičó no ičiniči (2006) (S02E14) 

"Nepřítel se stáhnul. Začni s pronásledováním!" XD Je to jako sledovat další díl z fumoffu. Což není marné hodnocení. ()

Reklama

Reklama