Reklama

Reklama

Fullmetal Panic!

(seriál)
  • Japonsko フルメタル・パニック! (více)
Trailer
Japonsko, (2002–2018), 20 h 6 min (Minutáž: 24–30 min)

Předloha:

Šódži Gató (kniha), Dódži Šiki (kniha)

Hrají:

Sacuki Jukino, Tomokazu Seki, Akio Ócuka, Mamiko Noto, Šin'ičiró Miki, Majumi Asano, Susumu Čiba, Takehito Kojasu, Jukana, Hiroši Naka, Mikako Takahaši (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(50)

Obsahy(1)

Kaname Chidori je krásná šestnáctiletá Japonka, studentka střední školy, která nijak nevybočuje z běžného chování středoškoláků. Ovšem Kaname Chidori je něčím výjimečná. Je totiž jedna z whispered - lidí s vrozenou znalostí Black technologií. Když se japonská protiteroristická organizace Mithril vedená šestnáctiletou kapitánkou Telethou Testarossou dozví, že slečnu Chidori chtějí unést a využít na zdravotní pokusy, pověří jednoho vojáka, aby ji 24 hodin, 7 dní v týdnu hlídal. Tímto úkolem je pověřen mladý seržant Sousuke Sagara. Sagara ovšem jako správný ochránce vidí v každém, kdo se k slečně Chidori přiblíží, teroristu. A tak organizace Mithril a hlavně seržant Sagara budou mít plné ruce práce, aby Kaname ochránili. (Roby)

(více)

Recenze uživatele LordSnape k tomuto seriálu (3)

Fullmetal Panic! (2002) 

Jo, tohle anime rozhodně neurazí. Zpočátku se tváří jako komedie s naprosto libovým hrdinou, který se jako voják narodil a dává to ve své školní misi všemožně najevo... To mě opravdu bavilo! (Hlavně v prvních dílech) Ale postupně FMP! začne být ryze akční a to už se na scéně objevuje hlavní záporák Gauron. Zápletka sice není nijak valná, ale naštěstí vše zachraní jednotlivé postavy, pěkná animace a stylová akční hudba! Jen mě trochu mrzí, že Kaname v druhé polovině seriálu už nemá tolik prostoru. (Taková kawaii holka). Rozhodně věnovaného času nelituji a po dlouhém zvažování jsem se rozhodl udělit takovéto hodnocení. 8/10 ()

The Second Raid (2005) (S02) 

Celkově na mě Second Raid působil podobným dojmem jako první FMP! Postavy se zde logicky vyvíjejí a vztah mezi Kaname a Sousukem se trochu prohloubil. Přibylo i několik dějových zvratů a nové záporné postavy také nejsou k zahození. V druhé půli dokonce seriál i trochu zvážní a tváří se jako plnohodnotné drama. Asi je to opravdu tím, že se autoři ve Fumoffu hodně vyřádili a rozhodli se onu komediální stránku trochu zatlačit do pozadí. Dle mého názoru je to škoda, jelikož mi míchání obou žánrů dohromady velmi imponovalo. I tak se ale jedná o důstojné pokračování. 7/10 ()

Wari to hima na sentaičó no ičiniči (2006) (S02E14) 

Osobně se mi více zamlouvá Kaname než Tessa, ale prádýlko má fakt pěkný. :) Hodnotím stejně jako samotný Second Raid. 7/10 ()

Reklama

Reklama