Reklama

Reklama

Hitler: Vzestup zla

(TV film)
  • Česko Hitler: Zrození ďábla (více)
Trailer

Velkoryse pojatý kanadský snímek mapuje životní cestu jednoho z nejhrůznějších diktátorů v dějinách lidstva od dob mládí až po jeho jmenování říšským kancléřem. Osobní neúspěch při snaze dostat se na malířskou akademii a válečný neúspěch jeho země v 1. sv. válce, kam narukoval, rozněcuje v mladém Hitlerovi nacionalistický fanatismus, provázený antisemitismem, chorobné vášně, které záhy přerostou v celoživotní posedlost. Pod jejím vlivem, využívaje celonárodní poválečné apatie a posléze i hospodářské krize, se v čele NSDAP pomalu, ale neúprosně vypracovává na politickém žebříčku, roste a sílí. O šílenství „jeho boje“, o jeho soukromí, ale i spolupracovnících a odpůrcích pojednává první díl výpravného snímku, jehož scénář je založen na pečlivě prostudovaných historických pramenech a jenž byl z velké části natáčen v Čechách. V druhé, závěrečné části tohoto životopisného historického snímku si Adolf Hitler kolem sebe pomalu utváří novou skupinu spolupracovníků, která ho bude provázet až do konce II. světové války. Zároveň se stupňují konflikty s jeho staršími souputníky, jako je např. generál Ernst Röhm, velitel oddílů SA. Na scénu se také dostávají dvě osudové ženy jeho života – jeho nevlastní neteř Geli a posléze i Eva Braunová… Titulní roli strhujícím způsobem ztvárnil britský herec Robert Carlyle, snímek sám obdržel mnohá ocenění, z toho dvě ceny Emmy. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (360)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Hitlerov život od dectva až po to, ako sa dostal k moci v Nemecku, zobrazený v 3 hodinách. V tomto filme sa zodpovedajú takmer všetky otázky ako napr, čím chcel byť ako malý, prečo nemal rád židov, za čo si zaslúžil železný kríž v I. svetovej vojne a hlavne to, ako sa postupne dostával k moci. Za vlastizradu išiel do väzenia kde napísal svoje pamäti a teda známu knihu MAIN KAMPF, v ktorej vysvetľuje svoje prejavy antisemitizmu a tiež nadradenosť nemeckej rasy Každý určite pozná Adolfa Hitelra, len v krátkosti pripomeniem že bol skvelý rečník, vedel si získať dav, bol to človek, ktorý bojoval za nemecky národ a ten ho za to miloval. Veľmi dôležité bolo, že so svojou politickou stranou NSDAP si získal robotnícky ľud, pretože robotníkov bolo vtedy v Nemecku najviac a keď zomrel prezident Haidenburg, dostal sa k moci a mohol neobmedzene vládnuť v novej nemeckej ríši. Toto všetko a ešte mnoho viac nájdete v tomto filme, všetko je to detailne zobrazené v tomto diele, ktorý určite treba vidieť. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/TV/// Obsazení 9/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Efekty 8/10/// +hodně věrné zpracování, herci a jejich výkony -předlouhá stopáž, z počátku hodně hektické vyprávění/// Prozatím jsem viděl jen první polovinu filmu (no jo hold druhé cd se nějak nechce rozjet) V každém ohledu se jedná o velice poutavý film, který mě silně zaujal. Marek Vašut a Jiří Maria Seiber jedině potěší a stejně tak herecký výkon hlavního představitele. Jen co si seženu zbývající část, napíši sem zbývající hodnocení, prozatím jsem však s filmem spokojen./// Celkem 81%/// Dokoukáno 27.9.2009. Hodnocení zůstává. Film pokrývá velkou historickou část a to až do roku 1934, potom už jen heslovitě. Troufám si tvrdit, že nic tak kompaktního tu jetě nebylo a nutno říct, že Robert Carlyle byl naprotsto výbornej. ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Robertu Carlylovi jsem Hitlera ani okamžik nevěřil, protože se mu prostě přes veškerou snahu maskérů či stylistů nepodobá ani malinko. Ale to nevadí, stejně jako nevadí poněkud zjednodušující pohled na Hitlerovu "kariéru". Před těmi cca 5 lety, kdy jsem snímek viděl poprvé, mě totiž seznámil s obdobím, o kterém jsem téměř nic nevěděl. Nejedná se o výukový film ani dokument, takže přivřu oči i nad jistou uměleckou licencí, která z Hitlera v tomto filmu činí ještě většího ubožáka, než kterým asi skutečně byl. Jinak filmařské kvality jsou nezpochybnitelné, hlavně když si člověk uvědomí, že se jedná o televizní film. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Velice poutavý film, během jehož necelých 3 hodin se člověk skutečně nenudí (na rozdíl od Der Untergang). Přestože by Hitler mohl vypadat o malinko starší, poměrně neznámý Robert Carlyle ho zahrál dosti přesvědčivě. Co mi trošku vadilo je, že snímek nám sice ukazuje sled událostí, ovšem nevysvětluje dostatečně jejich příčinu. Vidíme, že Hitler po prvé řečnil v hospodě malé skupince lidí a za chvíli už je je jich tam kolik se jen vleze, ale proč? Vždyť tam mluvil jak starověký říman, hrdý na svoje impérium (nebo, že by právě jen o tom byl nacionalismus?). Vidíme, že Hitler byl odsouzen za velezradu, ale najednou stačí prohodit pár typických slov a dokonce i sám soudce je očarován. Ono přeci nestačí jen do každé druhé věty vecpat slovo žid, takhle veškerý německý lid působil jako stádo hloupých býků otáčejících se za červeným šátkem. Samozřejmě nevidím v tom nějakou závažnou vadu, spíš jen osobní důvod proč této, jinak vynikající, historické rekonstrukci, nedat víc... 8/10 ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí filmu Dunkirk a Nejtemnější hodina jsem si chtěl také tématicky pustit film z druhé strany (i když valstně časově oboum zmíňeným filmům předchází). Film je to výborný a velice zajímavě natočený, jak si Adolf postupně vybudoval v podstatě z ničeho natolik silnou pozici. Mohu říci že bych klidně vydržel koukat i na 3 část, která by se odehrávala za války. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (21)

  • Ernst Röhm (Peter Stormare) se roku 1926 účastní stranického kongresu v Bambergu, ale ve skutečnosti již roku 1925 odjel do Bolívie, kde sloužil jako vojenský pozorovatel, a to až do roku 1930. (vangobseck)
  • Adolf Hitler bol vegetarián a zďaleka sa vyhýbal alkoholu. Aj to bol jeden z následkov tyranií, ktoré na ňom prejavoval otec počas jeho detstva, keď si pod vplyvom alkoholu vybíjal zlosť práve na malom Adolfovi. (vander19)
  • Jako kulisa filmu posloužila i Praha. V jednom záběru je i vidět část Pražského hradu, nacistický průvod také stoupá k Národnímu muzeu. (JerryPilsen)

Reklama

Reklama