Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cady Heronovou (Lindsay Lohanová) vychovávali její rodiče zoologové v africké buši a ona si myslí, že o "přežití nejsilnějších" ví všechno. Když ale tahle patnáctiletá dívka, která se vždycky učila doma, poprvé vkročí na půdu veřejné střední školy, zákon džungle dostane úplně nový význam. Cady se pokouší najít své místo mezi frajery, šprty a jinými subkulturami a narazí přitom i na nejhorší druh ze všech – včelí královnu, jinak řečeno chladnou a vypočítavou Reginu Georgeovou (Rachel McAdamsová), velitelku nejelegantnější partičky ve škole zvané Plastik. Když se pak Cady zamiluje do Reginina bývalého přítele Aarona Samuelse (Jonathan Bennett), včelí královnu jako když bodne – a začne plánovat, jak zničí Cadyinu společenskou budoucnost. Cady má ale taky drápy, a když se dostane do ďábelské "války dívčích světů,“ vystrčí je – a celá škola se bude muset spasit útěkem. (HBO Europe)

(více)

Recenze (497)

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Trošku jiná teenegerská komedie, Lindsay působí úžasně milým dojmem, i když chvílemi hraje opravdovou mrchu, celé to na mě působilo jakýmsi videoklipovým dojmem, což v daném žánru nevadí, o děj tu moc nejde, pokud se chcete pobavit, zlepšit náladu po pochmurném dni, neváhejte. ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Ano, tento film je o nafoukaných a rozmazlených holčinách, které mají nos hodně vysoko a o dívce, která se přistěhovala z Afriky. Na první pohled jsem si pomyslel, že to bude zas maximální kujovina. Ovšem nebyla. Sice některé scény jsou na mě až příliš a hraničí s trapností, ale komedie je to vydařená a nabídne mnoho momentů k zasmání. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Humor Tiny Fey mi sedí a Mean Girls, i když se tváří jako stupidní teen komedie, vlastně není tak blbá záležitost. Škoda, že v závěru sklouzne do klasického sebeuvědomění a ponaučení, což trochu degraduje ono snažení v první polovině, ale bez toho by se asi komedie pro náctileté neobešla. Lindsay Lohan ale tady vypadá ještě skvěle a celé je to vkusné a místy i dost vtipné. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Ďalšia pubertiacka romantická komédia z USA ako z rovnakej šablóny, to snáď nie. Dokonca tu má aj nejaké veci, ktoré sa použili neskôr vo filme Muzikál zo strednej, no inak som sa opäť nebavil, opäť mi to pripadalo trápne, ani zveličovanie nepomáhalo a najmä ten koniec bol úplne mimo, tak neuveriteľný, že mi zničil aký taký pôžitok viac, než keby bol klišé. Ďalšia vec do rady tých, ktoré by som si pozrel, len pre nejaký vážny moment. ()

Crazer 

všechny recenze uživatele

Americké komedie ze školního prostředí mám prostě rád a vždy mě další snímek osloví ač je podobný předešlému. Klub holek zvaných "Plastic" mě opravdu pobavil .. a já se neskutečně smál. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Koukat na to v dabingu, s nulovou znalostí všech herců i nastalých situací, tento film by se mohl jevit jako lehký nadprůměr. Ovšem když do toho půjdete v originálním znění, budete vědět, jak to zhruba v Americké střední škole chodí (alespoň z televize), budete dávat u filmu pozor na všechen foreshadowing atp., pokud dokážete ocenit, že je tam docela dost zajímavých cameos a pokud máte stejnou zálibu pro tvorbu Tiny Fey jako já, neodejdete po titulcích tohoto filmu zklamáni. Z postav dýchá plnými doušky jak realističnost tak i sitcomovitost, to všechno je doprovázeno osobitým smyslem pro humor. Knižní předlohu bych neotevřel, ale tento film si s radostí čas od času pustím. ()

griff 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála teenagerských komedií, kde hlavní postava opravdu prodělá nějaký vývoj, a to se cení:) ()

ladko 

všechny recenze uživatele

Čakal som väčšiu zábavu, ale okrem sexuálnej výchovy("You will get pregnant and you will die.") a otca hlavnej hrdinky, ktorý nevie ako sa dáva zaracha tam veľa toho humoru neostalo. Romantické duše si na svoje neprídu, mužské oko už áno(hlavne na Rachel by som sa mohol pozerať deň noc, ale všetky "Mean girls" mali niečo v sebe[škoda,že nie niečo moje...ehm, pardón, nechal som sa uniesť...]). ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

"That is so fetch!" Proč ne. Je to vtipné, má to relativně rychlý spád, člověk se nenudí a má to jasný happyend. 4* ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Vskutku povediac, čakal som väčšiu somarinu...ale namiesto toho som dostal pohodovú a dosť vtipnú komédiu, kde rúluje Lindsay Lohan...potešila ma aj keď menšia účasť Amy Poehler...a celkovo film je fajn, dá sa pozrieť aj viackrát... ()

Džejkop 

všechny recenze uživatele

Solidní komedie o náctiletých pro náctileté, ale nejen pro ně. Těžko říct kolik už jich bylo natočeno a kolik se jich ještě natočí. Nicméně zrovna tato se řadí k těm zdařilejším. Lindsay Lohan to sluší, ty plastik holky taky nebyly k zahození. Samozřejmě nechyběl ten klasický americký konec, na který si oni tak potrpí. Ale vesměs se v téhle komedii nepřihodilo nic převratného. ()

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Povedená teenagerovská komedie jež za sebou nechává daleko trapné tituly podobného žánru. A tahle má navíc i dosti vážnou myšlenku. ()

numi 

všechny recenze uživatele

Běžná americká komedie z prostředí střední školy s jedním velkým ale. Lindsay Lohan. Tahle sličná dívka, tehdy ještě ne dokonale štíhlá jako všechny krásky okolo, je neuvěřitelně svěžím oživením a na rozdíl od jiných komedií tohoto typu dokáže na svých bedrech udržet celý film. Pokaždé, když už filmu dochází dech, tak tam vtrhne a udělá takový průvan, že se nestihnete nudit. A v momentech, kdy se sami sebe ptáte, proč si scénaristé nemohli odpustit infantilně rutinní situace, tak se na její tváři mihne letmý úsměv, v oku se zablýskne schovaná jiskra nebo udělá jen letmé gesto, které tyto situace zachránní. Dokonce i ten závěrečný vztyčený palec a proměnu ošklivého kačátka zvládla - tady za výrazné pomoci ředitele školy. Možná to nejsou úplně čtyři hvězdičky, ale tři je prostě hrozně málo na to, jak dobře jsem se pobavil. [duben 2006] ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

"Přiblblá" teen komedie, avšak na rozdíl od jiných dílek v tomto žánru disponuje poměrně příjemným humorem a kvalitními hereckými výkony ústředních představitelek. Konec je klasicky naivní, ale to je u těchto filmů vlastně povinnost. Pokud jste dívka mezi 12-18 lety, tak můžete dát klidně plné hodnocení. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Holky dokážou být někdy dost nesnesitelné, když jim o něco jde. To pak stačí pouhá záminka, aby byl oheň na střeše. Občas neuškodí se mladým holkám kouknout do hlavy. Vůbec nevadí, že námět je už stokrát ohraný. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Říkal jsem si, čím mě tahle komedie, která je mnohými považována za naprosto skvělou, může překvapit? Překvapila mě hned od začátku, když jsem zjistil, že scénář napsala Tina Fey, která si zde zahrála i jednu z rolí učitelek. Docela chápu, jak film myslela, v podstatě komedie s morálním poselstvím, ale na rozdíl od podobně laděných snímků, má přece jen něco navíc, co zde funguje. Je to humor, který je místy skutečně vtipný. Některé scénky, jako kdyby byly gagy, které napsala pro své kolegy ze Saturday Night Live, kde byla dlouhou dobu hlavní scénáristkou. Ta ženská má humor v krvi, a tak dokázala něco vytřískat i z tématu, které je tak omšelé - nevinná holka se dostane na školu plnou dračic - rozuměj mrch - a je na ní jak se zachová. Jednoduše příběh o tom, jak se z uzavřené krásné holky stává protivná a sprostá holka, která se nakonec... Ale ne, přece vás neochudím o prozrazení toho, jaký je konec. Docela zde překvapila Lindsay Lohan, která ztvárnila onu hodnou/zlou holku a nejenom, že jí to tu slušelo, ale prostě se do té role hodila. Co se z ní stalo později... škoda mluvit. Rachel McAdams mám pak raději v jejích dalších filmech. Ač je morální poselství v záběru šroubováno celkem krutě, dá se zvládnout a člověk nakonec odchází od filmu celkem spokojený. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/09/rebelka-perfect-sense-sprosty-holky.html ()

jajinka 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době i klasická teenagerovská americká komedie na úrovni. Konečně jsem se u něčeho upřímně zasmála... Jedna z nejlepších postav "Damian" :-) ()

Související novinky

Protivný sprostý nemrtvý holky

Protivný sprostý nemrtvý holky

05.02.2013

Nemáte dost zamilovaných upírů? Blbá otázka, já vím. Všichni jsme si oddechli, když Twilight sága přestala otravovat na plátnech kin... no, možná ne úplně všichni. Pro ty z vás, kterým žánr… (více)

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Sacha rockovým zpěvákem

Sacha rockovým zpěvákem

01.01.2006

Herec Sacha Baron Cohen (kultovní postava Ali G-ho, či hlas lemuřího krále Juliana z Madagaskaru) si v připravovaném biografickém snímku CURLY OXIDE AND VIC THRILLS zahraje postavu rockera Curlyho… (více)

MTV Movie Awards 2005

MTV Movie Awards 2005

07.06.2005

Štrnásty ročník odovzdávania filmových cien MTV Movie Awards moderovaný hercom Jimmym Fallonom sa už tradične blýskal hviezdnými menami, no zároveň sa (narozdiel od vážnych Oscarov) niesol vo veľmi… (více)

Reklama

Reklama