Reklama

Reklama

Donggam

Trailer
Jižní Korea, 2000, 110 min

Příběh se točí okolo dvojice studentů ze stejné university, kteří spolu začnou mluvit přes radiopřijímač a rozhodnou se setkat. Po nevydařené schůzce zjistí, že je od sebe dělí 21 let. So-eun (Ha-Neul Kim) žije v roce 1979 a In (Ji-tae Yu) v roce 2000. Jejich neuvěřitelná komunikace ale pokračuje a nabere nečekané otáčky. (venus)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (86)

Terva 

všechny recenze uživatele

Při svém strachu před prozrazením, že je zamilovaná se tak ostýchala až zalhala. Řekla, že vysílačka a radioamatérismus je její koníček. A tak se Soeun stala radioamatérkou proti své vůli. CITÁT - Je to můj koníček........... Je zamilovaná natolik, že si prostě přístroj vezme domů. Vysílačka je jí pak věnována s tím, že je stejně rozbitá. Jenže jednoho dne, nebo spíše noci, kdy dojde k zatmění měsíce vysílač ožije. Soeun se pak začne učit od neznámého hlasu se kterým začne skrze vysílačku mluvit. Jenže, když se chtějí sejít osobně, zjistí, že to nebude tak jednoduché. CITÁT - Který rok, že jsi to říkala ?.......... Je zajímavé, že korejští studenti tak nějak tvrdě věřili, že v roce 2000 bude konec světa. Alespoň tuhle myšlenku vůbec nezavrhují ba naopak, kdo tvrdí opak je divný. Musím přiznat, že jsem čekal romantiku, ale ne tak moc. Čekal jsem vážnější příběh, ale po sedmdesáti minutách jsem rezignoval a zjistil, že příběh je hodně romantický. Ve své podstatě sledujeme zamilované chování jedné mladé dívky. Někdy jsem se i nudil. Oba aktéři mluvící přes vysílač už chápou, že maj jiné časové období, ale zatím nevědí co s tím. Ikdyž chlapec něco již naznačil ohledně majetku, pozemků a peněz, leč tento směr zůstal jen u slov. CITÁT - Ne všechno je předurčeno........ Škoda, že nedojde k nějakému vyhrocení, třeba ty pozemky nebo krásně se nabízející politická situace v Korei - nic. Zůstalo to tvrdě v romantické linii. Tak nevím, zda je to škoda nebo ne. CITÁT - Tak plyne čas....... ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Další nádherná korejská romance. Viděl jsem to den pár dní po shlédnutí A moment to remember, který je sice lepší, ale Ditto je přesto krásný film. Možná by ještě trochu pomohl rychlejší rozdjezd, ale jakmile si začnou hlavní hrdinové povídat přes rádio, tak jsem byl totálně lapen a až do konce filmu jsem dýchal s nimi. ()

Reklama

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Krásný film plný citu. Navíc s velmi příjemnými herci. Téma o dvou lidech, kteří spolu mluví skrz pokažený radiopřímač i přes časovou bariéru dvou desítek let, se mírně podobá filmu IL MARE (popřípadě jeho zkopírované americké verzi Dům u jezera). Avšak právě toto velké časové rozmezí, které je dělí, způsobí, že tyto dvě hlavní postavy neskončí spolu, ale vše dopadne úplně jinak, přesto nádherně a jak dopadnout má. Z korejských filmů jsem ráda, že jsem si zrovna tento nenechala ujít. :) ~(4,6)~ ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý romanticky ladený film s miernym sci-fi nádychom. Má veľmi dobrý príbeh o študentke, ktorá v roku 1979 žije svojim bežným životom a náhodou sa jej podarí získať obyčajný rádioprijímač, cez ktorý sa s ňou skontaktuje neznámy študent z jej školy, ale časom obaja prídu na to, že sa skontaktovali s osobami z iných časových období, keďže mladík žije v roku 2000 a takto môže ovplyvniť jej život. Spracovanie je na tom dobre, k prvému kontaktu cez rádioprijímač príde čoskoro a je zaujimavé sledovať, ako si hlavné postavy postupne uvedomujú celú pravdu a keď sa tak stane, tak sa väčšina filmu prakticky drží na tom istom mieste, dej sa posúva len minimálne a ani sa postavy až tak moc neovlyvňujú, no aj napriek tomu to má takú príjemnú atmosféru, že to je radosť sledovať. Ale v poslednej tretine sa už dej predsa len posunie, hlavná hrdinka sa dozvie niečo, čo ju dosť ovplyvní a už to začne mať takú príchuť miernej drámy a pokračuje tešenie na očakávaný a príjemný koniec. Vo filme sa síce nenájdu nejaké výrazné zapamätateľné scény, skôr je celý film podobne kvalitný, ale len predsa vrcholom je očakávané stretnutie, ktoré je v kombinácii s nekonečnými striedavými zábermi na obe postavy za doprovodu skvostného Bacha nezabudnuteľné. Herecké obsadenie je skvelé, hlavné duo tvoriace skvelá Kim Ha-neul a Yoo Ji-tae a k tomu ešte výborná Ha Ji-won, ktorú som takmer nespoznal, tu si nemám na čo sťažovať. Réžia a technická stránka sú výborné, opäť film, v ktorom aj keď sa nič dôležité nedeje, tak je to veľmi príjemný zážitok. A samozrejme chválim aj skvelý výbre hudby, záverečný Bach nie je jediný. Veľmi by ma zaujímalo, ktorý film od ktorého opakoval, či Frekvencia alebo tento, keďže oba sú z toho istého roku, ale to je jedno, oba sú vydarené. Ditto je jeden z prvých novodobých juhokórejských filmov, ktoré odštartovali túto skvelú filmovú vlnu. 79% ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Je to krásne sci-fi melodrama je veta z filmu, ktorý rozohral silný romantický príbeh na tenkom lade bez toho, aby sa vo výslednom dojme stal (vo filmoch toľko omielaný) časový paradox fackovacím panákom pre hnidopiškých sucharov. Navyše môj skeptický prístup "človeka ktorý už čoto videl" dostal dávku čistej a chytrej filmovej lásky plnej neľahkých životných rozhodnutí a priznám, že som na konci znova uronil kroupu. Smrk. Hviezda dole za slabší rozbeh a podobnosť s Il Mare (oba idú našťastie svojou vlastnou cestou), ktoý je pre mňa ešte stále normou ideálnej romantickej melodrámy. ()

Galerie (31)

Reklama

Reklama