Reklama

Reklama

Obsahy(1)

KGB má nový ďábelský plán: Série atentátů se podle něj stává osudnou pro agenty nepřátelských tajných služeb. Jméno Jamese Bonda v tomto seznamu smrti nechybí. Agent 007 však zařídí v Bratislavě útěk generála KGB Koskova, který ve skutečnosti pracuje pro britskou tajnou službu. Koskov obviní z úkladů svého protivníka Puškina, ale vzápětí je unesen sovětskými agenty. Bond se nyní musí Puškina zbavit a Koskova zachránit. Timothy Dalton je James Bond osmdesátých let. Nové příběhy Agenta 007 díky němu získaly tempo akčních filmů. Bratislavu musel za totality natočit John Glen především ve Vídni. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (423)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Neurvalý James Bond v podání Timothy Daltona je takřka úplným protipólem vtipkujícícho postaršího gentlemana Rogera Moora. I tento film je proti předchozím Moorovkám zbaven lehkosti a nadsázky, naštěstí to však vůbec neovlivňuje kvalitu snímku ani jeho zábavnost. Našinec si jistě nejlépe zapamatuje honičku s VB, avšak skvělých scén je tu víc. Škoda necitlivě nastavovaného konce. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Téměř dokonalá bondovka, sympatické obsazení a 'nadupaný' příběh. Režii nechybí vtip a samotný děj není tak rozvláčný, jak tomu bylo u posledních vysílaných bondovek zvykem. Temporytmus je skvěle vyvážený a film samotný nemá žádné prázdné momenty. Konečně Bondovka bez přehnané nadsázky, zato s pořádným přídavkem akce. ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Velkým kladem této zas-o-něco-jiné bondovky je preciznost, s kterou na nás narafičili tehdejší Československo, resp. Bratislavu. Skutečně v každém detailu si tvůrci vyhráli s vytvořením iluze tehdejšího města za Železnou oponou. Ať už to je různými nápisy ve slovenštině nebo slyšitelnou slovenštinou, starými škodovkami, trabanty nebo žiguli VB. Přesto všechno pedantství mě ale nakonec zarazilo, proč se slovenská Bond girl jmenuje Kara Milovy. Pořád mi vrtá hlavou, zda to náhodou neměla být Klára Mílová. A těch nešvarů navzdory preciznosti se najde poměrně dost. Ale kdo by řešil takové detaily. A nyní už k Bondovi samotnému. Timothy Dalton na mě působí spíš jako nějaký tatík nebo veksláček. Z nonšalantnosti populárního agenta mu cosi chybí. Řekl bych, že Dalton se nehodí do žádného akčního filmu, natož do bondovky. Maryam d'Abo naivní ženštinu zahrála výborně. Celou dobu mě její mírná nablblost štvala, a jestli to byl záměr, tak se to povedlo na jedničku. Celkově film poměrně odsýpá a dočkáme se i klasických bondovismů, což jsou právě ty nesmyslné situace, které dělají bondovky bondovkama, ty většinou z hlediska fyziky absolutně nesmyslné situace. Zde spíše z hlediska reality jako takové. Tvůrci zde dali facku každému Čechovi a Slovákovi, který dostal od Pohraniční stráže kulku do zad, když se všelijakým způsobem pokoušel prchnout přes státní hranice. Bond to zvládá kluzmo na futrálu od čela. Jen proklouzne pod závorou celnice, která jakoby vypadla z Třech veteránů. Za strašný bondovismus považuji také samotný závěr. Ten zcela překonává i to, jak Pierce Brosnan v Goldeneye dohnal ve vzduchu padající letadlo, totiž jak dobrotivý agent KGB odměnil uprchlou Slovenku tím, že jí umožnil cestovat po světě a to ještě jako slavnou virtuosku. A ještě se na její koncert nahrnou Mozarta chtiví Mudžáhedíni... Bože, to už bylo opravdu moc. Celkový dojem prostě je, že se jedná spíše o pitomou agitku, že Západ je prostě lepší, než Východ, než o ryzí špionážně akční film s novou tváří v hlavní roli. Dal bych dvě, ale ta třetí je za úvodní akci na Gibraltaru - ta byla super. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

S novým představitelem dostal agent 007 i nový, modernější háv (například Q může své hračky vyrábět v té nejlépe vybavené laboratoři, o které v minulých dílech jenom snil apod.). Nemůžu říct, že by se mi tenhle posun nelíbil, ale stará elegance prvních bondovek už tady prostě není. Místo ní nastupuje lepší technika, více akce a Bondova monogamie. Stále slušné 4*. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Zbrusu nový hrdina byla ta pravá volba do akčně laděných osmdesátých let a Dalton dal Bondovi po několika okatých minelách konečně opět solidní tvář drsného a nelítostného akčního hrdiny moderní doby. Dech života je celkově dosti markantní odklon od předešlých několika bondovek. Rozhodně je svojí koncepcí příběhu (změny lokací) velice exotický a nápaditý - viz scény z Afganistánu a Slovenska. Bohužel je však dějově dosti plochý. Od nudných záporáků počínaje, nevyrovnaností tempa konče. Akce solidní, tvrďák Dalton přímo vynikající, ale děj nezáživný. Nicméně i tak je tato bondovka dosti průkopnická a rozhodně si zaslouží uznání. ()

Galerie (185)

Zajímavosti (49)

  • Jedná se o poslední bondovku, ke které složil hudbu John Barry. (mzss1)
  • Film je na téměř dvacet let poslední bondovkou, která užívá originální název příběhu, který vymyslel Ian Fleming. Dalším bylo až Casino Royale. (novoten)
  • Na štítku s adresou na violončele, ktoré James Bond nájde na WC, je viacero gramatických chýb (v slovenskom jazyku): namiesto Bratislava je napísané Bratislavia, namiesto telefónne číslo je napísané nesprávne telefonné číslo a namiesto Kvetinová ulica je napísané Kvetinová ulice. (swn)

Reklama

Reklama