Reklama

Reklama

Obsahy(1)

KGB má nový ďábelský plán: Série atentátů se podle něj stává osudnou pro agenty nepřátelských tajných služeb. Jméno Jamese Bonda v tomto seznamu smrti nechybí. Agent 007 však zařídí v Bratislavě útěk generála KGB Koskova, který ve skutečnosti pracuje pro britskou tajnou službu. Koskov obviní z úkladů svého protivníka Puškina, ale vzápětí je unesen sovětskými agenty. Bond se nyní musí Puškina zbavit a Koskova zachránit. Timothy Dalton je James Bond osmdesátých let. Nové příběhy Agenta 007 díky němu získaly tempo akčních filmů. Bratislavu musel za totality natočit John Glen především ve Vídni. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (423)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Téměř dokonalá bondovka, sympatické obsazení a 'nadupaný' příběh. Režii nechybí vtip a samotný děj není tak rozvláčný, jak tomu bylo u posledních vysílaných bondovek zvykem. Temporytmus je skvěle vyvážený a film samotný nemá žádné prázdné momenty. Konečně Bondovka bez přehnané nadsázky, zato s pořádným přídavkem akce. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Poctivý špionážní film s výborným Timothym Daltononem v roli Jamese Bonda. Kupodivu jsem ho viděl poprvé až dnes. Navštívíme Československo, užijeme si honičku s Veřejnou Bezpečností, podíváme se do Marockého Tangieru a nakonec i do Afghánistánu, který byl v 80-tých letech nejspíš hodně oblíbenou zemí :-). Jo, a kdo by to byl řekl, že tatík Jacka Shepparda z LOSTu, John Terry, hrál Felixe Leitera ze CIA? ()

Reklama

Douglas 

všechny recenze uživatele

Ideálním způsobem, jak se nezbláznit z nekonečných spekulací o pandemii, je zavřít se na celý den s filmem, na který máte zrovna náladu - a napsat jeho analýzu. Třeba s relativně málo diskutovanou bondovkou DECH ŽIVOTA, která má přitom překvapivě členité vyprávění a jednu psychologicky i herecky nečekaně komplexní scénu, kterou bychom v předchozích bondovkách sedmdesátých a osmdesátých let hledali marně: Uhýbání pohledem, dvojí vědění a komplexnost vyprávění: poznámky k bondovce DECH ŽIVOTA (The Living Daylights, 1987). ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vy jste spálil půl miliardy dolarů? To je smůla, Bonde. Mohl jste být živý a bohatý, ale takhle budete chudý a mrtvý." Tak to asi nepůjde, ale zní to tak směle. Nicméně na nesmrtelnosti Bonda to nic nemění, takže přijměte tuto lekci z parašutismu, odstřelování, horolezectví, skákání s dopravními prostředky, pilotování, solení silnic v ČSSR či lyžování ve futrálu od violoncella a bavte se s instruktorem 007. Mně to nečinilo nejmenší obtíže. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

WOW! Tak tomu sa hovorí pekelný prerod série. Úžasný Dalton, perfektný dej, napätie, tempo, sexy Bondgirl, Aston Martin, Blava, Afganistan, KGB, syntetizátorový soundtrack, A-ha ... proste všetko, jedna z najlepších Bondoviek vôbec, Dalton mal prísť už skôr. Bondovky s Rogerom Mooreom si v priebehu prvých troch-štyroch dielov vytvorili vlastný štýl a trademarky, o to horší bol ich koniec, keď sa v tom utápali. Tie isté hlášky, tie isté akčné scény, tie isté motívy, ten istý dej, len s malými obmenami. Príchod Daltona nielen že omladil Jamesa Bonda, ale dal mu aj vynovenú tvár - hlavne skvelý mix akurátneho množstva humoru, romantiky a akcie. ()

Galerie (185)

Zajímavosti (49)

  • Film se dočkal uvedení v českých kinech až v roce 1992. Jednalo se o první „bondovku“, která se dostala na plátna českých kin. (Lucas87)
  • Bond (Timothy Dalton) sedí v hledišti „Ľudového konzervatória“ a pozoruje Karu při hraní. Nato Kara (Maryam d'Abo) odchází z budovy a na prosklených dveřích můžeme číst „jeviště“. Pokud se děj odehrává v Bratislavě, mělo by na dveřích být napsáno „javisko“. (pjotri)
  • Na falešném pasu, který James dostane od generála Koskova, je jméno Jerzy Bondov. (novoten)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno