Reklama

Reklama

Obsahy(1)

KGB má nový ďábelský plán: Série atentátů se podle něj stává osudnou pro agenty nepřátelských tajných služeb. Jméno Jamese Bonda v tomto seznamu smrti nechybí. Agent 007 však zařídí v Bratislavě útěk generála KGB Koskova, který ve skutečnosti pracuje pro britskou tajnou službu. Koskov obviní z úkladů svého protivníka Puškina, ale vzápětí je unesen sovětskými agenty. Bond se nyní musí Puškina zbavit a Koskova zachránit. Timothy Dalton je James Bond osmdesátých let. Nové příběhy Agenta 007 díky němu získaly tempo akčních filmů. Bratislavu musel za totality natočit John Glen především ve Vídni. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (423)

Lynn 

všechny recenze uživatele

S novým představitelem dostal agent 007 i nový, modernější háv (například Q může své hračky vyrábět v té nejlépe vybavené laboratoři, o které v minulých dílech jenom snil apod.). Nemůžu říct, že by se mi tenhle posun nelíbil, ale stará elegance prvních bondovek už tady prostě není. Místo ní nastupuje lepší technika, více akce a Bondova monogamie. Stále slušné 4*. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Konečně! Bond v totalitním Československu! A to rozhodně déle než jen na skok. Slovenštiny si zde opravdu užijete a slovenská štátna bezpečnosť se taky docela snaží. Navíc, Bond-Girl jako muzikantka, co víc si přát? Bohužel to je asi jediné, čím je pro mě tenhle Bond zajímavý, i když celkově znamená výrazný posun v celé sérii. Dalton mi jako Bond vůbec nesedne a celkově film působí všednějším (někdy až nechtěně směšným) dojmem a postrádá onu Bondovskou atmosféru. Ale to vlastně obě Daltonovky. První Bond, který se u nás objevil v kinech. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Slaboduché bondovky slúžili vždy len ideologickej propagande formou jednoduchej bum-ratatata-bach zábavy. Obalené vizuálnym hávom atraktívnych slečien (ako z obálok módnych magazínov). Dôležitý je úvodný song. Prevažne z odrody odpudivého pop-rocku. Následne pesnička silene znie od rádií, cez rôzne súťaže až po reklamu. Keď pieseň odznie nasadí sa nový trójsky kôň v podobe celosvetového hľadania odpovede na otázku: Kto bude hrať Bonda tentokrát? Akoby na tom z nejakej príčiny záležalo. Akoby záležalo, kto bude hrať v hlúposti. No svet propagandy je už taký. Vytvorí s pomocou zručne predpripravenej informačnej bubliny tému, ktorá je v skutočnosti dutá. Prázdna ako všetky bondovky, koľko ich len bolo a bude. Humor v nich obsiahnutý nikdy nepresahoval štandardy tv zábavy v hlavnom vysielacom čase, pripravenej pre masy. Nič prínosné. Opakované pozeranie nehrozí. Pretože utrpenie je to už prvý raz. Myseľ však nie je odolná reklamným vábeniam. Sľubujú nové prístupy, nové poňatie hrdinu. A tak v priebehu rokov oči videli viacero bondoviek s prísľubmi, vrátane novších. Ani tie nepresvedčili. V tomto prípade išlo len o to, pozrieť film, kde je stvárnená Bratislava. A výsledok? Typický pre dobu vzniku, príznačný pre celú bondovskú sériu. Voľne odcitujem užívateľa BigBang: "Keď islamisti - dnešní Talibanci - boli ešte kladní hrdinovia.". ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Veľmi slušný reštart série, ktorá síce neklesala v kvalite, ale Moore proste starol a starol. Podarilo sa mierne zmeniť celkový feeling, čiže je to stále "starý dobrý Bond", ale pôsobí skutočne modernejšie, nie iba "akože", keď sledujeme Moorea vo vesmíre. Ja sa domnievam, že Dalton sa do úlohy hodil, stále mal britský šarm, ale pôsobil našťastie uveriteľne aj v akčných scénach. Kto iný mohol robiť v 80. rokoch titulné bondovské piesne ako novoromantici Duran Duran a A-ha? Vyššie hodnotiť nemôžem, pretože pokiaľ z pár metrov nie je schopná štb zavraždiť s množstvom samopalov britského tajného agenta, je to jednoducho neobjektívne zosmiešňovanie:). A teraz vážnejšie, Living daylights nemá takú nadsázku, na akú sme zvyknutí, takže tu to proste vadí viac. To pretože film pôsobí dojmom, že sa mám o hrdinu báť, ale nie je k tomu sebemenší dôvod. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vy jste spálil půl miliardy dolarů? To je smůla, Bonde. Mohl jste být živý a bohatý, ale takhle budete chudý a mrtvý." Tak to asi nepůjde, ale zní to tak směle. Nicméně na nesmrtelnosti Bonda to nic nemění, takže přijměte tuto lekci z parašutismu, odstřelování, horolezectví, skákání s dopravními prostředky, pilotování, solení silnic v ČSSR či lyžování ve futrálu od violoncella a bavte se s instruktorem 007. Mně to nečinilo nejmenší obtíže. ()

Galerie (185)

Zajímavosti (49)

  • Policisté hlídající horský tunel byli vyzbrojeni samopaly HK MP5, které tehdy ve výzbroji VB nebyly. Stejně tak nebyl ve výzbroji armády kulomet MG 42, který byl používán na pásovém vozidle. (JohnSmith)
  • Tramvaje použité ve filmu jsou rakouské, lze je vidět ve Vídni. V Bratislavě nikdy tyto tramvaje nejezdily. Stejně tak záběr, jak Bond (Timothy Dalton) vystupuje z tramvaje u vozovny ve Vídni, nikoliv v Bratislavě. (pjotri)
  • Zamrzlé jezero ve filmu, jak se dočteme v závěru titulků, je ve skutečnosti Weißensee, ledovcové jezero na úpatí Gailtalských Alp v rakouské spolkové zemi Korutany. (džanik)

Reklama

Reklama