Reklama

Reklama

Obsahy(1)

James Stewart v roli Monty Strattona, baseballového hráče Chicago White Sox. Ten si v roce 1938 při nehodě na lovu omylem prostřelil nohu a museli mu ji nad kolenem amputovat. Díky podpoře své milované manželky (kterou Jamesovi už potřetí ztvárnila June Allyson) a jeho kamarádům se pokusí i přes svůj hendikep o návrat. (jonyyy)

Recenze (12)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem bych film popsala jako hřejivý. Osud baseballového hráče, který se po osobní krizi způsobené ztrátou nohy, vrací zpátky na hřiště i do života, je příběhem o nezdolnosti a nejspíš by to mohl být i pořádný kýč, nebýt scénáře a hereckých výkonů. Dialogy jsou ale vtipné a reálné, James Stewart na roli venkovského balíka s dobrým charakterem pasuje perfektně a June Allyson coby jeho nepateticky oddaná manželka má čertovskou jiskru v oku a čtverácký úsměv, který z ní dělá okouzlující krásku. /3. 9. 14./ ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Síce ide o životopisný film so športovou tematikou, akých boli vtedy natočené tucty a takmer všetky majú jednotnú šablónu dejovej výstavby, rozhodujú detaily a tie hlavne v podobe James Stewarta, ktorý sa na tieto naivné a dobrácke úlohy vždy hodil, fungujú dobre. Hlavnej postave dobre sekundujú aj tie vedľajšie, hlavne hláškujúca prísna mama či bývaly opilec a objaviteľ Montyho. Možno za June Allyson by som si vedel predstaviť nejakú krajšiu náhradu. Samozrejme, aj odkaz filmu, ktorý hovorí o nezlomnosti športového i osobnostného ducha, ktorý je očakávateľný, je ku prospechu. Samotný bejzbal a CWS sú tak až niekde na pozadí. ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

Filmy o baseballu mě nikdy moc nebrali, jelikož o něm nic nevím ale tohle mě chytlo u srdce. Film rozhodně doporučuji všem, kteří o baseballu nemají ani ponětí, naučíte se trochu pravidla, ale zároveň si užijete skvělý příběh plný lásky, dobroty ale i smutku. Už od začátku jsem se zamilovala do hlavní postavy Montyho Strattona, ten chlap byl úžasný, šel si za svým snem a díky výchově byl neskutečně hodný až naivní, takového člověka si nejde nezamilovat. Příběh navíc krásně utíká, a neustále se tam něco děje. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Nádherný a dojemný film s možná nejroztomilejší, nejoptimističtější a nejsympatičtější dvojicí ve filmové historii. Pro zájemce: Jedná se o příběh inspirovaný skutečnou postavou Montyho Strattona, který se stal z farmáře a vesnického hráče baseballovou hvězdou. Po nehodě při lovu mu ale museli amputovat nohu nad kolenem, což ale Montyho neodradilo od jeho kariéry. Zajímavost: Podle IMDB se ve filmu pár věcí lišilo od skutečného příběhu. Např. se Stratton nestřelil puškou, ale pistolí a velký návrat nebyl při all-stars utkání, ale při dobročinném zápase. Po životopisných Glenn Miller story a Přeletu přes oceán přidávám třetí vysoké hodnocení panu Stewartovi hrajícímu skutečnou postavu. 85% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Ethel a Monty sú jedným z najkrajších filmových párov, aké som mohol vo filme vidieť, neskutočne im to pristalo. Je to o chlapíkovi, ktorému všetko vychádza, má krásnu a milú manželku, krásneho syna i vysnívanú prácu v , ktorej je naozaj dobrý. Ale ako to už v živote býva, nič netrvá vecne a aj jeho šťastná karta musí raz skončiť, presne o tom je život. Do hodiny to bola sladučko milá romanca a hovoril som si, nech sa to len nepokazí nejakým dramatickým momentom, ktorý , ale musel prísť a keď prišiel, tak film sa niesol, celkom inom duchu, duchu ponurosti a výčitiek. Ale ani tento stav netrval dlho a film sa pripravoval na nádherne emotívny Happy end. Tomuto filmu nemám čo by som vytkol, takže 5*. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama