Reklama

Reklama

VOD (1)

Splašený vlak se řítí rychlostí 100 mil za hodinu a vám budou vstávat vlasy hrůzou! Uvidíte jedinečné, na Oscara nominované výkony Jona Voighta a Erica Robertse. Akce, napětí a nečekané vyvrcholení na vás čeká v thrilleru Splašený vlak. Manny (Jon Voight) - drsný trestanec v odlehlé věznici na Aljašce - podnikne se svým spoluvězněm Buckem (Eric Roberts) odvážný útěk. Dostanou se do nákladního vlaku a plnou parou míří za svobodou. Jenže strojvůdce uprostřed jízdy zemře na srdeční příhodu a muži zůstanou sami ve vlaku blížícím se šílenou rychlostí k jisté katastrofě. Pak ale objeví třetího pasažéra, krásnou železničářku (Rebecca De Mornay), která je stejně tak zoufalá - jako rozhodnutá přežít - jako oni! (MGM)

(více)

Recenze (214)

Morien 

všechny recenze uživatele

Nečekaně příjemné starosvětské překvapení, kde je zima, stříká krev a nefungují brzdy, zato se nedočkáme divácky atraktivních sexuálních scén či happy endu. Ať žijí zkažené zuby a ukecaní poskokové drsných tvrďáků. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Mzda strachu, kde náklaďáky s nitroglycerinem nahradil nezastavitelný vlak a rozpálenou jihoamerickou krajinu nekonečné sněžné pláně Aljašky (jejíž mrazivost pocítíte na vlastní kůži), s podobně narýsovanými ústředními charaktery (mladý floutek vzhlíží ke staršímu protřelému zločinci, který ho zklame) a jejich vztahem, precizně odehranými duem Voight-Roberts. Napínavé, dojemné, atmosférické a ten mráz skoro sami cítíte. Nejlepší vlakový film. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Whatever doesn't kill me makes me stronger!“ Když se na vás výhružně podívá tím svým menším očkem ukázkový asociál Jon Voight, začne se vám na hřišti tvořit bláto.. Pan Modrý z Gaunerů podepsán pod režisérsky dovedně vedené útěkové drama, které ovšem občas sráží k zamrzlé aljašské půdě dialogy patřící spíše do filmů amerického ninjy Dudikoffa. Té centrále vlakového provozu evidentně chyběl dispečerský nadhled Lloyda Bridgese z Připoutejte se, prosím! ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Názov pripomínajúci akčné béčka z deväťdesiatych rokov je omnoho viac, než by ste od tohto titulu čakali. Netreba podceňovať klasiky z osemdesiatych rokov a táto k jednej z nich určite patrí! Získanie osobnej slobody a ako ďaleko je človek ochotný zájsť, aby si ju vybojoval. To je hlavná téma tohto pútavého a napínavého akčného filmu. Dve hlavné postavy, väzni na úteku Manny (Jon Voight) a Buck (Eric Roberts) a prerod ich charakterov, kde palce budete držať stopercentne tejto dvojici. Nie, že by sme sa naozaj radi sa s nimi stretli, ale môžeme vidieť ich poľudštenie a môžeme sa s nimi stotožniť. Zástanca spravodlivosti je naopak predstaviteľ záporného typu postavy a príde mi to fascinujúce, že postava, ktorú som naozaj nenávidel bol práve (John P. Ryan) dozorca Renkin. Práve on zmenil svoje úsilie o dolapenie väzňov až k osobnému poslaniu nenávisti a pomsty. Krajina a scenérie sú fascinujúce, hlavne vonkajšie zábery vlaku ako sa rúti cez pustú kanadskú divočinu, či klaustrofobické zábery z vlaku. Vo filme nie je zlý herecký výkon, všetci hrajú s intenzitou, ktorá zodpovedá požiadavkám filmu. Jeden z mála akčných filmov, ktorým sa nebojím dať nálepku - umelecké dielo. 85%. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Výborný thriller se skvělou beznadějnou atmosférou. Příběh je jednoduchý a přesto ve své podstatě geniální: Nechat uhánět vlak s dvěma uprchlými trestanci, bez možnosti zastavení Aljašskou pustinou. Šílenec Manny patří k tomu nejlepšímu co Jon Voight kdy hrál a Eric Roberts podává svůj životní výkon (nominace na Oskara). A ještě ten konec... ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Ledová atmosféra je fantastická. Velice depresivní a skutečná. Voight je rovněz špičkový, tedy pokud zrovna nemá jeden ze svých emocionálních projevů, ve kterých nepůsobil autenticky, nýbrž trapně. Ovšem co předvádí Rebecca De Mornay, to už opravdu není ani přehrávání, nýbrž trapnost nejvyššího kalibru. Vůbec zde bylo několik momentů, ve kterých dialogy mezi hlavní trojicí působily velmi uměle a až neskutečně, což se mi už dlouho u filmu nestalo. Jako napínavý thriller však ucházející především díky režii a originálně zpracovanému nápadu. Těžko si představit drsnou a zasněženou krajinu Aljašky jako kulisu lépe využitelnou než se to povedlo zde. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Spojené státy Americké, osmdesátá léta dvacátého století. V té době zde vznikalo spoustu akčních filmů a různých thrillerů, které by se daly co se týče úrovně rozdělit do tří skupin. První skupinou jsou naprosté braky, které okamžitě zapadly v propadlišti filmových dějin. Druhé jsou filmy, které u nás před lety kolovaly na videokazetách a které jsou až na výjimky populární spíše ze zcela nostalgických důvodů. A třetí skupinou jsou skutečné perly žánru, některé se staly klasikou a na některé se neprávem zapomnělo. A právě do této kategorie patří "Splašený vlak". Drsný thriller (místy brutálnější než Tarantino !!!) s naprosto perfektním scénářem (no taky když ho napsal Akira Kurosawa), režií a hereckými výkony. Jon Voight v roli ultradrsana Mannyho je naprosto famózní a sekundují mu také vynikající Eric Roberts ve své nejlepší roli (a jediné oscarové nominaci) a tehdy začínající Rebecca De Mornay, která nebyla v těch černých vlasech téměř k poznání. První půlhodina je celkem tuctová, ale pak se film pořádně rozjede a ke konci Vás nenechá vydechnout. Andrej Končalovskij pořádně zatlačil na pilu a natočil svůj možná nejlepší film. Takže pokud jste tento film ještě neviděli, sežeňte si ho. Budete mít pořádný napínavý zážitek. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tuny oceli v akci. Andrej Končalovskij připravil na svou dobu několik docela frajerských scén, hlavní síla nicméně tkví v béčkové jednoduchosti a přímočarosti děje. Karty jsou jasně rozdané a neřízená mašina ohrožuje nejen její posádku. Úvod je fajn, ledová atmosféra to o desítky minut později dokonale podtrhuje. Jen to mezitím (nesmyslně snadný útěk) drhne. Naštěstí jsou tu velmi solidní Jon Voight a Eric Roberts, kteří přikládají pod chlapácký feeling, naopak Rebecca De Mornay je dle mého úplně mimo mísu (nejen tím umělým přehráváním). I přes nesporné kvality dám téhle divoké jízdě za nejistou budoucností jen silné tři hvězdy. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Dobře našlápnnutý akčňák, který měl na rozdíl od Mzdy strachu spád hned od začátku. Z mého pohledu byl poškozen kýčovitým koncem. Stačilo mírně ubrat v hysterii ... Je to škoda, film měl několik velice silných okamžiků. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jsem milovník vláčků. O to víc je z podivem jak dlouho mi unikal tenhle film. Koukám, že tu furt všichni píšou cosi o nějakým béčku, ale to bude tím, že producentem je Cannon což je tu pro některé lidi skoro synonymum prašiviny, ale mě nezaskočilo precizní technický zpracování ani skvěle vygradovanej děj, protože už dávno vím, že tihle údajní béčkaři uměli a hle dokonce i film ve kterým mladej a neskaženej Eric Roberts není otravnej a dokazuje, že měl kdysi potenciál na víc než na 50 trapných zetkových filmů ročně.85% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Úvodné minúty z väzenského prostredia sú veľmi dobré aj v ďaka Robertsovej boxerskej vsuvke v ringu. Po úteku sa dvojica väzňou ocitne vo vlaku, ktorý sa vymkol kontrole. Prevažná časť filmu sa odohráva práve vo vlaku, ale divák o nič neprichádza, pretože herecká dvojica Voight a Roberts sú skvelí. Hlavne musím pochváliť Robertsa, ktorý sa posledné roky často objavuje iba vo vedľajších, prevažne záporných úlohách. Tu naozaj zažiaril a nominácia na oscara bola naozaj zaslúžená. Iskrenie a napätie medzi dvojicou väzňov je akýmsi tmelom medzi ostatnými scénami a dohromady film pôsobí ucelene bez hluchého miesta alebo zbytočnej scény. Film 80%. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

veľmi kvalitný thriller z veľmi kvalitnými herckými výkonmi a veľmi kvalitným scenárom.super film ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Předchůdce Nezastavitelného a Nebezpečné rychlosti, který rozhodně dokáže v akční rovině zaujmout. Musím se podívat jaké byly v roce 85 Oscarové nominace, ale pokud se v téhle trošku béčkové záležitosti našli dva herci, které Akademie dokázala nominovat, potom rozhodně před nimi klobouk dolů. Samotný konec je skvěle natočen, ty emoce opravdu tryskají, jenže dlouho se toho zase až tolik neděje, naši uprchlí hrdinové více než půlku filmu vůbec netuší, do jakéhože vlaku to vlastně nastoupili. 65% ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Dost zajímavý námět s poněkud banálním začátkem. Jon Voight se blýsknul skvělým hereckým projevem, podpořeným decentní prací maskérů. Vězeň Manny v jeho podání byl skutečný živel, opravdový formát. Výkon Erica Robertse nejsem schopná posoudit, protože postava užvaněného přisírky Bucka byla k uzoufání otravná. Utíkat z vězení, takového opruze bych sebou v žádném případě nebrala... kdyby jo, musela bych ho zabít. Filmu se dají vytknout určité stereotypy (např. zlý ředitel věznice) a prohřešky vůči realitě i logice, ovšem ve výsledku se jedná o příjemné překvapení, kousek svižný, nikoliv bezduchý, navzdory takřka dvouhodinové stopáži žádná nuda. Můj dojem kolísá přesně mezi třemi až čtyřmi hvězdičkami. Ale vzhledem k tomu celkově zastaralému béčkovému vzhledu, nic moc hudbě, klišoidním situacím a fakt těžko snesitelné osobě Bucka se přikloním k nižší hodnotě. 69% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Typická osmdesátková jízda, jak ji mám rád. Syrové, mrazivé, neutěšené. Chladný, odevzdaný se osudu, a přesto bojující Voight a v holportu s ním Roberts, co je na zabití. Protřelost životem versus naivita mládí. Boxerský ring a potyčka okolo, kdy dojde i na střeva ven. Vynikající kamera doprovázená působivou hudbou sviští společně s vlakem vražednou rychlostí 130 km za hodinu. Bílé pláně, hory, tunely. Naháněčka vrtulníkem nepostrádala adrenalin. Nefanděte zločincům, když ředitel věznice je megablb. Úplně jsem cítil ten ledem pokrytý povrch lokomotivy, když po něm odsouzenci střídavě šplhali. I po letech, bez omračujících počítačových efektů, výborná podívaná. Jeden by nevěřil, co se všechno dá vymyslet s rozjetým vlakem a zoufalým triem na palubě. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Nestaví, nestaví, vůbec nikde nestaví, kdo se mu postaví, toho zajede.. Na ten závěr asi jen tak nezapomenu, stejně jako na mnohé jiné scény, které přinesla jízda splašeným vlakem v mrazivé krajině.. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Jasně že příběhem a trochu i zpracováním je to béčko béčkovité, ale herecké výkony, dynamický střih a v neposlední řadě nezastavitelný splašený vlak tomu dodávají velmi přesvědčivou masku vytříbené akční podívané. Končalovskij se na režisérské židličce sice moc nepřetrhl, ale o to více je snímek svižný a v závěru i emocionálně úderný. Chcete-li na 100 minut vypnout a sem tam nějaký ten stříkanec krve vás nerozhodí, není nad čím váhat. 75% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Skvělý Road-train thriller o uprchlých vězních a nákladním vlaku uhánějícím severoamerickou zasněženou krajinou. Chytit si jako stopa při zdrhání z kriminálu dálkovej vlak nemusí být vždy výhodou. Fíra totiž dostal infarkt a ocelová omrzlá obluda se nezadržitelně s narůstající rychlostí řítí vstříc cílové stanici a vlakům na trase.. Skvělá role pro Voighta coby kriminálníka, kterej chce začít život znovu. Viděno nedávno po letech v TV a účinek byl stejný. Tohle mi sedlo. * * * * ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Nebezpečná rychlost hadr. Mrzne z toho, bodejť by ne, však to taky točil Rus. :-) Oba hlavní herci (Jon Voight a mladičký Eric Roberts) jsou výteční a konec i napodruhé nečekaný. A k tomu na první poslech nenápadná hudba Trevora Jonese... ()

Reklama

Reklama