Reklama

Reklama

Kickboxer

Trailer 1

Na počátku celého příběhu je mistrovství USA v kickboxu, které koná v Long Beach v Kalifornii. Jedním z favoritů je sebevědomý Eric Sloan, který sráží své soupeře k zemi jako na běžícím pásu. To vše za jásotu diváků a pod obdivným pohledem svého skromného bratra Kurta, pro kterého je Eric velkým vzorem. Když je Eric vyhlášen mistrem světa v kickboxu, rozhodne se vyhrané peníze věnovat na cestu do Thajska, kolébky tohoto bojového umění, kde vyzve na souboj tamějšího mistra - obávaného Tong Poa. Atmosféra zápasu v Thajsku je však úplně jiná než sportovní vášeň na mistrovství v Long Beach. Rozvášněné obecenstvo si žádá krev a Tong Po jim ji hodlá dopřát. S výrazem zabijáka vstoupí do ringu a nejenže několika strašlivými údery srazí Erica k zemi, ale zcela zbytečně a nesportovně ho na celý život zmrzačí. Bezmocný Kurt přísahá, že svého bratra pomstí. Seznámí se se starším thajským zápasníkem a znalcem nejnáročnějšího ze všech stylů kickboxu Xianem Chowem. Přesvědčí ho, aby se stal jeho učitelem a pod jeho vedením pak podstoupí neuvěřitelně tvrdý a bolestivý výcvik. Postupně, po zdolání všech fyzicky i psychicky extrémně obtížných zkoušek se z mladého muže stává skutečný mistr kickboxu, mistr, který se může odvážit vyzvat na souboj zabijáka Tong Poa. V thajském ringu začíná další souboj, tentokrát zcela zjevně souboj na život a na smrt. (Magic Box)

(více)

Recenze (363)

Testament 

všechny recenze uživatele

Tento film se k nám dostal krátce po revoluci, nezapomenu na tu kopii, dabovanou jedním hlasem. Příběh typu "brácha pomstí bráchu" a Jean Claude na vrcholu svých fyzických sil. Většina zápasů je, z dnešního pohledu, natočena dosti naivně a ten závěrečný kor. I přesto ale stojí za to tento film skouknout a brát ho jako pomík doby. ()

bruceman7 

všechny recenze uživatele

Kromě pěkných bojových scén to není nijak extra valné (pár hlášek které trousí Tong Po je k neuvěření), ale tvůrci jistě věděli, že to na Oskara nebude Jinak ale zlatej Van Damme. Nostalgie velí dát hraničních 7/10, je to film mého mládí. ()

jondoe 

všechny recenze uživatele

Z nostalgie davam tri hviezdicky. Kickboxer bol jeden z najoblubenejsich filmov mojej mladosti. Van Damme asi v najlepsej form a k tomu vyborny zaporak Michel Qissi alias Tong-Po. ()

Kuny27 

všechny recenze uživatele

děj je tak průměrný... trénink Muay-thai je docela dobře udělaný... ale poslední souboj je opravdu pohádková kravina.. ()

figgo jr. 

všechny recenze uživatele

Klasická Van Damme arénovka a podle mě i ta nejlepší, kterou kdy natočil.Parádní béčkový příběh,Van Damme ve své nejlepší formě a skvělý Michel Qissi v roli Tong Poa.Pro mě je Kickboxer bezesporu nejlepší Van Dammův film. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Klasika klasík, tu je aj škoda slov. JCVD v najlepšej možnej forme v jednej zo svojich najlegendárnejších úloh spolu s Krvavým športom a Dvojitým zásahom. :) ()

purekritik 

všechny recenze uživatele

Van Dammeova klasika, respektive spolu s Bloodsport to nejlepší, co nám může nabídnout. Béčko, který je přímočarý, nenudí a na nic si nehraje. Zábavná bojová choreografie a taneček v baru je prostě klésik. 55% ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Béčko so všetkým pozitívnym i negatívnym, čo k tomu patrí. Krásne jednorozmerné postavy, nostalgický feeling filmov danej doby, kvalitný soundtrack, nadštandardný záporák (beštiálny "lakťák" Tong Po), ohľadom ktorého film poctivo buduje auru neporaziteľnosti. Dej je primitívny a plný klišé, Van Damme naplno ukazuje aký veľký neherec bol v začiatkoch svojej kariéry, pričom niektorí z ďalších hercov ako napr jeho thajská priateľka taktiež "sympaticky" prehrávajú. Za najväčší nedostatok oproti tématicky podobnému a o triedu lepšiemu Krvavému športu považujem však nedostatok akcie. Súbojov nie je až tak veľa, pri čom aj z toho mála čo sme dostali niektoré pôsobia, no, prinajmenšom čudne (kopanie do rebier bez bránenia až pokým jeden nepadne), so slabou choreografiou a nekontaktne (úvodné) alebo hlúpo (záverečný súboj). Ale aj keď Kickboxer je občas hlúpy, vtipný chcene (okopávanie betónového stĺpu) i nechcene (Van Dammove tančeky) tak sa mu nedá uprieť to, že na jedno pozretie baví a vďaka striedmej minutáži utečie ako voda. A to sa pri béčku počíta. 55% ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Jedna z prvních (lepších) Van Dammovek, která mi ale nesedla tak jako např Krvavý sport. Trénink a ty věci kolem jsou samozřejmě místy fain, u mě to ale prostě zazdívá finální zápas, který (když už nic) dal alespoň světu "slavnou" parodovací scénu s namáčením rukavic..5/10 ()

Vitoušek 

všechny recenze uživatele

Super film... pro mě asi nejlepší Van Damme! a nejvíc je scéna, kdy JCV tancuje v hospode na "Feeling Good Today" fakt prdel:-) ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Van Damme chtěl prorazit v Americe a co dělat, když máte evropský přízvuk, jste praťavý chlap a máte divnou vizáž. Začnete točit nějaké úzkoprofilové porno nebo podobné mlátičky, kde ukážete svůj pekáč buchet. ()

Káronoš 

všechny recenze uživatele

Typická a stokrát ohranná zápletka, však s náramně kouzelnou atmosférou (která tkví v efektivně laděném tréningu). Van Damme je v nejlepší formě a jeho osobité charisma snad nikdy nebylo větší. Ikdyž má více k bojovníkovi než k herci (co si budem nalhávat, jeho herecké kvality jsou nulové), když začne mávat nohama do všech směrů a výšek, stojí to za to. Velmi kvalitní B-čko s dobrým záporákem a filmové dílo patřící k tomu lepšímu ve Van Dammově herecké kariéře. Hodnocení: 6.5/10. ()

ThomasL 

všechny recenze uživatele

Kickboxer je pro mě jeden z těch lepších filmů s Van Dammem, konec byl sice trochu přitažený za vlasy(no nechat se mlátit bůh ví kolik kol a pak mu jednoduše rozbít hubu???), ale na zbytek se docela dobře koukalo, obzvlášť na tréninkové metody starého dědka, které byly dosti netradiční. Zápletka byla docela ubohá asi jako skoro u všech Van Dammových filmů. Co by ale Jean Claude nepodstoupil, aby pomstil bratra... ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Asi můj nejoblíbenější Van Damme. Ne, že bych viděl všechny jeho filmy, ale za mlada jsem ho dost hltal a tento spolu s Krvavým sportem vedou doteď. Příjemný příběh a dobrá řezba nakonec, která nemohla dopadnout jinak. ()

J*A*M*A*L 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější film s Van Dammem sleduji ho každý rok a stále mě to baví vážně mistrovské dílo.Jojo Van Damme je prostě legenda. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Oproti Krvavému sportu o třídu až dvě horší, špatně zahrané, špatně zfilmované béčko s hloupoučkým scénářem a tento fakt nedokáže neutralizovat ani vysoká nostalgická hodnota filmu. Přesto ve srovnání s pozdější van Dammeovou filmografií ještě poměrně sympatické dílo. Zklamal i Paul Hertzog, jehož hudba je bez náboje, což kontrastuje s jeho výborným soundtrackem právě pro Krvavý sport. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Skvelá arénovka, ktorá nie je len legendárnym kopaním do bambusu. Van Damme, čoby mladší brácha, si to rozdá s thajským máčom, ktorý mu poslal staršieho brášku na invalidný vozík. Dejovo to najskôr pripomína štvrtého Rockyho, ale nebude tomu tak dlho. Film sa totiž odohráva v odlišnom prostredí, preto pričuchnutie k miestnym zvykom, tréningom, bordelom, patrí k niečomu, čo sa vydáva vlastným smerom. A zakiaľ, čo si príbuzné žánrovky vystačia s odvetou v ringu, tu sa medzitým okráda, znásilňuje, po psoch hádžu kudly, do toho čierne sazky, bitky po baroch a černoch s raketometom, skrátka všetko v rámci fair play domácich. Toho hlavného, a teda zápasov plus príprav na ne, je tu akurát, preto sa netreba obávať, že by Kickboxer skĺzol tam, kde by ho nik nechcel vidieť. Je totiž poctivým béčkom so sympatickými figúrkami na tej správnej strane, šmakovnými údermi na oboch stranách, pop rockovým podmazom, ktorý podľa vývoja deja miesi aj ázijské prvky. Jednoducho k akej kultúre má v ten okamih hlavný hrdina bližšie, tá mu hrá do kroku. ()

Související novinky

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (více)

Reklama

Reklama