Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Plukovník William McNamara (Willis) je zajat v německém pracovním táboře, ale neustává v boji – dokonce i za nepřátelskými liniemi. S pomocí mladého poručíka (Farrell) ve skvělém plánu proti věznitelům McNamara riskuje všechno v nejnebezpečnější operaci celé své kariéry – v misi za osvobození svých mužů… a zvrácení výsledku války. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

Mgb21 

všechny recenze uživatele

Tak nevím. Námět nebyl nezajímavý, ale zpracování mě ničím nenadchlo. Prostě v tom filmu nebylo nic, co by mě donutilo se na něj podívat ještě jednou. Jinak herecky nijak nezajímavý, zvláště Colin Farrell. Ale jak sem napsal, tomu filmu chybí náboj, který by diváka zarazil do sedačky a až do titulků nepustil. Škoda. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Perfektně vyvedený (ne)válečný snímek, na němž se mi obzvlášť líbilo postihnutí napětí mezi "barevnými" a bělochy a nastínění tísnivé atmosféry zajateckého tábora. Co se zpracování soudního procesu týče, taky nemám moc co vytknout. Dějovou linku šlo odhadnout jen stěží, akorát ten odporně patetický konec si mohli tvůrci odpustit. Velký taťka Američan Bruce Willis mě vážně nedostal. ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Docela tvrdý pohled do nacistického zajateckého tábora, kde se američtí vojáci nějakého zacházení v rukavičkách vážně nedočkali. Co si budeme povídat, oproti Němcům v ruských táborech to byla veselá pohádka, ale těm dobře tak, fašounům. Diváka potěší i česká stopa v tomhle doslova mrazivém dramatu. 80% ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Po téměř pětihvězdičkovém začátku následuje něco, co jsme viděli už tolikrát, že nás to nemá šanci zaujmout. Jinými slovy... Na "Hartově válce" nacházím pouze čtyři pozitiva. Za prvé: Opravdu senzační úvod, který je nápaditý, drsný a velmi pěkný po vizuální stránce. Bohužel trvá pouhých 15-20 minut (končí ve chvíli, kdy se hlavní hrdina dostává do lágru, kde se odehrává celý zbytek příběhu)... Za druhé: Obsazení Colina Farrella a Bruce Willise, kteří film v mnoha ohledech zviditelňují (především pak netoporný Farrell)... Za třetí: Jemnou, ale uhrančivou hudbu, která je však (bohužel) nejvíce rozeznatelná snad až v závěrečné scéně a následně jako zvuková kulisa pro ubíhající titulky... Za čtvrté: Mého tátu ala jednoho ze zajatých amerických vojáků. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

2,5*/5...Nemastná-neslaná vojnová dráma, s karikaturistickým hereckým prejavom Bruca Willisa...vďaka aspoň za Colina! Parádne marketingovo spracovaný film...pol rozpočtu padlo na úvodné sekvencie boja a náletu na utečenecký vlak- to malo prilákať divákov, hmm akcia dobrá, fajn úvod....potom sa už len rozpráva, padajú silné slová, preberajú sa vážne témy (tradične "nevážnym" spôsobom") a celé to zaklincujú smiešne natočený a napísaný súdny proces a ultra moralistický záver ako zhnitá čerešnička na torte...Hoblit je bohužiaľ len 100% remeselník bez invencie, ktorého výsledné produkty závisia do veľkej miery od kvality námetu, scenára a tímu ľudí. Ako kulisa pred spaním alebo do TV je to fajn film, ale keď sa človek nebodaj zamyslí a chce niečo hlbšie...tak treba siahnuť inde... ()

Galerie (39)

Zajímavosti (18)

  • Ve filmu jsou vidět tři Československé parní lokomotivy: 354.7152 s přezdívkou „Sedma“, „423.094“ s přezdívkou „Velký Bejček“, 464.102 s přezdívkou „Ušatá“. (Pepes749)
  • Film se točil v bývalém vojenském prostoru Milovice. Jedna z prvních scén, kdy je na vlak, který přepravuje vězně, proveden nálet, se natáčela v externích prostorách cukrovaru ve vesnici Zvoleněves nedaleko Kladna. Materiál se poté zpracovával na pražském Barrandově. (M.B)

Reklama

Reklama