Reklama

Reklama

Hartova válka

Trailer

Obsahy(1)

Plukovník William McNamara (Willis) je zajat v německém pracovním táboře, ale neustává v boji – dokonce i za nepřátelskými liniemi. S pomocí mladého poručíka (Farrell) ve skvělém plánu proti věznitelům McNamara riskuje všechno v nejnebezpečnější operaci celé své kariéry – v misi za osvobození svých mužů… a zvrácení výsledku války. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Tak za prvé, další film z prostředí války, což mě moc nebere. Ale tohle bylo vlastně trochu jiné. Nebylo to o tom boji, ale spíše o pocitech, o lidech, a to se mi líbilo mnohem více! Za druhé: oba, jak Bruce, tak Colin, mě překvapili. Na Colina mám jistou averzi od doby, co se objevil jako Alexandr Veliký. Jeho teploušský zjev a blonďaté vlasy mě fakt neohromily, ale tady to bylo o něčem úplně jiném a mnohem, mnohem lepší! Taky Bruce nehrál svou úplně typickou postavu. Příběh určitě zaujme. Celkově je to fajn a povedený film. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ve své podstatě by se jednalo o standardní soudní drama, avšak s tím rozdílem, že se tentokrát odehrává za 2. sv. války v zajateckém táboře. Farrell se snaží a jeho roli se dá věřit ale Willis mi zde moc neseděl a celý film se docela táhne a chybělo mi v něm reálnější vyznění. Moc bych nevěřil tomu, že by se němečtí plukovníci nechali buzerovat od těch amerických. ()

Reklama

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Mě se film velmi líbil. Ukazoval na rozdíly zajatců. Jak zacházeli Němci s Rusy a jak s Američany. Germanská rasa k sobě má blíže, anebo už Němci předpokládali a priori, že teda ty Amíky budou velmi brzo potřebovat, neboť válku měli "pros..nou" (Pardon !) A Rusů se báli jako čert kříže. Věděli proč. Za ta svinstva a zvěrstva, která v Rusku napáchali na bezbranných lidech. Když film vidíte jenom jednou, tak vám unikne spoustu věcí z dialogu. Musíte znát dobře válečné dějiny, abyste filmu uvěřili a hlavně, abyste si vychutnali skvělé dialogy mezi Colinem Farrellem a německým plukovníkem velitelem tábora. Báječný film i bez střílení a bojových akcí. A závěr ? To víte, že jej nechtěl odstřelit ! Plukovník plukovníka ! Ale pohrozil tím ve vzteku a ztratil by před vojskem tvář kdyby to pak neudělal. To jsou, bohužel, zákony války. Schválně nepíšu kdo koho, abych úplně nevyzradila pointu tohoto filmu. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Původní působivá atmosféra (a hudební složka) jakoby uspala scénáristy a uvrhla film do šedi průměru!! Bohužel.. Zajatci jsou Američané, takže se tady bude po americku dřít za odvahu, oběť i čest. Ta vojenská jim velí chovat se i v zajetí správně, ač tomu divák obtížněji věří. Za ostnatými ploty tvůrci vyprávějí tichou válku (skoro) právníka Harta, který dohání, co se v teple ochrany otce-senátora neučilo. A nebýt přepadení jeho vozu při rutinní misi, ani by se to rok před koncem války nenaučil. Proti němu nestojí jen němečtí strážci, ale i zaťatý šéf zajatecké samosprávy s tváří Bruce Willise, který v pravou chvíli přispěchá s nevratným gestem. Na bojovou vřavu zapomeňme. Párkrát něco bouchne, ale pak tu máme spíš poklidné soudní drama. Ve výsledku tak přichází film několika tváří, ta výrazně autentická z první poloviny mi sedla o mnoho víc. Neobsahuje všechny ty americké bláboly nebo upozorňování na nesnadné poměry v armádě, když je pilot tmavé pleti. Dobrácký a chápavý velitel koncentráku také „pobaví“. Provařené cesty po sto osmapadesáté. Herecky to bohužel není žádná sláva. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Film mnoha tváří – syrové válečné drama plynule přechází ve drama soudní, které se ukáže být pouze zástěrkou k provedení velké tajné akce. První část patří díky své snaze o autentičnost zároveň k té nejlepší. Vystřelený mozek sem, do masa omrzlé nohy tam, všude mráz a karikatury zlých německých vojáků. K pohodové atmosféře takového Velkého útěku má nálada panující ve Stalagu A VI pěkně daleko. Jenže po necelé hodině nastane zásadní zvrat, s nímž se na nás začnou ze všech stran valit „velké“ dialogy o důležitosti cti, odvahy, popř., o nesnadném postavení černošských amerických vojáků. Z tvrdého velitele tábora je naráz ke všemu svolný „tatíkovský“ typ, naopak americký kapitán se ukáže být pěknou sviní. To už však soudní proces směřuje k vynesení rozsudku, film nabírá na napínavosti a jednotlivé figurky si zase zpátky „vydobývají“ své předem určené pozice – zlí zůstanou zlými, hodní se zachovají jako hrdinové a ti, od kterých se to obecně očekává nakonec taky odhalí svou „správňáckou“ povahu. Jinými slovy - to nejoblíbenější americké klišé. Patříte-li ke „sběratelům“ dobře zahraných nácků, stojí vám za zapamatování jméno Marcel Iures. 80% za část první, 40% za druhou a 60% za finále po zprůměrování dává čistou obrácenou devadesátku. 60% Zajímavé komentáře: StarsFan, Květula, Pisoarec ()

Galerie (39)

Zajímavosti (18)

  • V knize je poručík Hart (Colin Farrell) navigátorem bombardéru B-25 sestřeleného a zajatého při náletu na Německo a není štábním důstojníkem  který je zajatý při bitvě v Ardénách, jak je zobrazeno ve filmu. (liebgott)
  • Ve skutečnosti by nebylo možné, aby dva zajaté letce strčili do tábora plného pěšáků. Letci od pěšáku měli ve skutečnosti oddělené tábory. (liebgott)

Reklama

Reklama