Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další lákadlo z mysli Mela Brookse. Tentokráte si dělá srandu z mýtu o Draculovi. Normální, bohatí angličané jsou napadáni Draculou a doktor Van Helsing je musí chránit. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (280)

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Moje úplne prvé stretnutie s príbehom o Draculovi a verte či nie, až táto na došťanie vtipná paródia ma pred mnohými rokmi primäla prečítať si Stokerov román. Primárne paroduje verziu s Bélom Lugosim, teda niektoré postavy a príbehové línie zjednodušuje, iné úplne vynecháva, ale svoj účel – zosmiešniť a pobaviť – spĺňa dokonale. Leslie Nielsen bol vždy mojim obľúbencom a nerobí mi problém titulovať ho kráľom paródií. Na Drakulovinách som sa smial často a fakt z chuti, i dnes, mnoho rokov po prvom zhliadnutí, keď už môj rozum všetku tú trápnosť akceptoval úmyselne. Snáď zo mňa nehovorí nostalgia... (80%) ()

KosiR_ksr 

všechny recenze uživatele

Drákuloviny jsou mou srdeční záležitost z kategorie filmů k nenáročnému odreagování (stejně jako před lety mě tento film zase dobře pobavil). Ačkoliv se zde Leslie Nielsen objevuje v trochu méně "ztřeštěné" roli než je tomu ve známějších Bláznivých střelách, nemyslím, že by to bylo na škodu. Milým překvapením je ovšem MacNicol - ztvárnění šíleného Renfield považuji za jednu z jeho životních rolí. Nemohu než hodnotit 3* (Mimochodem, už jste si všimli, jak se uživatelé CSFD v hodnocení většiny komedií liší víc než u jiného žánru?) ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Nech už hrá kdekoľvek, nech hrá kohokoľvek, Leslie Nielsen je jednoducho Leslie Nielsen. Lacné vtípky váľajú celý film na hranicu stupidity, ale komu to prekáža? Vám snáď áno? Mne nie! Nečakajte prvotriednu, britskú komédiu. Nečakajte skrátka nič. A ak sa nebudete zamýšlať nad každým, sebamenším nedostatkom, ručím vám za kvalitnú zábavu. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Mel Brooks, Rudy De Luca, Steve Haberman / Predloha: Dracula - Bram Stoker | Hudba: Hummie Mann | Produkcia: Mel Brooks, Peter Schindler | Distribúcia: Columbia Pictures | Štúdio: Castle Rock Entertainment, Gaumont, Brookfilms | Rozpočet: 15 miliónov $ | Tržby: 11,204,144 $ || Žral som to od detstva. Jeden z filmov, ktoré som mal tak obohraté na VHS, že sa páska úplne opotrebovala. Tento kus je príkladom nadsadeného divadelného humoru, kde sa nič nesmie brať vážne, pretože to funguje len týmto smerom. Mel Brooks si každú situáciu predpripravý hereckou predohrávkou, ktorá potom dovoluje hercom dostatočne využiť potenciál scény. Všetci zúčastnený reagujú, konajú logicky. A to sa veru dosť často nestáva ani v áčkových hollywoodinách... Pre mňa fontána zábavy. 90% | SD, HU DTS | ()

haushinkaa 

všechny recenze uživatele

Děsí mě, že se na to dívám snad vždycky, když je to v televizi... Je to neuvěřitelné, jak mě to dokázalo chytnout, ale nemůžu si pomoct - téměř každý okamžik mi tam přijde vtipný, i teď, když tohle píšu se směju, protože když si vzpomenu na některé obzvlášť povedené scény... :D Já vlastně ani nevím, jestli je to pouze Leslie Nielsen, který tomuhle filmu dává tu úchylně vtipnou atmosféru, ale nejspíš ne, asi to bude všechno se vším a Nielsen to jen korunuje a povyšuje na neskutečně zdařilou a vtipnou parodii... ()

Galerie (75)

Zajímavosti (5)

  • Při osvobozování Lucy Westenry (Lysette Anthony) z hrobky pohne chasník víkem "kamenné" rakve tak nešťastně, že divákovi nechtěně odhalí, jak lehké vlastně celé víko je. (GordonCZ)
  • Ve scéně, v níž herec Steven Weber zatlouká postavě Lucy do srdce dřevěný kolík, ho režisér Mel Brooks nevaroval, že na něj vystříkne přes 700 litrů krve, proto je jeho reakce čistě přirozená. (mi-ib)
  • Ve scéně, kdy Van Helsing otevřel žaluzie, vnikne do budovy světlo. V dalším záběru je žaluzie zavřená, avšak světlo se nezměnilo. (Čiban)

Reklama

Reklama