Reklama

Reklama

Tanec s vlky

  • USA Dances with Wolves (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Poručík Dunbar, těžce zraněný v bitvě s konfederační armádou, je dekorován jako hrdina a poslán na vlastní žádost do opuštěné pevnosti na západní hranici. Spřátelí se s osamělým vlkem a pokouší se navázat kontakt s poblíž žijícím kmenem Siouxů. Přízeň obezřetných indiánů si získá informací o blížícím se stádu bizonů. Jazykové problémy mu pomáhá překonat ovdovělá Zaťatá pěst, kterou jako dítě bílých osadníků Indiáni unesli. Dunbar, přejmenovaný Siouxi Tančí s vlky, začne žít v indiánské osadě. Líbí se mu jejich způsob života, v němž nachází smysl další existence. Když se chystá jeho svatba se Zaťatou pěstí, je Dunbar zajat oddílem kavalerie, který s ním zachází jako se zrádcem. Siouxové ho osvobodí a zabijí většinu vojáků, ale Dunbar raději se Zaťatou pěstí kmen opouští, aby nepřivolal pomstu kavaleristů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (866)

Boss321 

všechny recenze uživatele

Geniální!! Už dlouho mne žádný film nedokázal tak dojmout a potěšit zároveň. Překrásný lidský příběh o člověku, který se přidá na stranu indiánů, když vidí jakého zvěrstva se nich "bílí" doupouštějí. Kevin Costner ve vrcholné formě si nejen zahrál hlavní roli, ale ujal se i režie, kterou zvládl naprosto neuvěřitelně. Nechápu kde se vněm vzalo takové citlivé, místy až poetické vyprávění a za celé tři hodiny snímek nenudí ani náznakem. Herecké koncerty všech zúčastněních což jen dokazují nominace na Oscary. Snímek, od kterého nikdo neočekával žádné zázraky a spíše se doufalo, že si na sebe alespoň vydělá (i s ohledem na legendární Ciminův propadák Nebeská brána). Nakonec se z toho stal obrovský hit, kult, klasika a jeden z kasovně nejúspěšnějších filmů roku. I když Costner tohle dílo patrně nikdy nepřekoná a nejspíše se mu ani nepřiblíží, tak za Tanec s vlky zaslouží maximální uznání a velké díky. Přesto, že hrál postavy Robina Hooda či Osobního strážce, tak pro mě navždy zůstane tím, kdo Tančí s vlky.......... ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Jeden ze 100 nejlepších westernů - 100 Greatest Western Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Westernový multioscarový příběh o vpádu bílých barbarů mezi moudré indiány ve velmi příjemné režii Kevina Costnera a s opravdu nádhernou kamerou Deana Semlera. Costner v roli neohroženého poručíka, který se dostal na osamělou ztracenou vartu do opuštěné posádky v zemi Siouxů, kde mu jedinými společníky byli jeho kůň a toulavý vlk. Krásná pohledy na divočinu Západu, perfektní herectví, skvěle vystavěný příběh o přátelství lidí různých kultur. Jediným mínusem filmu je trochu nadměrná stopáž, což se později stalo Costnerovým režijním (zlo)zvykem. Trailer: http://www.csfd.cz/film/1747-tanec-s-vlky-dances-with-wolves/videa/ ()

Reklama

Hakha 

všechny recenze uživatele

Velkolepá podívaná od Kevina Costnera, která není pro mě ani po mnoha zhlédnutí nudná. Velice lidský film, který se u mě okamžitě nastěhoval do TOP30. Při své délce uběhne stejně tak, jako by se dívalo na poloviční film, opravdu je to silné dílo se skvělou muzikou, herci, kamerou a hlavně výpravou kde každou minutu hltám jako bych to viděl poprvé. Jednoznačně nejlepší film Kevina Costnera ve kterém hrál, a který natočil... ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Každý, kdo dokáže tančit s vlkem, zaslouží plný kotel. Já se v podobném stavu tak maximálně pudruji a promazávám framykoinem. Pomalý až táhlý, romantický i krutý film s nepříjemným poselstvím o tom, že jsme většinou pěkný svině. Ovšem nevěšte hlavu, i u nás je indiánů dost. Můžeme jim pomoct na parkovištích lovit zánovní medvědy. Nebo aspoň bavoráky. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Skús to ešte raz, to ti už nevyjde.“ – „Bodaj by si mal pravdu.“ Keď sa Kevin Costner (SILVERADO, POLE SNOV), žiarivá to herecká hviezda Hollywoodu, rozhodol sfilmovať román Michaela Blakea, všetci si ťukali do čela a keď do toho ešte zatiahol sám seba nielen ako režiséra, ale aj herca v titulnej úlohe a producenta (so svojou firmou TIG), mali ho za blázna, ktorý neváha časť deja venovať indiánskemu jazyku. Napriek tomu, že jeho trojhodinový western TANEC S VLKMI nemal šancu zaujať... zaujal. Stal sa fantastickým komerčným hitom, žánrovou klasikou, získal sedem Oscarov (film, réžia, scenár, kamera, strih, hudba, zvuk) a na ďalších piatich bol nominovaný (herec v hlavnej a herec v podpornej úlohe, herečka v podpornej úlohe, výprava, kostýmy). Ďalšie Kevinove režisérske pokusy už tak dobre nedopadli (POŠTÁR, KRAJINA STRELCOV) a nevhodným výberom rolí (NA KRÍDLACH VÁŽKY) sa ako herec takmer pochoval. No (inak, veľmi vtipný!) TANEC S VLKMI dodnes dodáva divákovi slobodu a odvahu. Je to veľdielo, ambiciózne, zdravé a epické. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (70)

  • Točilo se se dvěma vlky (jmenovali se Buck a Teddy). Jeden měl namalované ony bílé ”ponožky”. Oba byli po celou dobu ”na place”. (džanik)
  • Poslední film, který Neil Travis stříhal “fyzicky”. Od té doby už pracoval digitálně. (džanik)
  • Kniha, podle které byl napsán scénář a natočen film, je o Komančích. Jelikož chtěli tvůrci filmu, aby se v něm mluvilo autentickým domorodým jazykem, byl nakonec film natočen o Lakotech, kteří svůj jazyk ještě nezapomněli. (greeneye)

Související novinky

Kevin Costner chystá desetihodinový western

Kevin Costner chystá desetihodinový western

02.01.2017

Když Kevin Costner poprvé usedl za kameru, bylo z toho 7 Oscarů, včetně toho za režii. Ano, řeč je o legendárním Tanci s vlky, na který však Costner nikdy úspěšně nenavázal. Vodní svět byl obří… (více)

Tak, a je to tady. Remake Vinnetoua!

Tak, a je to tady. Remake Vinnetoua!

13.08.2011

Poté, co se Christophe Gans pustil do nové verze Fantomase, jsme tak nějak tušili, že se na plátna kin vrátí i další evropské klasiky. Německá produkční společnost Constantine Films (od Resident Evil… (více)

Sam Mendes na Divokém západě

Sam Mendes na Divokém západě

10.12.2009

U tohoto tvůrce už nás „nečekané“ žánrové volby nemůžou překvapit. Proč by si nemohl zkusit třeba western? Obzvlášť, když se schyluje k návratu kovbojek na filmová plátna (komiksový Jonah Hex,… (více)

Tanec s piráty

Tanec s piráty

20.03.2009

Kevin Costner se chystá opět režírovat. A protože jeho Krajina střelců byla ukázkou víc jak solidní řemeslné práce, není důvod jeho nový film nevyhlížet se zájmem. Obzvlášť, když mu scénář pomáhal… (více)

Reklama

Reklama