Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve filmu Na pokraji slávy se režisér a scenárista Cameron Crowe inspiroval vlastními novinářskými začátky – jako mladý psal pro prestižní časopis Rolling Stone. V roce 2000 tak natočil vtipný i citlivý příběh o patnáctiletém vášnivém fanouškovi rockové hudby, který se roku 1973 vydává s kapelou Stillwater na turné, aby o nadějné skupině napsal reportáž právě pro Rolling Stone. William má před sebou téměř nadlidský úkol: uchovat si v šíleném cirkusu rockových produkcí nadhled a zdravý rozum, nepropadnout alkoholu ani drogám a ještě napsat objektivní článek. A nijak mu to neusnadňuje ani přítomnost několika náruživých fanynek, které tvoří nezbytný doprovod všem rockovým kapelám. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (387)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Úůůůů, to zas byla ale jízda. Ach jo... Tak jo, taková milá, romantická, učesaná, čisťounká, naivní, korektní, hollywoodská rocknrollová moc moc moc miloučká pohádka pro celou rodinu - a možná i bába s dědou někde v tom velkém domě na středostavovském předměstí uroní slzu, co že to ta jejich děcka v tom třiasedumdesátým vyváděla... Tenhle scénáristicky vypointovaný mejdan však v reálu byl asi lepší nežli film - protože když chcete udělat film pro pokročilé děti a začínající teenagery (aby se i máma s tátou koukli beze ztráty autority), můsíte být opatrní až běda (a to je škoda teda... :-). Na tomhle turné zapomeňte na sex, drogy a rocknroll (a když tak něžně s láhví v pytlíku ;-). Je to nakonec vlastně jen "...taková úvaha o relativně úspěšný kapele, zápasící s vlastním omezením a popularitou..." a až na jedno odpanicení a vskutku kouzelné vyrovnávání si účtů v bouřkových mracích při letu na další štaci je tahle komedie příliš vysněná, stylizovaná a zidealizovaná a konec konců bez rockecu skončí až v tom kýči. Vše se totiž (jako vždycky, že...) v dobré obrátí - a tak Willi nakonec dostane svůj článek v Rolling Stone, Peny Lane se stane nazpět Lady Goodman a odletí si do vysněného Maroka a naši milí a nepochybně polepšení kluci ze Stillwater zase jako kámoši osedlají svoj(i) Doris a vyjedou na další turné vstříc pofidérní hvězdné slávě... . . . Ano, je to příjemný a zábavný film. A(le) nic víc. Bohužel. Tři a půl hvězdičky tedy budiž dány, však (byť s těžkým srdcem) přesto nemožno zaokrouhlit nahoru. A to navíc mluvím o dvd s >Untitled< Collectors Edition, což měla by být vylepšená (o 35 minut prodloužená) režisérská verze... - - - P.S. (29.4.2008) Něco málo dále do diskuze v "diskuzi"... ;-) - - - P.P.S. (Po opětovné tv repríze na >pokrajním prostoru< 13.12.11) Tak jsem si tu prosvištěl všemožné adorantské komentářní přírůstky za posledních cca pět let a musím se fakt lehce ušklíbnout pod fósy při pohledu, jak to dopadá, když stádečko podlehne hollywoodské továrně na SNY a dokáže se takzvaně "ztotožnit" s naprosto nereálnou pohádkou a postavami v ní vystupujícími! Stupidující, stupity supity dup... ;o))) - - - P.P.P.S. Ale jinak to byl fakt moc hezkej a miloučkej film... JEN FILM(!!!), děcka, jen film... ;-[] ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Vyhrál jsem dva lístky na tento film, normálně bych na něj nešel objevil jsem tak kouzlo nevelkých kinohitů, a byla z toho jedna z nejlepších podívaných jaké jsem viděl, bohužel mě ale od té doby Kate moc nepotěšila, snad jen v Vše o Adamovi, ale to jsem viděl až poté i když to bylo natočené dříve .... škoda že dále nezvyšovala svoji laťku :: (( ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Cameron Crowe je rockový fanoušek tělem i duší, což je z některých jeho filmů cítit na sto délek stadionu ve Wembley. ALMOST FAMOUS je nostalgické vzpomínání na časy, kdy rocková muzika udávala směr a její představitelé byli společenskými modlami. Prostě zlatá 70.léta :o) Příjemné, chytré vyprávění, s mnoha životními pravdami a sympatickými neokoukanými tvářemi. Za ten neuvěřitelně vtipný "manifest" upřímnosti v letadlové scéně pak přihazuju tu pátou hvězdičku. No a řekněte sami, lze odolat filmu, kde znějí hlášky typu: "Musíte sebrat, co jde, když to jde, dokud to jde a musíte hned. Jestli si myslíte, že Mick Jagger bude furt hrát až mu bude padesát, tak jste bohužel na omylu."... :o) ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Bol som navnadený štedrým hodnotením, ale výsledok ma jaksi neoslovil, napriek tomu, že mám filmy o hudbe a hudobníkoch veľmi rád. Je tu zopár dobrých momentov i celých scén, ale celkovo sa to vlečie a príbeh mi prišiel nezáživný. Prakticky 2 hodiny chlapec behá okolo kapely aby urobil článok snov. Celé je to akési jednotvárne a filmu chýba pestrosť. Jediné čo robí film zaujímavým je postava matky v podaní výbornej F. McDormandovej. Štetky boli vždy a všade, ale skladať im takú poklonu...U mňa slušný priemer, ktorý mal nabehnuté k štyrom hviezdam, ale nedosiahol na ne. Výnimočne idem proti davu. 60%. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdičky jsem filmu udělil z důvodu, na který nejsem moc hrdý. Byl to totiž čirý alibismus. Chvílemi mě snímek bavil až na "pětku", v některých momentech ale docházelo na těžký propad nadšení, takže mě tři kousky zbavují nedobrých pocitů, které by mě mohly dostihnout v případě, že bych film ohodnotil lépe nebo hůře. Na film jsem se vlastně podíval jen proto, že v něm hrál Billy Crudup, jenž byl skvělý v The Morning Show, a ve výsledku jsem nebyl zklamán. Musím pochválit soundtrack; konečně jsem z něj po dlouhé době neměl pocit, že se mě ve spánku pokusil do ucha opíchat slizký otyloň. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (46)

  • Philip Seymour Hoffman (Lester Bangs) měl kvůli nabitému rozvrhu na natáčení svých scén pouze čtyři dny. Po celou dobu měl chřipku. (Hal_Moore)

Reklama

Reklama