Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chlapec Andy dostane k narozeninám figurku ve skafandru - Buzze Rakeťáka. Má už spoustu dalších hraček, nejraději má figurku kovboje Woodyho. Netuší ale, že vždycky v noci, když Andy spí, ožívají. Buzze si všechny hračky ihned oblíbí, až na Woodyho, který na něj žárlí. Dokonce Rakeťáka jednou shodí z okna na dvorek, což mu mají ostatní hračky za zlé. Andy odjíždí s matkou na pizzu; nemůže najít Buzze, a tak si vezme s sebou Woodyho. Rakeťákovi se podaří z dvorku utéct a naskočit do auta. S Woodym se ale nepohodnou, oba vypadnou z auta. Cestou je sebere zlý kluk Sid, který bydlí vedle Andyho a je o něm známo, že své hračky mučí. Buzz a Woody se pokoušejí utéct, hlídá je ale Sidův zlý pes. (TV Nova)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (688)

Jossie 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější animák. Dokonalé figurky s krásně vystihnutými charaktery, přesná dávka humoru, výborný děj. Zatím jsem to viděla jen s dabingem, ale i ten byl velmi dobrý. Woody je správný kovboj, nejoblíbenější hračka, oblíbený sympaťák, kterému najednou jeho území naruší Buzz a ke všemu je také skvělý. A Woodymu se najednou rozpadne jeho svět, jeho jistoty. A začne boj. Tenhle filmeček je prostě nádherný. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Nakoľko je maratón Bondoviek ukončený, je na čase otvoriť nový filmový maratón. A čo urobiť lepšie, než si pripomenúť všetky filmy od jedného z najlepších filmových štúdií na animované filmy - Pixar? A najmä, nakoľko sa v januári k nám dostane nový Pixar film s názvom "Coco", príde mi to ako dobrý nápad si všetky tieto filmy pripomenúť a zakončiť ho s ich filmovou novinkou. Myslím si, že je to dobrý nápad, takže poďme na to. A ako lepšie začať, než ich prvým animovaným filmom a súčasne aj prvým veľkým filmom v počítačovej animácii - "Toy Story." Neviem čo by som už o tom mohol povedať, čo už nepovedali všetci ostatní o tomto filme. Tento film veľmi ovplyvnil filmový priemysel. V rámci tvorby príbehov, postáv a kreativity. Pixar sa nikdy nebránili posúvať hranice a byť originálni. A nielen v prelomovej animácii. Sú tu skvelé postavy. Woody a Buzz sú skvelí. Veľmi dobrí sú keď bojujú jeden s druhým a rovnako skvelí sú, keď sa z nich stanú najlepší priatelia. Funguje to skvele. Najmä preto, že ich vzájomná rivalita, hoci sa súčasne snažia byť dobrí hrdinovia so svojimi zásadami. Plus čo je skvelé je fakt, že Buzz narozdiel od ostatných si myslí, že je skutočným vesmírnym policajtom a verí v to celým srdcom. A keď zistí, že je iba hračkou, tak zrazu má pocit, že všetko je už nepodstatné. Hoci pre Woodyho je najpodstatnejšie sa vrátiť k Andymu. Lebo ho nemôže nechať samého. A vidieť Andyho ako smúti za svojimi obľúbenými hračkami je silné. Animácia sa podľa mňa po rokoch stále dobre drží. Asi s výnimkou dizajnu ľudí a psa Scuda. Inak je to super. Tie hračky a celá Andyho detská izba vyzerá absolútne uveriteľne a reálne. Hudba mi miestami úplne nesedí a možno by to bez nej fungovalo lepšie, no ako celok je to podľa mňa animovaná klasika. A iba jeden film dokázal byť prvý v tom, aby priniesol nové filmové médium na svet. Ak ste Toy Story nevideli, tak si myslím, že to určite dobehnite. Nemyslím si, že by ste boli sklamaní. Hodnotenie: A ()

Reklama

Legas 

všechny recenze uživatele

První počítačový animák - zakladatel žánru. Handrkování dvou hlavním hraček je tak roztomilé (a hlavně vtipné), že jsem se při sledování cítil jako malé natěšené děcko. Od Toy Story jsem viděl všechny computerové animáky, ale tenhle je jednoznačně můj nejoblíbenější. Zasloužil jsi to hlavně skvělým námětem, kde hračky za nepřítomnosti svých dětí ožívají a kují různé pikle. Vlastně se chovají jako lidé (konference, výsadek...). A o kvalitě animace se snad zmiňovat nemusím. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Randy Newman: 1. You've Got A Friend In Me - Randy Newman [2:04] ,2. Strange Things - Randy Newman [3:18] ,3. I Will Go Sailing No More - Randy Newman [2:57] ,4. Andy's Birthday [5:58] ,5. Soldier's Mission [1:29] ,6. Presents [1:09] ,7. Buzz [1:40] ,8. Sid [1:20] ,9. Woody And Buzz [4:30] ,10. Mutants [6:05] ,11. Woody's Gone [2:13] ,12. The Big One [2:50] ,13. Hang Together [6:02] ,14. On The Move [6:18] ,15. Infinity And Beyond [3:09] ,16. You've Got A Friend In Me - Randy Newman/Lyle Lovett [2:39], ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Kultovní animák, který položil základ třetímu rozměru na poli celovečeráků. Ani mi nějak nepřišlo, že je Toy Story už 15 let starý, protože jsou animáky s horší animací i v současnosti. Film nepostrádá akci, dobrodružství, humor ani romantiku - skoro jako výčet k hranému filmu a to je o to lepší, že jde o animák. No nejvíce mě pobavil věčně frustrovaný (předchůdce Scrata) dinosaurus Rex. Během optimální délky stopáže filmu jsem se vůbec nenudil a to je pro mě důležité. Zkrátka první celovečerní animák, který má sem tam nějakou mouchu, což však vyváží vynikající hudba, ale prostě i tak si ode mě těch 5* zaslouží. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (102)

  • Když byl Tom Hanks malý, vždy ho zajímalo, jestli jeho hračky ožívají, když jsou v místnosti samy. To byl jeden z důvodů, proč se rozhodl namluvit Woodyho. (novoten)

Související novinky

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Disney a Flash v kinech zakopli

Disney a Flash v kinech zakopli

19.06.2023

Strastiplná produkce Flashe by vydala na samostatnou knihu, minulý týden ale komiksový blockbuster konečně vběhl do kin a díky nadějným vyhlídkám, kdy podle některých odhadů mohl mířit až na… (více)

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

09.02.2023

…a všechny jsou pokračování starších hitů. Tak by zhruba šlo shrnout to nejdůležitější z první letošní čtvrtletní konference společnosti Disney, na které vracející se šéf Bob Iger ubezpečil akcionáře… (více)

Reklama

Reklama