Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh Tommyho Johnsona, kterému je něco přes dvacet a jediné pro co žije jsou víkendy. Jeho víkendy vyplňují náhodný sex, drogya občas se někde s někým porvat. Vlastně kdekoliv a s kýmkoliv. Tomyho život se odehrává mezi bitkami a sexuálními scénami. Obsese z násilí u něj pomalu přechází v noční můra a Tommy se dostává do stavu, kdy se sám sebe ptá, jakou cenu má jeho život. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (184)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tak tomu sa povie "mazec". Dialógy boli fakt sprosté a tak Srandovné, viackrát som sa s chutí zasmial nad dianím vo filme. Bol veľakrát úsmevný a to hlavne kvôli spracovaniu, ktoré neraz bolo fantazmagorické, hlavne vedelo pozitívne naladiť, to si robím srandu, ale vážne, spracovanie bolo ukážkovo dráždivé. Film sa zameriava na viacero generácii, bitky, drogy, bujará zábava a niekedy aj boj o svoj život, tak toto všetko prežívajú postavy v tomto filme, užívajú si , pokiaľ sa dá, lebo všetko raz skončí a to oni vedia. Herecky sa mi to tiež páčilo a viackrát mi tento film pripomenul Trainspotting , či sa mi to len zazdalo, alebo tvorcovia sa naozaj nechali trocha inšpirovať, týmto kultom, ale ja už neviem. Soundtrack bol skvelý a k filmu sa hodil. U mňa silné 4*, len mám par výhrad, preto nedám najvyššie hodnotenie. ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Po druhém shlédnutí jsem přehodnotil hodnocení o jednu hvězdičku méně. Byli chvilky, kdy jsem se trochu nudil,a le přesto je todle film, který se mi trefil do gusta. Všechny podobné snímky mám rád. Football factory je možná i lepší, než herecky lépe obsazený GSE hooligans. Je to méně pohádka a více realita anglického "chuligánství". ()

Reklama

Vaklaf 

všechny recenze uživatele

Film přesně v tom stylu, jakej mi vyhovuje. Formou mi nejvíc připomínal asi Trainspotting, kterej je sice kvalitativně o něco lepší (to bude spíš už v knižní předloze), ale tohle byla zase větší prča. Nebo taky Human traffic. Naštěstí chybí jakýkoli pitomý moralizování, který by mě fuckt sralo. Film co zmlátí každou blbou náladu. Oi! ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Klasika jako Sbal prachy a vypadni, škoda jen, že taková problematika u nás nezajímá mnoho lidí. Každopádně děj filmu, který má spád a až na trochu toho sadismu, na který se příliš vaše partnerka nebude nejspíš chtít dívat se nikdo při tomto filmu nebude ani na vteřinu nudit. Trošku více se mi ale líbilo Green Street Hooligans, ale jinak je to podobnej film jak do tématiky, tak převyprávěním příběhů, a méně romantiky jak u Green Street. (( :: ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Sex, drogy, násilí, nadávky. Hooligans tímto vším disponují ve velké míře, což je v rámci žánru a samotné problematiky filmu kladným přínosem. Na jedné straně absolutně nechápu tu zlobu a agresi, která je uvnitř velkého množství postav, avšak na druhou stranu oceňuji autentické zobrazení pouličních bitek. Linie se staříky, kteří chtějí svá poslední léta dožít u protinožců skvěle vyvyžovala svým laděním celý zbytek filmu, který se nesl v barvě krve. Zkrátka snímek, který je směsicí Trainspottingu, Kultu hákového kříže a možná i mnohých dalších a podobných surových filmů. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (15)

  • Natáčalo sa na autentických miestach po celom Londýne vrátane lokalít ako Surrey Quays Station či Piccadilly Circus. (MikaelSVK)
  • Rod hraje ve filmu v jedné scéně hru "Grand Theft Auto: Vice City", kterou produkuje firma Rockstar Games. Jde o společnost, která se podílela na produkci filmu. Danny Dyer mimo jiné pro ně namluvil i hlas Kent Paula ve této hře. (don corleone)

Reklama

Reklama