Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh Tommyho Johnsona, kterému je něco přes dvacet a jediné pro co žije jsou víkendy. Jeho víkendy vyplňují náhodný sex, drogya občas se někde s někým porvat. Vlastně kdekoliv a s kýmkoliv. Tomyho život se odehrává mezi bitkami a sexuálními scénami. Obsese z násilí u něj pomalu přechází v noční můra a Tommy se dostává do stavu, kdy se sám sebe ptá, jakou cenu má jeho život. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (184)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Povedzme si pravdu, Green Street Hooligans boli lepší film. Viac rozpútal diskusiu, viac ho ľudia majú radi. Bol krajší po všetkých stránkach. Toto bolo drsné, bolo možno aj podľa skutočnosti, ale nemalo to taký skvelý dej. Bolo to síce presvedčivé, anglické, ale neskôr keď Danny Dyer robil dokument som mal pocit, že zistil, že toto bol len slabý odvar. Deťom a mládeži neodporúčam, aby sa na to nehrali, lebo môžu skončiť ako na konci. Samozrejme, že od tých časov sa veľa v boji proti chuligánom zmenilo, prakticky ich v takom Anglicku utlmili na najnižšiu úroveň, ale je to stále pohľad do minulosti, ktorý stojí za to. ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Tak nevím jestli lze tento film brát jako věrohodnou sondu do života hooligans, ale každopádně si myslím, že jde o dost lepší film než třeba Non Plus Ultras:-) A také o moc zábavnější (pomsta za playstation, zavolání na ukradnutý mobil atd...) Film mi ovšem občas až příliš připomínal Human Traffic. A nejen proto, že v něm hraje Danny Dyer. ()

Reklama

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Po druhém shlédnutí jsem přehodnotil hodnocení o jednu hvězdičku méně. Byli chvilky, kdy jsem se trochu nudil,a le přesto je todle film, který se mi trefil do gusta. Všechny podobné snímky mám rád. Football factory je možná i lepší, než herecky lépe obsazený GSE hooligans. Je to méně pohádka a více realita anglického "chuligánství". ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No nejspis to je nejlepsi film takovyhleho typu, ale zase ze by to bylo na 5*, to ne. Jediny co mi vadilo je, ze tady je banda opet zachycena, kdyz uz de do sracek a ne na vrcholu "slavy". Taky jsem cekal, ze tu bude nejaky fandeni fotbalu, ale to ne, parkrat zarvou nazev klubu, ale jinak vypadaj jak normalni banda fetaku co se rada rve. Aspon ze herecky vykony jsou hodne dobry, takovy civilni, i kdyz tu nehraje zadna hvezda. Kamera mi prisla taky hodne dobra a cely to je ladeny trochu do sediva. Bitek tam mohlo bejt vic, ale ty co tam sou, sou slusny a perfektne udelany. Akorat to je trochu zmateny, protoze neni obcas videt, kdo ke komu patri. A taky mohli bejt vic drsnejsi, sice se rubou hlava nehlava, ale ze by tam nekde moc cakala krev to ne, jen tak decentne. A to jak se hlavni postave furt zdalo o nakym klukovy a jak ho skopou tak to tam bylo takovy zbytecny. I kdyz vsichni furt rvou sprostarny a machrujou jaky sou to drsnaci, tak mi to prislo spis jako cerna komedie, protoze mnohem vickrat sem se smal nez abych byl nejak napnutej, ale vubec mi to nevadilo. Nejlepsi na tomhle filmu je hudba, protoze ta je skutecne bezchybna, skvele dotvari atmosferu a vyplnuje dej. Diky ni davam o * vic. U tohohle filmu jsem se vubec nenudil, protoze celej je v docela slusnym tempu a i kdyz to neni nejake mistrovske dilo tak urcite stoji za skouknuti. ()

Torision 

všechny recenze uživatele

Football Factory je vlastně taková sonda do života Tommyho Johnsona, jednoho celkem obyčejnýho fandy londýnský Chlelsea. Kromě náklonosti k fotbalu (kterej ve filmu neuvidíme) hlavně k rvačkám s příznivci ostatních ostrovních mužstev (těch je zase dost),pak samozřejmě nějaký ty drogy a sex s neznámejma děvkama u baru. Film nabírá pořádně na obrátkách v době,kdy byl Chelsea přilosován do poháru nenáviděnej Millwall (To jsou asi fakt magoři,když už byli i v Green Street Hooligans). Pak už se Tommy dostává hlavně jen do samejch problémů. Film je taky okořeněnej i řadou dost kuriozitních momentů a taky podbarvenej výbornym soundtracku.A taky musím vynést výkon Dannyho Dyera,který mi přesně padl do noty. 100% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (15)

  • Vlajka fanoušků Chelsea, která visí na zadním skle autobusu byla údajně autentickým dárkem jednoho z bývalých členů tvrdého jádra Headhunters. Nick Love ji použil, i když je ní zobrazen Totenkopf. (don corleone)
  • Během zápasu juniorů, kdy po sobě vyjedou Billy Bright a Millwall Fred, improvizoval Frank Harper hodně svých replik, včetně rasistických urážek. Vyprovokoval tím Tamera Hassana k reálně vypadající reakci. (don corleone)
  • Právě tímto filmem se Danny Dyer dostal do povědomí mnoha fotbalových chuligánů, což mu připravilo dobré podmínky k proniknutí mezi skutečné chuligány ve svém dokumentu Hooligans - Zákon tribuny (od r. 2006). (FCBLFC)

Reklama

Reklama